Ga naar inhoud

savanna

Members
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door savanna

  1. Dat is fijn om te horen dat het allemaal weer goed komt!

    Wij moesten van de dieren arts met speciale shampoo wassen speciaal voor de geiriteerde huid.

    Helaas merk ik momenteel dat het toch weer slechter gaat met hem en dat die na een hele week droog te zijn geweest weer een klets natte staart heeft dus toch maar weer terug naar de dierenarts...

  2. Nee hij is niet verlamd, hij heeft het in z'n nieren en z'n broertje ook.

    Ze worden nu ook behandeld met volgens mij panicur? weer niet precies hoe het heet.

    Maar zijn weer langs de dieren arts geweest en sinds vorige week vrijdag is die eindelijk helemaal droog bij z'n staart! de dieren arts zei dat het wel goed kwam met z'n staart en dat het gelukkig allemaal weer terug groeit.

    En wat kleur verschil maakt niet uit zolang het maar terug groeit! want zo'n zielig gezicht die kale billen

  3. Ja we behandelen alle 2 zelfs aangezien de andere ook al een beetje begon

    ( die is ook helemaal weer beter!), we wassen heb ook met speciale shampoo van de dierenarts voor de gevoelige huid.

    Maar weer je of z'n vacht weer terug groeit?

  4. Na vorige keer het bericht te hebben geschreven over ollie die over zich zelf heeft geplast zijn we er achter gekomen dat hij e.cuniculi heeft.

    Nu wordt het wel minder en we blijven hem goed wassen op advies van de da maar als wat me opgevallen is dat hij nu al 2 kale plekken heeft en elke keer als ik hem borstel en was ik steeds meer plukken haar van z'n kontje haal..

    Verschikkelijk gezicht vind ik het! het ziet er zo zielig uit!

    Weet iemand of die kale plekken nog wel aangroeien want ik vind het er wel heel zielig uitzien!

    En helemaal nu het kouder wordt.. en hij dus minder vacht heeft.

    Weet iemand er iets meer over, zodat ik weet of die weer een mooi behaard kontje krijgt!

    alvast bedankt!

  5. Nou zijn vandaag eindelijk naar de dierenarts geweest, jeetje wat duurde die dag zo lang ik vond het toch wel heel spannend wat er met me 2 schatjes aan de hand was.

    Bij de dieren arts had ik bob en ollie op de tafel gezet en hij bekeek ze, het was even voelen en meteen wist die al wat ze hadden, hij hoefde niet eens hun plas te testen waar ik dus al dagen mee bezig ben om met ze te oefenen om op te vangen... en ik had dus ook niet vandaag heel de dag achter ze aan moeten rennen voor hun plasje. het is dus zoals al vele van jullie zeiden, E.cuniculi we hebben er meteen medicijnen voor gehad voor 3 weken en moeten over 3 weken weer terug komen en krijgen dan voor de volgende 3 weken. ook hebben we voor hun kont schoon te maken een speciale shampoo gehad waarmee we ze ondertussen mee hebben gewassen.

    De medicijnen geven is nog wel even een ramp want ze vinden het nou niet zo heel erg leuk!

    Wel ben ik heel erg opgelucht dat ze het gewoon redden en over 3 weken eindelijk al weer helemaal beter zijn zoals ze de dokter zei.

    Dus de konijnentjes worden gelukkig weer beter al kost het wel een rib uit me lijf!!

    Heel erg bedankt voor alle reacties en goede ideen heel erg bedankt!!

  6. Ja nou echt injecties en al die dingen en operaties vind ik toch wel ingrijpend..

    Helaas had de dieren arts niet eerder tijd ik vind het echt heel erg balen want we waren geweest en we moesten dus naar de andere dierenarts die wel verstand had van konijnen!! en die was woensdag pas beschikbaar!! echt erg!

  7. Ik heb inderdaad ook net zitten kijken op die site (heel erg bedankt) en wat er staat komt opzich wel overeen met ons konijn, helemaal omdat de ander ook langzaam aan begint.

    Zoeizo neem ik dat idee woensdag mee naar de dierenarts en het klinkt stom hopelijk dat ze dat hebben want wat ik lees is het te genezen en ik hoop wel heel erg dat ze er weer boven opkomen en het dadelijk niet fataal is!

  8. Momenteel begint bij bob het andere konijn ze kont ook vies te worden en een beetje nat...

    Ben wel heel benieuwd wat het is zou het niet een infectie of bacterie kunnen zijn en dat ze het aan elkaar gegeven hebben... we nemen hem zoiezo ook mee naar de dokter woensdag ookal is het maar voor de zekerheid..

  9. Ja dat gaan we dus zeker doen, zolang we er maar achterkomen wat het is want hij lijkt er nu niet zo last van te hebben maar liever laat ik dat niet zo ver komen...

    Heeft iemand misschien een idee of het verstandig is om ze vacht bij ze staart een beetje te wassen want dat is natuurlijk(wat al eerdergezegt werd) een beetje zurig en net zoals bij kinderen kan die er misschien ook last van hebben?! hij vind het ook niet erg als je er aan zit... want ik heb het vorige keer schoongemaakte met een watje maar dat werkt niet... maar meneer blijft wel keurig netjes liggen!(valt er zelfs nog bij in slaap!) borstel het ook regelmatig uit voor de klitten en natuurlijk voor made eitjes!

  10. Hij valt niet af.. tot nu toe iedergeval... we houden hem goed in de gaten en gelukkig is het nog niet heel lang aan de gang..

    Het lijkt wel of die het spontaan laat lopen, als die bijvoorbeeld ligt dan is heel ze kont ineens nat en ligt er een grote plas nattigheid om hem heen, of als die zich uitrekt plast die ineens.

    Weet je misschien ook dat als het een blaasontsteking of chronische nierfalen is of het wel te behandelen is...? zodat we woensdag toch een beetje voorbereid zijn...

  11. Sinds een paar dagen valt het op dat me konijn steeds bij ze kont helemaal nat is... en niet alleen aan de onderkant maar ook aan de bovenkant van zijn staart!

    We zijn intussen naar de dierenarts geweest maar die heeft gezegt dat we een nieuwe afspraak moesten maken bij een ander die er meer van af wisten... inmiddels hebben we dan ook een afspraak voor woensdag...

    Alleen nu maak ik me toch wel zorgen om me konijn, hij is wel gewoon zich zelf alleen drinkt die veel... onwijs veel!! ik geef ze 3x per dag water wat toch wel loopt naar 1 liter per keer. (dur 3 liter op 1 dag)

    Bijna elk moment van de dag is hun flesje leeg, hun drinkbak en hun extra drinkbakje in het hok...

    Ze zijn wel met ze 2tjes maar ik heb ondertussen wel door dat ollie (degenne die zich onder plast) heel veel drinkt en bijna in 1 keer heel de bak leegdrinkt.

    Heeft iemand een idee wat het kan zijn en wat we misschien kunnen doen in de tussentijd.

    En ook aan ze kontje want de geur... nou dat is niet te harde!! misschien dat we hem voorzichtig een beetje schoon kunnen maken.

    Dit hebben we trouwens al geprobeerd met een nat watje maar veel nut had dit niet. (borstelen het ook ter controle elke keer door ivm met maden etc) misschien is het mogelijk iets van een bepaalde zeep te gebruiken maar wat... ik heb geen idee.

    En volgens mij kan zo'n natte kont ook echt niet goed zijn!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .