Ga naar inhoud

Stampyy

Members
  • Items

    5.196
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stampyy

  1. Bedankt om te vragen saskiaa.... Ik heb om 16:00 uur een afspraak bij de dierenarts. Gisteren was ze heel erg slecht. In de avond leek het iets beter te gaan. Helaas was het vanmorgen weer helemaal mis. Ze kan amper lopen, ze ziet er vreselijk (sorry Stamper..) uit, ze zit heel zielig tegen Binky aan.. of ze zit alleen onder het trappetje.. Je ziet en hoort duidelijk dat ze pijn heeft... Ik ben best zenuwachtig.. maar ik heb al wel een keus in mijn hoofd.. Ik hou jullie op de hoogte.

  2. Bedankt voor jullie reacties... Geloof het of niet, Stamper blijft me verbazen! Ze kan het misschien niet winnen van de EC, maar ze geeft niet op! Ze vecht verder. Misschien kan ze de EC 'tijdelijk uitschakelen'. Het is zo fijn om haar te zien genieten van het zonnetje, lekker tegen Binky aan te liggen. :love:

  3. Helaas niet.. We hadden haar, in overleg met de DA, een stoot Panacure gegeven. Weer totaal 28 dagen. Daarna leek het goed op te knappen. Het lopen ging beter, alleen haar kontje bleef vies. Maar als we dat bij hielden met schoonmaken, leek het de goede kant op te gaan. Sinds 2 weken gaat het nu heel erg achteruit. Het lopen gaat weer minder, ze sleept meer, haar kontje ziet er echt niet meer uit (ook na het schoonmaken), haar vacht ziet er niet meer mooi uit, ze is afgevallen, ze begint minder vrolijk te worden... Ik word er echt verdrietig van. Ik heb al met mijn ouders overlegd dat ik deze week afwacht.. (misschien fout/verkeerd in jullie ogen, daar vraag ik niet om. Waarschijnlijkt valt hier niets meer aan te redden) Want op zich, ze eet/drinkt goed. Maar konijnwaardig........ Ik weet het niet.. ik denk eigenlijk van niet.. Ik vind het wel heel lastig een keus te maken....... maar dit.. dit is ook echt niet fijn meer. Kan me niet voorstellen dat Stamper nu nog gelukkig is en fijn konijn kan zijn.. En wie ben ik dan om haar te laten lijden omdat ik haar anders zou missen? Maar.. wie ben ik om daarover te beslissen....

  4. Inmiddels gestopt met Panacure. Het wordt niet erger, maar het is ook nog niet helemaal weg. Maar ze is heel actief, vrolijk en alles functioneert nog goed.. behalve soms sleept ze nog een beetje. Maar het is al wel een stuk verbeterd van hoe het was. Dus ik heb met de DA overlegd, ik kijk het zo even aan. Wordt het slechter, dan gaan we weer naar de DA. Dus ben benieuwd.

  5. Deze week zie ik nog maar weinig verbetering. Tegenover hoe het was, is het al een heel stuk verbeterd. Ze is heel vrolijk, actief, eten/drinken/plassen en poepen gaat ook goed. Af en toe sleept ze nog wel, maar ze hupt er ook wel weer gewoon over... Dus wat is wijsheid? Gewoon nog verder doorgaan met Panacure? Of stoppen en dan wel zien..

  6. Het was ook maar gewoon een vraagje. Aangezien het nu gewoon per dag achteruit gaat. Het zijn ook alleen de voeten waaraan je het ziet zeg maar. De rest gaat allemaal uitstekend.. Ik denk dat ik sowieso volgende week de DA wel even bel.

  7. Stamper eet en drinkt verder nog prima. Net eerste keer behandeld met Panacure. En ook d'r kontje schoon gemaakt omdat ze urinebrand heeft. Heb d'r even op schoot gehouden, tjsa.. ze ondergaat het allemaal maar. Maar we houden hoop.

  8. De DA is altijd beetje moeilijk geweest binnen onze thuissituatie. Uiteindelijk heb ik dat met veel moeite wel voor elkaar gekregen. Ben herstellende van depressie, natuurlijk hoeven mijn dieren daar niet onder te lijden.. maar het is echt niet dat ik even denk ''dan de stekker er maar uit''. Er gaat veel meer rond in mijn hoofd dan wat ik hier neer zet.

    En wat is nu het probleem!? De Panacure wordt morgen gehaald. Behandeling begint. Klaar.

  9. Zeg mensen, ik doe mijn best. Meer kan ik ook even niet doen. En niet over andermans verantwoordelijkheden oordelen als je niet weet wat er thuis etc. allemaal speelt. Ben er beetje klaar mee zo. Bah. Ik snap jullie heus wel. Maar al die conclusies die direct getrokken worden!

    Morgen bel ik de DA en ga ik Panacure halen. Vond op de site het niet heel duidelijk, en dan kan ik er tenminste morgen al mee beginnen. En ik weet dat ik niet direct binnen 1 of 2 weken resultaat heb.

  10. Ik heb even wat vragen. Heb er nog even over na gedacht en ook met mama over gehad.

    Als ik die Panacure bestel, kan ik dat dan gewoon 2x per dag geven? Hoe werkt dat precies? En moet ik dan die Carprofen Drops ook blijven geven? En wat voor verzorging komt daar nog meer bij kijken?

  11. Tuurlijk snap ik wat iedereen zegt.. begin gewoon met Panacure en zie het gewoon. Tuurlijk, dat was ook 1 van de opties.. maar we wilden eerst dit proberen. Zodat we rugklachten écht uit konden sluiten. Nou, dat is voor mij al wel vrij zeker.. maar we proberen eht gewoon..maar stel dat het met panacure iets op knapt..dan is het nog niet gezegd dat ze helemaal herstelt of dat het altijd weg blijft..en ze is op dit echt heel slecht..en dat maakte de DA ook al duidelijk...waarschijnlijk met panacure was 't niet eens meer te doen..nu weet je dat niet eerder dan wanneer je begint.. Want Stamper had ook al begin van urinebrand.. Stamper moest even een stukje 'lopen' op een mat bij de DA, en dat ging al amper..

    Sorry ben beetje de helft vergeten te melden..

    Ik heb gewoon wel zoiets.. Stamper blijft sowieso wel bij mij.. kunnen jullie egoïstisch vinden.. En begrijp me niet verkeerd, ik wil er echt alles aan doen om haar beter te krijgen hoe verre dat mogelijk is. En het is echt niet dat ik volgende week woensdag direct zeg ''ik trek de stekker eruit''. Helemaal niet. Maar die opties is er voor mij wel.. hoe erg ik ook van haar hou.

  12. Aan Panacure zaten veel bijwerkingen zei ze. Ik heb nu Carprofen drops mee gekregen. En als je niet 100% zeker weet dat 't EC zit, zit je nog 'in het duister' te behandelen. OM het even zo te noemen. nu ook, maar goed. En soms is er wel even een grens. En dat gaat me deels om de kosten, deels om hoe ik me de laatste tijd voel.

  13. Ik ben net terug van de DA. Conclusie; of toch rugproblemen, maar waarschijnlijker was het EC. Ze zag het wel somber in. Ze gaf eerlijk toe dat hun nog niet veel konijnen hadden gehad met EC. Omdat ze mijn geschiedenis wel beetje kent, stelde ze voor om ontstekingremmende medicijnen mee te geven, mocht het toch iets met de rug zijn. Dat kan ik een weekje proberen (anders zat ik al heel snel met allerlei onderzoekskosten, en hoe erg ik ook van mijn konijnen hou.. het heeft wel een grens). Zie ik in de komende week geen verbetering, dan moet ik sowieso even terug komen. Maar dan is het de keus; of inslapen, of toch nog panacure proberen. Zij vond dat de beste oplossing. En ik heb daar wel mee ingestemd. Als ik over 3 dagen merk dat dit al niet werkt, of het gaat achteruit.. kon ik alsnog langskomen en panacure halen. Of dan gewoon zeggen, we stoppen er mee..

    Volgens mij ben ik nog wat vergeten te zeggen.. maar daar kom ik nog wel op denk ik.

  14. @bovenstaande reacties; ja mensen. Ik wéét het. Maar ik kan even niet anders.

    @wupsie; bedankt.. Heb haar vanmorgen nog gewogen, maar verder was ze niet meer afgevallen. Morgen om 15:45 uur afspraak bij de DA. Direct vanuit school.. dus ben benieuwd..

  15. Ik zit haast nooit meer op BB, maar toch wilde ik het hier plaatsen. Om mijn verhaal kwijt te kunnen, maar ook voor eventuele tips en adviezen...

    Helaas.. weer mijn kleine lieve meid. Ziek.. Sinds 3 weekjes dacht ik te merken dat ze iets was afgevallen. Ze voelde zo ligt als ik haar optilde. Had haar gewogen, ze was inderdaad iets afgevallen. Maar niet overdreven veel dat ik me daarover zorgen moest maken. Daarna meende ik te zien dat ze niet echt lekker liep. Maar als ik dan goed keek, liep ze wel weer normaal. Het was allemaal wat vaag. Toch hielt ik het goed in de gaten, het zat me niet lekker. Verder was er niets op aan te merken.. Tot deze dagen. Ze zakte door haar achterpoten heen.. en sinds gisteren merk ik dat ze d'r pootjes echt wel achter haar aansleept. Ze wil echt wel verder lopen, springen en gek doen.. maar haar achterpootjes werken niet meer mee. Als ik haar op til (wat geregeld moet, aangezien ze zelf soms amper in het hok kan komen.. trappelt ze niet eens meer.. het hangt maar....)

    Vandaag contact gehad met mijn nicht (DA-assistente) en die heeft samen met de DA de filmpjes van Stamper bekeken, en morgen ga ik bellen voor een afspraak. De DA sloot rugproblemen niet uit, maar het leek heel erg op EC.. Op z'n vroegst kan ik woensdag pas terecht.. dus ik hoop dat er dan plek is. (En jawel, mijn ouders doen er totaal nu niet meer moeilijk over, dus de DA gaat gewoon door zonder poespas)

    Ik ben zo bang.. bang dat ik haar kwijt raak. En nou klinkt dat misschien een beetje overdreven.. maar de mensen die mijn verhaal een beetje kennen, weten wel wat ik bedoel..

    Ik zal jullie op de hoogte houden..

    * De filmpjes (ik kan er al helemaal niet meer naar kijken.. ik vind het zo sneu.. het kan en mag niet zo eindigen.. )

    (hok werd direct schoon gemaakt daarna.. dus niet op het hok letten.

    http://www.youtube.com/watch?v=eM7r5g5du0I

    http://www.youtube.com/watch?v=kEDso34y_l0

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .