Ga naar inhoud

Huntingmiew

Members
  • Items

    198
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Huntingmiew

  1. Net wat groenvoer bij de konijnen neergezet en bij Chichi valt me een sliert bij haar staart op (zie foto)

    Ik heb het weggeveegd en verder is haar kont keurig schoon, keutels dat ik heb gezien ook niks bijzonders aan te zien.

    Wat is dit? 

    IMG_20200618_153805432.jpg

  2. 4 uur geleden zei IreneM:

    Ik herken deze houding wel een beetje van mijn konijn van artrose. Dit zit ook met 1 poot naar buiten en de andere poot staat wat verder naar binnen en scheef. Wil uiteraard niet zeggen dat Chichi dat heeft, maar als het zo blijft zou ik het even laten checken bij de dierenarts.

    Oef, ze is pas 6 maand oud ongeveer. Dan zou ze er mooi jong bij zijn 😅

    Vandaag heb ik Jut en Jul weinig buiten gezien met de regen. Maar even in de gaten houden en anders inderdaad toch maar bellen. 

    Het lijkt me gelukkig niet iets heel erg accuuts. 

  3. Geen idee of ik een foto kan sturen. Ik kijk sowieso morgen even of ze ook zo maf zit als het iets minder warm is. 

    Maar zal morgen wel even overleggen met de assistente of ik hier iets van moet denken. 

    Maar dacht wie weet dat er meer konijnen zijn die graag in gekke poses zitten 😆

     

  4. Na onze start met Chichi, houd ik haar wat nauwlettender in de gaten dan Goku. 

    Nu valt me op dat ze 1 van haar achterpoten uitstrekt zodra ze ergens stil zit. Ook als ze in het gras zit te eten lijkt het alsof ze meer op 1 bil leunt dan de andere.

    Verder hupt en loopt ze gewoon, niks raars te zien. Ze eet en keutelt gewoon goed. 

    Ze lag eerder vanmiddag helemaal voor Pampus in de plantenbak, dus even goed kunnen kijken bij haar, maar kon geen bijzonderheden ontdekken verder.

    Maak ik me nu gewoon te druk en is het gewoon een tik of last van de warmte ofzo of is er toch weer/nog iets? 

    IMG_20200603_201031201.jpg

  5. Ze zijn pas volgend jaar weer aan de beurt, want hun entingen hebben ze nog in de opvang gekregen. Maar net als de katten is het wel het plan om ze elk jaar te laten enten.

    Nu vraag me alleen af, wat kost dit gemiddeld bij de dierenarts? Voor 2 katten ben ik elk jaar 50 a 60 euro kwijt inclusief consult, maar ik kan me ergens ook wel voorstellen dat het voor konijnen duurder is omdat die gewoon minder in de praktijk komen. 

     

  6. Gisteren heb ik van mijn zus wat Timothy hooi meegekregen om te proberen. 

    Mijn monstertjes zijn echte vreetbuidels maar hooi ho maar. 

    Nu krijgen ze momenteel nog wat meer ander eten zoals brokken omdat Chichi nog steeds wel wat mag aankomen. Maar ze halen er compleet hun neus voor op. 

    Het Timothy hooi daarentegen hebben ze wel een aardige pluk van op ondertussen. Nu heb je dit van heel veel merken zag ik al. Zit hier veel verschil onderling tussen of is het een geval van Timothy hooi is Timothy hooi, kun je niet echt mis mee gaan.

  7. Op 18-5-2020 at 00:17 zei Mira11:

    Heb je al wat van Chichi gehoord?

    Ik heb ze echt net opgehaald weer ❤️ 

    Ze is stukken opgeknapt gelukkig! Er zit weer wat pit in, weer netjes in de vacht en de oren weer overeind.

    Wat het nu uiteindelijk de oorzaak is geweest ga ik niet achter komen ben ik bang, maar de antibiotica heeft zijn werk goed gedaan gelukkig! 

    • Vind ik leuk 3
  8. 1 uur geleden zei Lienappelsien:

    Wat sneu dat je ze nu al even ‘kwijt’ bent. Maar wel fijn dat ze (samen) in de opvang verzorgd worden. Weet je verder wat ze heeft?

    Nee helaas niet, alleen dat ze koorts heeft en ze haar goed in de gaten gaan houden. Tijd zal het leren denk ik. 

    Maar het is wel stil zo, ze waren er nog maar krap aan een week en toch is het al een groot gemis. 

     

  9. Net telefoon gehad van de opvang. Ze houden haar een week daar (samen met Goku) Ze heeft koorts en gaan haar daar antibiotica geven ☹️

    Blij dat ze behandeld wordt en dat ik het niet heb laten modderen, maar wel even zuur. 

  10. Morgen ochtend voor ik naar het werk moet afgesproken dat ik ze naar de opvang breng. Dan haal ik ze uit mijn werk weer op. Just to be sure. 

    Dus dat wordt een vroege ochtend 😅

     

    Ze hebben nu de hele tuin tot de beschikking tot we naar bed gaan. En ze vind het heerlijk! Haar eerste binkie! 

     

    Ik hoop eigenlijk dat ik gewoon wat overbezorgd ben en we gewoon door moeten gaan zoals we al doen met bijvoeren en er verder niks is. 

     

  11. Waar ligt eigenlijk de grens met betrekking tot wanneer ga je naar de dierenarts? 

    Ze heeft overduidelijk ondergewicht, maar ze eet en keutelt goed gelukkig. In de dagen dat ze nu bij ons zijn heb ik in elk geval het idee dat ze beter in haar vacht zit en met aaien heb ik het idee dat ze wat "voller" voelt. 

    Maar ondanks dat ze gewoon goed alert reageert vind ik haar wel erg lusteloos voor een jong konijn. 

    Logisch als je herstellende bent, zelf zit je dan ook laag in je energie. Maar hoe lang kun je zoiets aankijken en op zijn beloop laten en wanneer toch langs de dierenarts? 

     

  12. Ik ben geen expert, maar vind haar er een beetje tussenin hangen. Zou haar nog niet extreem mager noemen, maar het neigt wel die kant op. 

    Het lastige aan bijvoeden is dat haar maatje juist al lekker "vol" is om zo maar te zeggen 😂 waar zij het juist kan gebruiken, hij liever niet. 

    Vooral gisteren heb ik haar eigenlijk alleen maar zien eten, dus dat deed me dan wel weer goed. 

    Dat artikel had ik ook net voor m'n neus inderdaad. Het ging mij er vooral even om er een beetje de meest voedzame dingen ertussen uit plukken van de groente en kruiden. Daar kon ik niet echt wijs uit worden.

  13. Gisteren hebben we onze Nijntjes Goku (gecastreerde ram) en Chichi (voedster) bij de opvang opgehaald. 

    Chichi is aardig mager en we kregen het advies mee om haar wat meer voer momenten aan te bieden. Ze is daar verder onderzocht en lijkt verder wel gezond gelukkig. 

    Los van wat extra brok voor haar en onbeperkt hooi. Wat kunnen we haar nu het beste geven waar lekker veel vezels in zitten om haar weer een beetje op gewicht te krijgen? 

    Ze hebben vanmorgen al wat nieuwe hooi en brok gekregen (Supreme selective). Gisteren wat vers voer in de vorm van gras en witlof. 

     

  14. Zojuist een zak science selective besteld. Van wat ik overal lees gewoon 1 van de betere keuzes. Ik zal de opvang vragen om een beetje voer van daar om de geleidelijk aan over te zetten. 

     

    Hooi en dergelijke kan ik hier via een winkel in de buurt in grote balen kopen voor niet al teveel. Dus ter zijner tijd met mijn mini auto denk ik maar een paar keer heen en weer rijden om wat in te slaan 😆

  15. Nu er waarschijnlijk het einde van de meivakantie een koppel konijnen zijn intrek bij ons komt nemen, ben ik aan het kijken welk voer ik het beste voor ze aan kan schaffen. 

     

    Het zijn grote konijnen (Vlaam & Lotharinger) en gezien die wel wat meer eten dan een dwergje zou het heel fijn zijn als het ook in grotere zakken te koop is ergens. Ze krijgen nu als ik het goed zag staan op de planken bij de opvang van het merk havens. Is dit wat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .