Ga naar inhoud

Emytje

Members
  • Items

    550
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Emytje

  1. Dat is wel schrikken zeg! Daar zou ik ook niet gerust op zijn. Oogde ze ook niet ziek ofzo?

    Tot nu toe heb ik geen rijgedrag meer gezien, maar het is ook nog pas sinds gisteren. Stress zal ook nog wel meespelen en ze zal zich ook nog wel raar voelen van de narcose. Of het echt minder is, durf ik dus pas over een paar weken te zeggen. Aslan had echt om de zoveel tijd dagen tot weken last van haar hormonen. Dan een paar weken niet en dan dus weer een tijdje wel. Zeker het laatste half jaar is dit heel erg geworden. Vandaar dat ik toch maar de knoop had doorgehakt.

  2. Nee daarom heb ik ze daarnet maar gebeld. Het was beide voor 3 dagen, dus dan doe ik dat. :)

    Dat rijgedrag had Aslan ook. Fable is ook helemaal kaal achterin zijn nek. Je ziet zo zijn roze velletje. Zo sneu.

    Was er bij je voedster nog iets afwijkends aan de baarmoeder te zien?

  3. @ PaulaW: Fijn dat ze weer samen zitten! Reageren ze nu ook anders nu ze weer saampjes zitten?

    Het is dus echt kliniek afhankelijk of je ab moet geven of niet. Ik bel vandaag of morgen wel even naar de kliniek hoe het zit met de pijnstilling. Ik kan me niet meer herinneren wat de assistente daar nu over zei. Het moest wel 2x op een dag gegeven worden, maar hoe lang dat weet ik dus niet meer. Lekker slim.

  4. Het is inderdaad een handig ding.

    Ik heb daarnet even naar de wond gekeken, maar het is echt hartstikke klein naar mijn idee! Afgelopen februari hebben we ook een caaf laten sterilliseren. Zij was open vanaf het borstbeen tot het schaambot zeg maar. Behoorlijk dus. Ik dacht dat Aslan ook zo open zou zijn, maar daar hebben ze dus minder ruimte voor nodig gehad. Gelukkig maar, want dat lijkt me ook beter voor het herstel.

    Het gaat nog steeds goed met Aslan. Ze eet goed, poept, plast en ze stribbelt heel erg tegen met het geven van de pijnstilling en antibiotica. Hoe lang zijn jullie door gegaan met pijnstilling geven?

  5. Ze heeft een rompertje aan, dus ze kunnen er niet bij. Ze deed ook een beetje raar in haar alleentje (en haar maatje ook trouwens) en dat was voorbij toen ze weer bij hem zat. Ik hou het voor de rest goed in de gaten hoe ze tegen elkaar doen en mocht hij te lomp tegen haar doen, gaan ze alsnog uit elkaar.

    Ik zie dat het rompertje ook op de site van de kliniek van Wilhelminapark te zien is.

  6. Thanks!

    Is ze bij jou alweer flink opgeknapt?

    Het is allemaal goed gegaan. Ik heb haar om half 4 alweer op mogen halen. Ze heeft wat paardenbloembladeren gegeten en ik heb haar eigenlijk vrijwel meteen weer bij haar vriendje gezet. In eerste instantie was dat niet mijn bedoeling, maar ze trokken zo erg naar elkaar dat ik ze weer bij elkaar heb gezet. Hij ging haar ook wassen, dus dat zit wel goed.

    Mevrouw heeft voor de zekerheid wel een heel mooi groen rompertje aan. Zo'n ding speciaal voor konijnen.

  7. Ik voer het vrij regelmatig. Ze staan hier gewoon in de tuin en om de paar dagen doe ik een rondje tuin met een schaaltje en haal overal de bloemen vanaf. Ook neem ik wat grote bladeren mee. Dit krijgen zowel de caafjes als de konijntjes. Een paar dagen later doe ik weer hetzelfde.

  8. Dat klinkt ook niet zo heel gezellig nee.

    Ik heb hier eigenlijk altijd wel lekkers voor ze in huis, dus dat hoef ik niet speciaal te gaan halen. Dwangvoeding is er nog aangezien haar man vorige week verstopping had, dus dat kwam 'goed' uit.

    Hier zit Aslan ook heel erg veel bovenop haar mannetje. Zijn nek is al erg kaal erdoor, maar voor de rest reageerd hij eigenlijk wel redelijk rustig. Alleen heeft hij deze week besloten dat het payback time is. Hij doet het dus gewoon terug!

  9. Ik ga woensdag eindelijk mijn voedster Aslan laten helpen. Ik heb er serieus al twee jaar tegenaan zitten hikken, maar vanmiddag toch maar de telefoon gepakt en een afspraak gemaakt.

    Dit weekend ga ik mevrouw haar haren nog knippen (ze heeft lang haar) zodat ik haar niet naast het medicijnen toedienen ook nog hoef te kammen. Dat lijkt mij al schelen.

    Ik vind het serieus dood en dood eng, maar het moest er toch echt van komen.

  10. Ik koop eigenlijk de groentes en dergelijke altijd voor minstens een week. We doen ook maar 1x in de week boodschappen. Hier gaat wel alles in de koelkast.

    Ik koop voor de diertjes altijd tomaat, komkommer, lof, wortel, appel, andijvie en bleekselderij. Tomaat en andijvie gaat altijd wat minder lang mee vind ik, maar moet de week wel kunnen halen.

  11. Twee jaar geleden heb ik de gehele pasen in de zorgen gezeten om één van de nijnen hier die karton had gegeten en er flinke verstopping door had opgelopen. Sindsdien komt er hier echt niet meer iets in het hok wat karton bevat. Ook die lenterollen niet (hoe komen ze erop om dat van karton te maken?) en ik bied ook geen hooi aan in wc rolletjes wat ik hier wel vaak lees. Mijn haren gaan ervan overeind staan als ik dat lees.

  12. Bij mij is het eigenlijk ongeveer hetzelfde als bij Dollie. Ik heb alleen 2 konijnen en 2 cavia's.

    Daarbij ben ik ook niet zo heel erg fan van het plukken van kruiden die verder staan dan mijn eigen tuin. Ik woon in een grote stad. De kans dat de kruiden ondergeplast zijn door honden, of opgegroeid zijn op grond die verontreinigd is, is hier erg groot.

    Ik ben overigens wel het één en ander voor de konijnen (en de caafjes) aan het verbouwen in de tuin. Ik heb heel veel goudsbloem gezaaid waarvan al veel opkomt. Daarnaast heb ik ook citroenmelisse, framboos, aardbeien, paardenbloem (niet gezaaid, hebben ze zelf gedaan), peterselie, marjolein en kamille.

  13. Grappig om te zien dat er meer zijn die behoorlijk wat kruiden daar inslaan. ;) Ik maak ook om de 2 weken kruidenmixen van zeker 6 verschillende soorten kruiden en twee weken later weer andere kruiden dan die ik in de vorige mix heb gebruikt.

    Hier word overigens tot nu toe alles goed gegeten en ik heb toch al behoorlijk wat kruiden gekocht.

  14. Ik denk dat 12 kilo wel al genoeg is. De 15 kilo zakken HFST zijn namelijk niet net zo groot als de 15 kilo zakken hondenvoer..

    Bedoel je niet 12 liter?

    Ik moet nog steeds een bak halen trouwens, maar de zak met voer is er nog niet, dus ik heb nog effe. ;)

  15. Hoeveel liter inhoud moet een curverbox hebben voor 15 kg HFST? Ik heb zonet een 15 kg zak bij caviakruiden gekocht. Hetgeen wat ik 'teveel' heb, gaat dan over een tijdje naar het dierenasiel als ze dit merk kunnen gebruiken. Dat is inderdaad wel een goed idee. :) Zo ben ik alsnog goedkoper uit en is het asiel waarschijnlijk blij.

  16. Ik schrok nogal van de prijs wat ik moet gaan betalen voor de entingen bij mijn vaste dierenarts. 55 euro per konijn. Ondanks dat dat ook inclusief algehele controle en dergelijke is, vind ik dat toch wel een prijs waar ik van schrik. Dan kom ik gewoon uit op 110 euro voor de enting van mijn nijnen... Ik denk dat ik maar eens effe rond ga bellen om te kijken of het bij een andere kliniek in de buurt goedkoper is.

  17. Kranten of inderdaad handdoeken. Toen mijn caaf voor sterillisatie ging, heeft ze nog 2,5 week op kranten gewoond. Lijkt mij dat dat bij konijnen ook zo is?

    In het weekend is het lastiger om bij je eigen da terecht te kunnen

    En zit je met weekend tarief

    Dat is er mis mee

    Als je je konijn laat helpen zorg je dat je een paar dagen vrij bent

    Dan moet je wel de luxe hebben dat je die paar dagen ook daadwerkelijk vrij kunt krijgen. ;) Om extra dagen voor mijn nijn te kunnen zorgen, zou ik dus juist ze op vrijdag laten helpen. Hier is het in de weekenden ook erg goed geregeld wat betreft diensten en mijn eigen dierenarts is gewoon tegen het standaardtarief open op zaterdag. Daarnaast kan ik bij onze eigen dierenarts 24 uur per dag terecht voor spoed. Dat is het voordeel van het wonen in een grote stad. Op het platteland is het inderdaad anders en dan zou ik het wel anders plannen.

  18. Inderdaad rustig beginnen en langzaam een groentesoort toevoegen.

    Hier eten ze ondertussen zonder problemen komkommer, andijvie, tomaat, paprika, bleekselderij, witlof, wortel en appel. Voor de rest gaan kleine stukjes broccoli ook naar hen als we dat toevallig die avond eten.

    Nog een tipje wat betreft de kosten; probeer prijzen te vergelijken of haal de groente bij de markt. Kan een hoop geld schelen. Ik kwam er namelijk achter dat wij 50-60 euro per maand alleen al uitgeven aan groente en fruit voor de konijnen en cavia's. Ik haal vanaf nu daarom tomaat, paprika, witlof, komkommer en wortel bij de Lidle. Het blijf natuurlijk steeds vergelijken omdat de prijzen nooit hetzelfde zijn, maar het is dus wel de moeite waard.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .