Ga naar inhoud

Prinses Linde

Members
  • Items

    90
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Prinses Linde

  1. Mijn konijnen hebben vaste plekjes waar ze vaak liggen of zitten. Lien ligt graag op haar buik met haar achterwerk omhoog voor de haard (die overigens de bewaarplek voor hooi is, geen functionerende haard). Nanu ligt dan weer regelmatig te chillen onder mijn bureau. Allebei gaan ze overdag in hun hok slapen, ook al staan de deurtjes daarvan altijd open en kunnen ze dus in principe overal slapen.

    Nanu kwispelt regelmatig als het hem gelukt is de keuken binnen te komen. Dit wordt meestal gevolgd door een binkie, dus ik ben het niet eens met de interpretatie van bovengenoemde website dat het een teken van irritatie zou zijn.

  2. Klitten kan je best wegknippen. Als je ze probeert uit te kammen moet je er te hard aan trekken en doe je je konijn pijn. Laat je vriendje het konijn vasthouden terwijl jij knipt of omgekeerd. Voor klitten op de buik en achterpoten leg ik mijn konijn altijd op z'n rug, dan kan ik er het makkelijkst aan.

  3. Mijn voedster is ook in de rui. Ik kam niet meer. Ik haal er 's ochtends alle losse plukken uit en in de loop van de dag aai ik haar regelmatig met licht vochtige handen. Al het haar blijft dan aan mijn handen hangen.

  4. Ik denk niet dat ze aan het ruien is. Ze verliest amper haar. Ik borstel haar wel 2x per week omdat haar vriendje langharig is en ze altijd zo jaloers zit te kijken als hij na afloop van het kammen een schijfje wortel krijgt.

    Lien is een gecastreerde voedster en ze is gekoppeld aan een ex-ram. Nu zijn ze heel lief tegen elkaar hoor! Enkel in het begin werd er haar uitgetrokken.

  5. Ik merkte deze avond plots dat Lien een gekke plek op haar rug heeft. Het is een plekje waar haar haar veel korter is dan de rest van de vacht. Ik denk niet dat het pijn doet, want ze bleef rustig zitten toen ik er naar keek. Ik zie rond de plek geen schilfers en ik denk dat dit de enige plek is die ze heeft.

    attachment.php?attachmentid=22603

    attachment.php?attachmentid=22604

    Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn? Moet ik hiermee naar de DA en zoja, is het dringend en moet ik de DA van wacht bellen of kan het ook wachten tot maandag?

  6. Hoi,

    ik heb in oktober 2 konijnen uit de opvang gehaald, Nanu en June. Nanu was al een tijdje in de opvang en is op 6 augustus ingeënt. June was er nog maar net en is op 16 oktober geënt. Mijn vraag is nu: ga ik best in januari al met Nanu naar de DA voor inentingen en in maart/april dan nog eens (June en Nanu samen) zodat ik daarna altijd naar de entingsdagen kan gaan of doe ik in januari niks en wacht ik beter tot april? Nanu houdt niet van transport en ik vraag me af of het niet nodeloos veel stress veroorzaakt om in januari én in april te gaan? Kan het trouwens kwaad om hem 2x vrij kort na elkaar te laten enten?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .