Ga naar inhoud

Marre&Muffin

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marre&Muffin

  1. Hoihoi!

    Mijn konijntje Muffin (6,5 maand) is 2 weken terug gecastreerd. Is allemaal goed gegaan, maar ze zijn er bij de dierenarts wel achter gekomen dat hij een blaasontsteking heeft/had. Ben gelijk gestart met Bactrimel en mocht een week later weer urine inleveren. Dit was op woensdag en zijn plas was best wel rood. Ik kreeg te horen dat ik door moest gaan met de Bactrimel en ik moet vandaag weer urine inleveren. Het ding is dat hij heel veel verschillende plasjes heeft gedaan in de tussentijd. Donderdag avond had hij namelijk een normaal plasje en verder heeft hij rode plasjes, gele plasjes, oranje plasjes en witte (zo was het iig opgedroogd) plasjes gehad.

     

    Kan de rode urine komen door de antibiotica?

     

    Want vandaag had hij al en mini rood plasje en een mini geel plasje. Ik ben nu aan het wachten tot hij weer plast, zodat ik het kan inleveren bij de dierenarts. 

     

    Groetjes van mij en Muffin🐰

  2. Hoihoi! Mijn konijntje Muffin is twee weken geleden gecastreerd. De ochtend viel het me al op dat hij best wel rode urine had, dus even gegoogled, gevonden dat het waarschijnlijk niets is en hem gebracht naar de dierenarts voor zijn castratie. Daar ook doorgegeven dat hij best rode urine had. 's Middags laat hem opgehaald met de mededeling:castratie ging goed, maar hij heeft een blaasontsteking. Ik kreeg Bactrimel mee en moest dat een weekje geven. Een week later (woensdag ochtend) best wel rode urine ingeleverd, dus ik mocht weer door met Bactrimel. Donderdag avond was zijn urine opeens normaal, maar de dag daarna weer rood. Intussen heeft hij witte plasjes, gele plasjes, rode plasjes. Alle kleuren wel.

     

    Ik ben nu aan het wachten tot hij plast (hij heeft alleen een mini rood plasje gedaan, dus niet genoeg voor een onderzoek) zodat ik het weer kan laten checken bij de dierenarts.

    Mijn vraag is: komt die rode plas omdat hij ziek is of misschien door de antibiotica? Omdat zijn urine zo verschillend is. Iemand hier ervaring mee?

    Groetjes van mij en Muffin🐰

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .