Ga naar inhoud

Peetje2

Members
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Peetje2

  1. Mijn konijn Ginger is inmiddels 7,5 jaar. Hij heeft nooit echt een toilette gebruikt, hij doet dit gewoon doorheen zijn kooi. Zelfs met keutels in de bak te gooien gaat hij er nog niet in. Hij komt ook niet uit de kooi als er geen handdoek of dekentje ligt. Hij loopt nml nier graag op de vloer. Sinds een tijdje geleden poept en plast hij ook op zijn handdoek wat hij hiervoor niet deed en terug voor in de kooi ging. Ik weet niet waarom in een keer of hoe ik het kan oplossen. Kan iemand helpen? 

  2. Op 31-12-2019 at 13:00 zei Marjoleink:

    Het zou angst kunnen zijn. Ik heb een keer gehad dat er een hond in mijn tuin kwam en tegen mijn konijn stond te blaffen. Mijn konijn was daarna heel lang uit zijn doen, tot ik op aanraden van de dierenarts het hok had verplaatst, zodat de associatie weg was. Dus je zou eens kunnen proberen om zijn woonruimte te veranderen.

     

    Maar ik zou hem zeker laten castreren, dat moet ook een stuk schelen. De dierenarrs doet dan ook meteen een gezondheidscheck. Verder zorgen dat hij voldoende ruimte heeft, mag hij dag en nacht uit zijn kooi? En daarna bij voorkeur een maatje. 

    Och, dat ga ik zeker eens proberen om zijn hok te verplaatsen, wie weet helpt het 

  3. Ik heb tijdje geleden wel omdat zijn keutels aan de schepper bleven hangen deze afgeklopt aan de kant van de kooi en daar is hij toen wel van verschoten, hij heeft hier toen echt naar gehapt.  Zou het kunnen dat dit zijn gedragsverandering veroorzaakt heeft? Omdat hij vooral bij zijn kooi en smorgens zo agressief naar de kant van zijn kooi vliegt 

  4. 14 uur geleden zei Marjoleink:

    7 jaar is niet oud, dus ik zou het niet zomaar relateren aan ouderdom. Sproeien kan territoriaal gedrag zijn. Is hij gecastreerd?

    Als hij op een vaste plek op het dekentje plast en keutelt kun je daar inderdaad een toiletbak neerzetten. Dat is in elk geval voor jezelf prettiger denk ik.

    De dierenarts zei ook territoriaal gedrag, en van hem te laten castreren, de man van de dierenwinkel zei dat is een bejaard beestje, ik zou hem niet meer laten castreren dus daarmee weet ik het niet meer 😊. Zal eerst eens proberen met een wctje 

  5. 14 uur geleden zei happy211:

    Plotselinge gedragsverandering, zeker in combinatie met onzindelijkheid klinkt toch alsof hij niet helemaal in orde is. Ben je recent met hem naar de dierenarts geweest, of voordat dit gedrag veranderde?

     

    Sproeien en aggressief gedrag klinkt ook alsof hij dominantie wil laten merken. Andere konijnen in de buurt lijkt me niet in je apartement, maar is er toevallig iets anders veranderd (hok verplaatst, een ander huisdier?)

    Hij is over t laatst wel eens serieus verschoten van de schepper voor zijn kooi te zuiveren ik weet niet of dat er iets mee te maken kan hebben, en mss wat territoriaal gedrag, hij is wel heel verwent

  6. Ik heb een hele lieve fluffy van 7 jaar in mijn appartement. Zijn naam is ginger en is een mannetje. Sinds kort is hij een beetje van gedrag veranderd. Ik heb voor hem een dekentje voor de kooi liggen omdat hij niet graag op de vloer loopt. Alles ging een paar jaar goed. Nu keutelt hij en plast hij af en toe op zijn deken, hij reageert soms agressief door naar de kant van zijn kooi te vliegen, hij sproeit tegen de kant van zijn kooi. Zou het kunnen helpen een konijnen wc te zetten op zijn deken mss? Zou dit puur de ouderdom knn zijn? Blind is hij niet, ziek ook niet volgens dierenarts. Nu dement lijkt hij me ook niet echt. Hoe kan ik mijn mannetje hier bij helpen? Grtjs

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .