Ga naar inhoud

Jessa&Joey

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jessa&Joey

  1. 4 minuten geleden zei Marjoleink:

    Leuk dat je een konijntje krijgt.

    Ik zou denk ik zorgen dat je de eerste dagen regelmatig even bij hem kunt kijken. En ik zou beginnen met alleen de ren. Dat is overzichtelijker voor het diertje, en je houdt inderdaad neutraal terrein over om de koppeling op te laten plaatsvinden.

    Is Gizmo een rammetje? Weet dan dat hij als hij rond de 12 weken oud is, en zijn ballen zijn zichtbaar, gecastreerd moet worden. Pas twee weken later is hij niet meer vruchtbaar en kun je hem koppelen aan een vriendinnetje. Je kunt dus beter nog even wachten met een tweede konijn. Het makkelijkst is om hem minimaal 2 weken na castratie mee te nemen naar een opvang, zo dat ze daar kunnen kijken met welke voedster het klikt.

    Hier vind je heel veel informatie over konijnen, misschien zitten er nog interessante dingen voor je bij. Ook de lijst met opvangen kun je daar vinden. 

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen/

     

    Dank voor je bericht! Ja, Gizmo is een rammetje die wij zodra het kan gaan laten castreren. Daarom willen wij ook heel graag een meisje uit het asiel, deze zijn al vaak geholpen dus dat scheelt weer. Geen oepsies zoals bij mijn nicht..

     

    Heb bijna elke pagina van de site al doorgespit maar kon het antwoord niet echt vinden vandaar de vraag, ingelezen heb ik me inmiddels behoorlijk😁 Maar dank voor je input!

  2. Haha, wat lief dat je het hebt over "overal in huis" 😂 Wij hebben een klein appartement waar ze in een gebunnyproofde woonkamer rondhupsen met hun ren als thuisbasis. Het voor de eerste keer thuis zijn kunnen wij wel in onze voor hun neutrale slaapkamer doen en voordat ze in de ren gaan alles een keertje wassen zodat het voor hen beide wat neutraler is.

     

    Het liefste wil ik een meisje uit het asiel halen, ook voor het koppelen maar het voornaamste vind ik dat de twee bunnies met elkaar moeten klikken dus we gaan net zolang door totdat we die hebben gevonden en bij een asiel kun je ze vaak "op date" laten gaan dus dat sprak me aan. 

     

    Ik zou ook zeker niet bij ze in de ruimte gaan zitten maar wel in dezelfde ruimte leven zodat ze wennen aan je aanwezigheid ofzo...

     

    Ja, ik heb ooit een keer een diertje gekocht zonder te informeren en daar heb ik veel van geleerd! Doe ik dus ook niet meer, en daarbij. Het voorbereiden en bijna net zo leuk. Welke ren, wat voor speeltjes, welke kattenbak is goed geschikt, welke eten/hooi en ga zo maar door. Kan er zo de hele dag mee bezig zijn. 😁

    • Vind ik leuk 1
  3. Hi Hallo Hoi,

     

    Wat onwijs lastig dat je in dit parket zit. Veel mensen nemen een diertje zonder in te lezen over wat de diertjes nodig hebben en ouders zijn hier heel vaak de oorzaak voor. Niet om iedereen over één kam te scheren maar ik kan uit eigen ervaringen spreken. 

     

    Je wilt een konijntje want die zijn lief, aaibaar en schattig. Ouders vinden het "makkelijke dieren" die je niet hoeft uit te laten en aangezien het een klein beestje is (zeker bij aanschaf) en de dieren winkel zegt dat het makkelijk past kan het konijn in een ferplast cel (zoals ik ze zelf noem) en nemen ze ook niet zoveel ruimte in beslag. Ze zien een konijn hupsen in zijn kooitje en denken dat het blij is. Maakt jouw konijntje wel eens binkies? Of "belly flops"? Dat waar ze op hun zij vallen alsof ze een heel zwaar leven hebben? 😉 Dan weet je namelijk dat een konijn echt blij is.

    Erg jammer dat ze niet inzien dat een konijn misschien beter af is bij een ander, hoe moeilijk dit ook is voor jou. ik kan zelf in elk geval zeggen dat ik het niet over mijn hart zo kunnen verkrijgen om zo egoïstisch te zijn en het beestje bij me te houden terwijl het bij een ander een blijer leventje zou kunnen leven. (ik weet, egoïstisch heeft een heel negatief geluid maar ik bedoel even heel zwart/wit dat je je eigen gevoel belangrijker vind dan het geluk van je bun)

     

    Om wat voor reden dan ook krijgen jullie nu een hond. Nou weet ik natuurlijk niet wat de reden hiervan is. Wat ik wel vervelend vind is dat je ouders wel de ruimte kunnen maken voor een hond (die nog veel veeleisender is dan een bunny)  maar geen extra ruimte vrij kunnen maken voor een vriendje voor Pluisje. 

     

    Ik zou je ouders en jou ook zeker eens willen adviseren om eens naar de youtubepagina van Lennon the bunny te kijken. Deze dame verteld vanuit haar optiek over konijnen en haar enthousiasme werkt aanstekelijk en kun je echt heel goed zien wat een blij konijn precies kan zijn. Laat het ook zeker je ouders zien, net als dit forum, hopelijk krijgen je ouders er ook nieuwe inzichten door.

     

    Heel veel succes en ik hoop dat je er met je ouders uitkomt!

  4. Hallo mede nijnengekken!

     

    Wij krijgen binnenkort ons eerste konijntje, Gizmo, uit het onverwachte nestje van mijn nicht. Gaan overigens meteen op zoek naar een vriendinnetje dus alleen komt ie niet lang te wonen. Maar we hadden wel een vraag.

     

    Adviseren jullie om een paar dagen vrij thuis te blijven bij het nieuwe konijntje zodat ie aan je kan wennen of ga je gewoon door in je eigen tempo zodat het beestje daar meteen aan kan wennen en op zijn eigen tempo en alle rust kan wennen aan de nieuwe omgeving? (onze konijntjes wonen binnen en gaan zoveel mogelijk free roamen en hebben verder een mooie hoek waar een grote ren staat met huisjes, speeltjes, alles wat een konijntje maar wensen kan. Ongeveer 8 á 9 uur per dag zullen vrij rondlopen en dit willen wij meteen bij thuiskomst al realiseren)

     

    Hoor graag jullie input! Liefs Jessa

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .