Ga naar inhoud

W.B

Members
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door W.B

  1. Welke kruiden kan ik het beste geven aan ons konijnenmeisje?

    Gisteren naar de dierenarts geweest, (wilde niet eten) die dacht aan last van de maag. Mogelijk door verharing. Metacam en een maag/darm bevordenaar meegekregen. Gelukkig ging ze 's avonds weer eten. Kan ik kruiden geven om maag/darm problemen te voorkomen? Ik geef ze diverse soorten hooi, een beetje Beapher + en wat groeten. Welke kruiden kan ik het beste toevoegen?

  2. Onze konijnen zijn gewend om iedere dag groenten te eten. Ik geef ze nu wortelloof,  witlof, broccoli en een takje peterselie en soms Andijvie. Zou graag wat meer variëren. Wat geven jullie aan jullie konijnen? Zie dat ze ook Chinese kool mogen, maar geef dat geen gasvorming (koolsoorten).

    En geven jullie ook fruit? Wat en hoeveel?

    Heb ook hier op Bunnybunch gekeken wat ze mogen, maar vind het nog lastig

    Mag je ze bijvoorbeeld ook gesneden groenten geven? En slasoorten?

  3. 20 minuten geleden zei Marjoleink:

    Het kan zijn dat ze door de warmte wat minder hebben gegeten. Ik zie dat hier ook, ze zijn minder actief en ze eten minder. Zolang er iets ingaat is er geen reden voor paniek. Ik bel altijd wel meteen de dierenarts als ze een voermoment moment overslaan, want dan is er wel iets aan de hand.

    Hoe zwaar zijn je konijnen? De richtlijn is 15 tot 20 gram biks per kilo konijn. Je zou wat kunnen minderen, en kijken of ze dan meer hooi eten. 

    Hoe bied je het hooi aan? Kunnen ze er makkelijk bij? En hoe vaak krijgen ze nieuw hooi? 

    Hooi bevat veel vezels, en dat is goed voor de darmen. Bovendien slijt het gebit daar goed van, dus hooi is echt wel belangrijk.

    ze aten inderdaad minder door de warmte.  Waren veel minder actief. Konijnen poepen niet meteen toch, na het eten?

  4. hallo,

    Onze twee dwergkonijnen verrekken het om hooi te eten. Heb ze allerlei hooisoorten aangeboden, van gewoon hooi tot kruidenhooi. Ook Timothy hooi van bv selective.  Maar ik mag het houden... Wel eten ze vers geplukt gras( uit eigen tuin), druivenbladeren ( 2/ 3 per dag) wortelgroen,  gedroogde peterselie, wat witlof en kruiden. Ook geef ik ze 2x per dag 40 gram brokjes van Beaphare care +. Nu vraag ik me af, geef ik ze teveel? Of te weinig? Is het een probleem dat ze zo weinig hooi eten?

    De laatste dagen heb ik het idee dat ze weinig keutelen. Was eerder veel meer.

    Maak me daar een beetje zorgen over, niet dat ze verstopt raken...

    Wie heeft tips? Moet ik de DA raadplegen? Mijn andere 2 ( jonge konijntjes) zijn overleden, doordat ze niet meer aten (zomaar ineens). Vandaar mijn extra zorgen...

  5. 37 minuten geleden zei JokeC:

     

    Dat is het ingewikkelde ervan: iedereen kent wel een Krasse Knar van 98 jaar die zijn hele leven zware shag gerookt en jenever gedronken heeft en nu nog met de kleinkinderen voetbalt. De statistieken vertellen dat dit de uitzonderingen zijn die de regel bevestigen. Dat je vanuit je vorige ervaring dacht dat het een goed idee was weer twee rammen te nemen, is begrijpelijk, maar niet verstandig en de opvang had dat moeten weten en je vertellen dat het spelen met vuur was. Nu heb je hopelijk een koppeltje van een voedster en ex-ram die straks bij elkaar en met elkaar gelukkig zijn. 

    Dat zijn ze zeker

  6. 3 uur geleden zei JokeC:

    Wat sneu, maar een niet gecastreerd rammetje uit de opvang meekrijgen, klinkt opmerkelijk (fout), want de draagtijd van een konijntje is geen zes weken (maar tussen 28-32 dagen) dus ze kwam niet zwanger van de opvang met jullie mee. Is het rammetje nu wel gecastreerd?  En dan ook nog ongevaccineerde konijnen bij de opvang meegekregen hebben of begrijp ik dat verkeerd? 

     

  7. Vorig jaar haalde ik 2 konijnen uit een konijnenopvang. Na 6 weken hadden we plotseling een nestje. Was absoluut niet de bedoeling,  maar goed...

    5 babykonijntjes werden groot en 3 mochten er uitvliegen. Helaas zijn er de afgelopen maanden al 3 overleden. Twee jongen van ons wilden ineens niet meer eten. Naar de dierenarts, dwangvoeren e.d, maar het mocht niet baten.

    Nu toont een derde konijntje vandaag dezelfde klachten, lusteloos, niet meer eten. Een dierenarts spreekt over RHD, doorgegeven door moeder, die niet ingeënt was. Ik heb mijn gezin konijn in maart laten inenten, is het dan nog wel mogelijk dat de jongen dit genetisch bij zich dragen? De jongen zijn vorig jaar in oktober geboren. Een heel verhaal, maar merk dat de dierenartsen hier het vaak niet weten...

  8. Onze 5-ling is inmiddels 4 weken oud.

    Ze hangen niet meer continu bij moeder onder de buik, moeder laat dit ook niet meer toe. Hopelijk voedt ze ze nog wel met melk...

    Maar nu betreffende de bijvoeding: wat mogen ze en hoeveel?

    Ze hebben al een beetje wortelloof en een half blaadje witlof gehad. Ze reageren hier goed op. Maken er zelfs ruzie om. Maar hoeveel groen mogen ze? Mama konijn krijgt iedere avond een 3 tal witlofbladeren, wat wortelloof , sliertje komkommer, 2 blaadjes andijvie en soms ook een schijfje wortel/ appel en blaadje bloemkool groen. Houd de kleintjes dan apart, want zij vallen ook meteen aan.

    En biks? Ze krijgen nu 's morgens een eetlepel vol met zijn vijven. Dit doe ik door het fijne hooi heen.

    Mogen ze ook al droge kruiden? Hier bij bunnybunch besteld 

    Verder continu, onbeperkt hooi.

    Wat een vragen he, hoop dat iemand mij kan helpen met advies. De kleintjes ogen namelijk hongerig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .