Ga naar inhoud

kusmarjo

Members
  • Items

    310
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kusmarjo

  1. Ik hou die van mij op een vrije dag goed in de gaten en als ze wat heen en weer huppen en snuffelen terwijl ze aan het rusten zijn, zet ik ze op de bak en dan doen ze een plasje

    Vaak gaan ze een beetje draaien , staart al wat naar achter/omhoog en dan moet ik er snel bij zijn.

  2. Ik heb een afspraak staan bij de da morgen, dat was de eerste plek die ze hebben

    Mijn dwerg ram van 4 eet drinkt en doet gewoon normaal, actief, niet brommerig, interesse alles prima. Hij is geent en leeft met een voedster die dat ook is. Voedster heeft de klachten van hem niet.

    Maar als ik goed kijk valt hij af en toe niet om, maar zijn kontje neigt een beetje om te vallen, en hij corrigeert het. Hij hupst prima, maar als hij langzaam loopt heeft hij moeite met evenwicht van kontje en echt minimaal met zn kop.

    Wat betekend dit

    Moet hij appart

    Is dit pas het begin van een ziekte en kan dit nog goedkomen?

    Ik ben behoorlijk in paniek

    Graag hoor ik advies, tips of ervaringen

  3. Ik laat mijn ndh castreren, maar hij zit in een schuur buiten, als hij mee naar huis mag, moet hij dan even binnen zijn bij mij, of kan hij ook voor zolang als nodig in de schuur in een bench met een deken er overheen qua temperatuur? of kan hij gewoon in de schuur zoals hij altijd zit?

    Excuse voor het verkeerd plaatsen

  4. Gebeld, ze zouden me mer specifieke informatie terug bellen, over eventuele amputatie, maar ik twijfel. Dus morgen een afspraak maken als t lukt zo snel mogelijk om uit te kunnen sluiten pf het nog gebroken is, en hoe ik haar het best kan verzorgen. vandaag liep ze actief en blij in de tuin.

  5. er is al naar gekeken, en de conclussie was dat de dierenarts er niks mee kan, omdat ze verder gezond is, en de wond niet geinfecteerd is. Ik zit zelf wel aan amputatie te denken, omdat ze dan gewoon kan rennen zonder dat het pootje dik word. Ik ga naar de dierenarts, alleen is het dus nu net weekend geweest, anders was ik al gegaan. Ik was benieuwd of mensen hier ervaring mee hebben? herkenning?

    Ik zet de voedster vaak om de zoveel tijd even terug in het hok, waar de ram niet bij kan, waardoor ze meer rust heeft. maar ze loopt zelf nog wel veel rond, dus pijn zie ik niet direct bij haar.

  6. Ik heb sinds vandaag een nieuw koppeltje, die beide eerst alleen zaten. 

     

    alleen heeft de voedster een flinke tijd terug ooit een gebroken pootje gehad, en dat is waarschijnlijk weer vergroeid, nu loopt ze er niet op, maar het pootje zit opgevouwen, zoals konijnen normaal liggen, en zo steunt ze er dus op. 

    ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet doen, het is niet geinfecteerd, ze eet, ze drinkt, ze keuteld, ze is actief, maar door dat pootje is het wel helemaal dik. Van de vorige eigenaar kreeg ik ook te horen dat dit altijd zo is geweest. 

    Moet ik het pootje gewoon zo houden? Moet ik het pootje laten verwijderen? Ze is 4, en ze is gezond. Ze is naar mij toe gekomen omdat de groep van 4 ook teveel drukte gaf , waardoor ze meer last kreeg van het pootje. 

  7. ondertussen heb ik weer een aantal leuke dozen gezocht, een rieten katten mandje  ( zo'n rond ding met een ronde opening,) een wilgentunneltje wat buigbaar is en ik heb de ren nog eens wat groter gemaakt. Een lekkere berg met gras en ik blijf met haar buiten lopen. Opzich gaat het goed met haar. Bedankt voor de reacties :)


     


    ik ga er zelf vanuit dat droef ( nu 10 ) nog wel een jaar of 2 mee zal gaan zeker. Tenminste als het op deze manier blijft gaan wel. Ik denk zelf dat 14 jaar voor een gemiddeld konijn wat goed word verzorgd en actief blijft, zeker haalbaar is. Ik ken een konijn wat in een mini hokje van 1.20 bij 40 cm heeft geleefd in zijn eentje, zonder aandacht. Die is 14 geworden en was een dwergje ( ik kon hem helaas niet mee nemen, wouden de mensen niet maar vond het wel super zielig ) 


  8. ze eet onbeperkt vers gras en ook hooi. Verder staan er altijd biks en water en ze eet normaal. Ze eet wel minder. Verder krijgt ze van mij verse wilgentakken met blaadjes en ook paardenbloem blaadjes.  

    Helaas leeft ze alleen. Ik heb jaren lang allerlei maatjes voor haar gezocht, in alle maten en soorten. Ze bleef agressief gedrag vertonen en tot bloedenstoe vechten. Toen ik haar bij de fokker opghaalde had ze dit probleem, en heeft het bijna altijd gehad. Ze heeft in een groep geleefd maar ze bleef jagen en bijten. Ik heb veel soorten rammen voor haar gezocht, maar uiteindelijk eindigde het in 2 aparte konijen omdat ik ze gewoon niet bij elkaar kon laten. Het was gevaarlijk en de gezondheid van de ram ging er onder door. 

    Ondanks dat is ze zelf heel lief, ik knuffel haar heel veel per dag en ze vertoont geen zorgelijk gedrag vanuit eenzaamheid. Het gaat tegen mijn wil in dat ze alleen zit, maar het is ongezond voor haar om te blijven koppelen als het geen zin heeft.

  9. Mijn voedster ( niet geholpen ) is al 10 jaar. Ik merk dat ze ook al wat last heeft van de ouderdom.

    Ze eet toch minder dan een paar jaar terug. Ook is ze minder actief overdag. Niet ongezond maar gewoon wat sneller moe en wat minder druk. 
    Verder laat ik haar in de grote tuin vaak lekker los lopen. 2 maal per dag en dan merk ik dat ze sneller even gaat liggen. 

    Ze stampt 's nachts vaak 1 of 2 keer ontzettend hard. Zonder brommen. ( Binnen ) . Katten of insecten kunnen het onmogelijk zijn. Buren of dieren buiten zijn niet te horen maar ze schrikt niet van mij als ik me beweeg. 

    Verder is ze nogsteeds heel tam en lief, ze geniet van de aandacht, eet nog wel voldoende en drinkt ook genoeg. Verder is ze opzich voor haar doen nog vaak wel bezig met een leuke doos in haar ren ( ze leeft in een ruime panelen ren ) .

    Ik zou graag wat ervaringen horen van baasjes met oudere konijnen want ik weet niet wat normaal is en hoe ik ermee om moet gaan. Moet ik met haar blijven wandelen en geduldig zijn of juist met rust laten in haar ren en haar niet naar buiten nemen? 

    Moet ik haar veel lekkers geven ( groente met mate, soms een stukje harde boterham ) ? Ik merk in het keutelen en plassen niks abnormaals.

  10. Ik ben een beetje ongerust over het feit dat mijn konijn droef ( 10 jarige voedster ) al een aantal weken ontzettend veel speelt met de Trixie ritsel tunnels die te koop zijn voor katten. Ze graaft erin dacht ik, maar vandaag keek ik eens goed en zag ik dat er echt gaten aan de binnenkant zitten, maar ik zie nergens los plastic van de binnenkant liggen. 

    Ik maak me dus zorgen dat ze al knagend de stukjes plastic heeft opgegeten. Dit is echter iets wat ik nog nooit eerder heb bedacht, want de tunnels die liggen al 

    sinds ik konijnen heb altijd in de ren, en ik heb tot nu toe dus nog niet mee gemaakt dat andere konijnen erin gingen knagen en eten. 

    Ik heb de tunnel er meteen uit gehaald maar ik zou graag advies krijgen wat ik hiermee moet? Zou ze het echt eten? Ze dringt en eet verder prima, ook keuteltjes zijn in orde. 

    Zie link voor de tunnnel: 

    http://www.zooplus.nl/shop/katten/speelgoed/tunnel_ritselzak/kattentunnel/26160

  11. Ik zie sinds vandaag voor het eerst dat mijn voedster, droef ( 9 jaar, zit alleen ) meer bezig is met het wassen van de oren. Ook schud ze veel met haar oren.

    Ze heeft hangoren, en ik controleer haar bijna dagelijks volledig op vage / beginnende klachten.

    Het hok is altijd netjes, er komt geen luchtje uit haar oren, ik zie geen korstjes, of irritaties.

    Ze eet en drinkt goed, ze beweegt dagelijks voldoende en ik merk verder niks aan haar gedrag wat zorgwekkend is. Ze is actief als ze me hoort, ze zit niet stilletjes in een hoekje.

    Moet ik de klachten een tijdje in de gaten houden, of is het beter om tijdig voor medicatie of zalfjes te zorgen.

  12. Ik heb een koppel wat buiten zit, alle ruimte voor een koppel, kunnen de hele dag in de ren en in het hok, hebben klim dingen en dingen om onder te zitten.

    Het koppel bestaat uit een voedster van 3,5 kilo ( 4,5 jaar ) en een ex ram van 1,5 kilo ( 3 jaar ).

    allemaal grote liefde en het gaat prima, nooit gevechten of agressief gedrag bij elkaar.

    Het vreemde, waneer ik in de ren kom om op te ruimen of wanneer ik tegen ze praat begint de voedster te rijden op de ram, voor en achterkant, de ram gaat er vaak vandoor, voedster er tegen aan tot de ram uiteindleijk stil zit , en dan wacht hij tot het klaar is.

    Ik maak me heel erg zorgen om dat rijden, omdat er geen einde aan komt, het is al weken / maanden aan de gang. Gelukkig geen korstjes op zijn rug, maar vraag me af of hij wel rust krijgt, hij oogt goed, functioneerd goed, is altijd al een angst beestje geweest bij mensen in de buurt maar verder niks aan de hand, hij is alleen wel klein en vooral licht voor een hollander.

    ze zitten al een aantal jaar bij elkaar, de voedster is redelijk dominant.

    Ik hoor graag wat ik hiernou het beste mee kan doen, weet wel dat er zolang er geen wonden en bloed zijn, het redelijk onschuldig is.

  13. Bij het knippen van de nageltjes zag ik ineens dat het duimpje van het voorpootje gebroken was, het was niet ontstoken, niet open en ziet er nog roze uit, haartjes eromheen zagen er ook normaal uit, maar het hele nageltje, + duimpje hing er maar slap bij, op het punt waar het overgaat op het teentje hing hij dus slap, om het zo maar uit te leggen, als ik het aanraakte gaaf het diertje geen reactie die pijn aangaf, misschein omdat nijntjes minder snel pijn laten merken, maar ik had niet het idee dat hij er last van had.

    hij eet gewoon, hij keutelt goed, hij loopt en rent prima, niks aan te merken.

    Ik ben benieuwd wat ik ermee moet doen, hij heeft er zo te zien geen last van.

  14. Laatst heb ik een ren met hok verplaatst, door alle verbouwingen moest ik even de bewoners verplaatsen, dan maar in het hok van de andere, en de huidige bewoners van dat hok in de ren, deurtjes dicht dan kunnen ze niet bij elkaar.

    Mijn hangoor van +- 3 kilo dacht daar anders over, sprong vanaf de grond in het bovenste raampje ( bleef hangen aan het deurtje ) . IK haalde haar direct van het raampje af, waar het konijntje zat te kijken waar het niet goed mee klikt.

    Ik schrok ervan dus bleef even kijken hoe nu verder, vervolgens springt de hangoor in een keer boven op het hok.

    Mijn vraag of meer mensen dit hebben mee gemaakt, dat ze zo hoog vanaf de grond ergens op springen.

    Ik ben er een beetje van geschrokken, omdat het hok toch een dak heeft wat er over heen hangt, waardoor ze niet goed zien waar ze op terrecht komen, maar blijkbaar geen enkel probleem om te proberen. De ren waar het hok in staat is van gaas, ongeveer 1.50 hoog.

    Zie graag reacties

  15. mijn konijn heeft al een tijdje een blauwe plek. Is dit ernstig of trekt dit weg? er heeft een wondje gezeten wa tvolledig genezen is, dus er zitten nu geen wondjes meer omheeen die open zijn, verder heeft ze er geen last van .

    ik hou het nou een aantal dagen in de gaten maar wou even weten of ik hier verder iets aan moet doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .