Ga naar inhoud

DionneJ

Members
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DionneJ

  1. Dank voor de reacties. Van een eerder konijn ben ik zo’n vroege rui niet gewend. Hij ruide altijd pas in juni, juli. 
     

    We wachten af. Het is nog steeds gezellig in het verblijf. Vos vindt het allemaal wel prima. En ik weet echt nog niet of castratie een goed idee is. Maar we proberen daar sowieso mee te wachten tot het buiten wat beter weer wordt.

     

     

  2. Hoi,

     

    Wij hebben man Vos van 11 maanden en Lotje van 9 maanden. Ze zitten samen in een ruim buitenverblijf. Vos is gecastreerd. Lotje is (nog) niet geholpen.

     

    sinds enige weken zie ik Lotje steeds op Vos rijden. Rennen erachteraan. Vos ondergaat het. Lotje is duidelijk dominant. Ook tammer dus altijd haantje de voorste en nieuwsgierig. Vos is veel banger. Ze vormen een prima setje, maar ik vraag me af of dat nu nog zo is. 
    Want net vond ik hele plukken haar. Aan de kleur te zien van Lotje. Ze leek ook wat opgefokt. 
     

    Ik zou denken dat steriliseren helpt. Want ze begint wel echt pubergedrag te vertonen. Maar ook het hele hok ligt onder de keutels. Ik weet niet zeker van wie. Maar ze waren beide zindelijk. Nu is het een grote bende.

    Maar ik vind het nog te vroeg voor sterilisatie. Het is nog koud buiten. We hebben geen binnenverblijf. Ik zie er zelf wat tegenop. Maar ook als ik ze uit elkaar haal, moet ik ze opnieuw koppelen. Ook daar zie ik tegenop.

    mijn plan was Lotje niet te laten steriliseren, maar ze wordt nu wel vervelend. Ik ben een beetje bang dat ze straks geen koppel meer kunnen zijn. En ruimte voor twee koppels heb ik echt niet.

     

    wat te doen. Afwachten? Steriliseren? Of een van beide ergens anders laten wonen en voor de ander een nieuw maatje zoeken. Wie heeft er tips?

     

    Nu hadden we ze gewoon beide zelf uitgezocht en niet zelf laten uitzoeken. Achteraf mss stom. Maar dat is hoe het ging.

     

    Bedankt

  3. Hoi,

     

    Ons konijn Muis van 9 jaar is afgelopen woensdag voor gebitbehandeling van haken gegaan. Hij is dus onder narcose geweest. 

     

    Dit was overigens niet de eerste keer. Hij is altijd al een moeilijke eter geweest.

     

    ik kreeg van de dierenarts Cisaraldruppels mee met het voorschrift 2 keer per dag te gebruiken voor 5-7 dagen.

     

    Nu is hij weet begonnen met eten. Nog niet veel, maar wel al echt wat. Groente, niks en wellicht wat hooi. Dat weet ik niet zeker, hij eet altijd heel slecht hooi. Het geven van de Cisaraldruppels levert echt heel veel stress voor hem op. Vanmorgen heb ik overgeslagen. Wel pijnstilling gegeven. Maar dus niet de cisaral. 

     

    Hij keutelt ook. Kan ik die cisaral ook gewoon stoppen. Ik denk nu dat het meer kwaad dan goed doet, maar hij eet zeker nog niet zijn normale portie.

     

    bedankt alvast.

     

    groetjes Dionne

  4. Naast onze jonge konijntjes hebben wij ook een ouder konijn. Die is 9 jaar en lust, naast de brokken en hooi, alleen witlof en groen van wortel. We bieden van alles aan maar mijnheer eet het gewoon niet. Dan maar niet. Hij is ook geen liefhebber van hooi. Ach. Hij is evengoed kerngezond en al 9 jaar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .