Ga naar inhoud

Boré van Garling

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Boré van Garling

  1. 2 uur geleden zei Evee:

    Eten ze ook voldoende van het hooi? Hun eigen formaat in los hooi per dag zou ideaal zijn.

    Hoeveel selective geef je en hoeveel wegen de konijnen? Wat voor snoepje geef je ze? Hoe groot zijn de stukjes witlof? 😉

    De snoepjes zijn Party Rollis

    en ik geef ze 2 blaadjes witlof per konijn per dag. En ze eten lang niet zoveel hooi als dat je zegt. Ze eten soms gewoon helemaal geen hooi. Maar ze hebben wel de hele dag selective beschikbaar.

  2. 1 uur geleden zei Evee:

    De meest voorkomende oorzaak van gasbuikjes, is voeding. Wat geef je ze precies te eten? Welke brokken, hoeveel? Eten ze goed hooi? Geef je groenvoer, zo ja hoe veel en welke soorten? 

     

    De onrust in het koppel kan ook komen doordat bartje wat zwakker was door zijn gasbuikje, ziekte kan de rangorde uit balans gooien. 

     

    Wij geven ze elke dag 2 stukjes witlof per konijn.

    Ze krijgen Selective van ons en onbeperkt hooi. 

    En elke dag een snoepje als wij thuis zijn van werk of tv kijken.

  3. Goedemorgen allemaal,

    Mij vriendin en ik hebben 2 konijnen.

    Bartje en Tara, Bartje is 10 maanden en Tara is 4.

    Bartje hebben wij van de boer gekocht en is een hangoor. Tara komt van de Konijnen opvang Maaike en is ook een hangoor. Bij het koppelen ging alles goed en Tara kon mee naar huis. Thuis is ook alles goed gegaan. Ze zijn gek op elkaar.

    Na een maand samen te zijn in een te kleine kooi hebben wij toch besloten om een grotere kooi aan te schaffen en de woonkamer “konijnproof” te maken, zodat ze altijd uit de kooi kunnen gaan wanneer ze dat willen. Maar de laatste 2 weken gaat het iets minder met Bartje. Ik ben bij de dierenarts geweest en die vertelde mij hij heeft last van gas in zijn darmpjes en dat kan door van alles komen. Ik kreeg medicijnen mee en hij kreeg 2 prikjes. Maar ik merk persoonlijk dat er geen verbetering inzit. Maar ik wil weten waarom en waar hij last van krijgt.

     

    Tara is 3 weken geleden schijnzwanger geweest voor een week lang.

    en het valt mij op dat Tara een soort van eigen hoekje heeft in de kooi en als Bartje in de buurt komt, gaat ze grommen.

    Af en toe vliegen ze elkaar aan maar 5 minuten later is het weer elkaar wassen.

    Er liggen keutels door de hele kooi, misschien van Bartje omdat zijn darmpjes weer opgang moeten komen of van Tara die denkt “dit is mijn kooi”.

    ik weet niet hoe ik moet handelen als Tara Bartje aanvliegt. 

     

    Wat moet ik doen?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .