Ga naar inhoud

Nathalievds

Members
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Nathalievds

  1. Hallo allemaal, 

     

    Ik heb al een aantal keer van me laten horen met verschillende vragen. 

    Hier komt er nog eentje. 

    Wij hebben 2 rammetjes. ( weet het, al veel reactie op geweest. Het gaat super goed samen ). Wij geven vaak groenvoer uit de hand. Ook heb ik een begin gemaakt met clickertraining. Clicker in huis. Appel in kleine stukjes als beloning. Alles wat we nodig hebben is er. Alleen nu de vraag. Als we bij ze gaan zitten of om groenvoer te geven of om met ze te trainen. Gaat het mis. Ze zijn zo gefocust op het eten dat er eigenlijk geen beginnen aan is. Ze bijten niet. Ze brommen niet. Alleen gaan ze op onder en als het kan zelfs door je om maar opzoek te gaan naar het eten.  Ook als we bij ze  gaan zitten zonder eten zijn ze helemaal gefixeerd op het zoeken van het eten. Is dit normaal, misschien voor hun leeftijd? ( 7 maanden en 6 maanden) ze krijgen altijd gewoon voldoende eten. Veel hooi, groenvoer  en 20 gram bix per konijn per dag ( zijn mini pooljes 1.3 kg en 1.1 kg. ) hebben jullie tips? Of is dit gedrag normaal?? 

     

    Dankjewel voor het lezen en antwoorden. 

    Groetjes Nathalie 

    20200104_194801.jpg

  2. 2 uur geleden zei Renske34:

    Je kunt wat groenten voor ze neerleggen dat bevat ook al vocht. Voor als je thuiskomt van je werk kun je proberen om hooi-thee te maken. Heet water over een pluk hooi, dit laten afkoelen en dan bij ze neerzetten. Dit deed soms wonderen bij die van mij. 

     Heel fijn dat je meedenkt. Idd veel komkommer en witlof bij ze achtergelaten. De hooithee heeft gister avond niks  geholpen helaas ga het straks weer proberen. Hoor en dat ze dan toch echt wel wat Heb en gedronken. Toch wel erg belangrijk 

  3. 20 minuten geleden zei Renske34:

    Ik vind het een goed teken dat ze uit zichzelf eten. Kun je tussendoor even bij ze gaan kijken vandaag, of iemand anders vragen? Keutelen ze wel? En hebben ze pijnstilling gehad? 

     

    Edit: ik lees dat ze carprofen krijgen 🙂 

     

    Hoi Renske, 

    Er liggen keutels, het zijn er niet veel maar toch echt van gister en vannacht.. helaas werken Ik en mijn vriend half uur rijden van huis. Helaas hunnen wij niet naar huis. Dat ze iets eten vind ik ook positief al is het wel veel minder als anders. Vooral het drinken baart me zorgen. Heb net voor het eerst de pijnstilling gegeven toen ook maar meteen een beetje water. Ben zo bang dag ze uitdrogen. 

  4. Marjoleink en floppyears dankjewel voor jullie reactie. Het eten gaat iets beter al. De ochtend drinken kwamen ze uit zichzelf naar toe. Ze hebben alleen nog niks gedronken in de tijd dat ze thuis zijn. We hebben ze gisteren extra komkommer gegeven omdat ze daar ook vocht uit kunenn halen. Wat denken jullie? Iets om me druk om te maken of zal het wel meevallen?

  5. Hallo allemaal, 

     

    Vanochtend zijn onze 2 konijnen Jeff en James gecastreerd. Gelukkig hebben ze af en toe al gegeten. Als we ze niet veel iets aanbieden eten ze niet veel. Ook zitten ze echt doodstil. Is dit normaal. We hebben 1 konijn bijna uit een soort van coma moeten halen. Aaien reageerde hij niet op, dus hebben we hem maar laten schrikken toen werd hij wel wakker.. Is dit normaal na narcose dat ze extreem stil zitten en zijn? Weinig reageren?. We hebben voor de komende 3 dagen carprofen  drops gehad. Iemand tips? Of zijn we gewoon door onze eerste ervaringen overbezorgt? Hoor graag van jullie 

     

    Liefs Nathalie 

  6. 32 minuten geleden zei Evee:

    Op hoeveel ruimte heb je de rammen zitten? Als zij beperkt gehuisvest zijn, verkleind dat de kans behoorlijk dat ze samen kunnen blijven. Voor een koppel rammen zou ik zeker 4 tot 6 vierkante meter permanente leefruimte aanraden, wil het enige kans maken.

    Ik zou dus naast hopen dat het goed blijft gaan, ook echt wel serieus nadenken over het alternatief voor het moment dat ze gaan vechten. En ik vrees dat dat in deze situatie echt gaat komen, dat moment.

     

    Ook snap ik de opmerking over geen plek voor 2 grote konijnen niet, in asielen zitten inderdaad konijntjes van alle formaten. En je bent er altijd zelf bij, welke konijnen je uiteindelijk mee neemt naar huis 🙂

    Ze zitten op 3 m2. We zijn verschillende asiels afgegaan, maar op dat moment waren er geen dwergkonijnen. Aangezien ons appartement maar 40 m2  is hebben er gewoon geen ruimte over voor 2 grote konijnen, want die willen we wel de ruimte gunnen. Als het mis gaat hebben we een alternatief, al dan niet voor tijdelijk tot we onze nieuwe woning hebben daar krijgen ze alle ruimte die ze willen.

  7. 10 uur geleden zei Evee:

    Als het 2 ongecastreerde rammen samen zijn, verwacht ik niet dat je ze zindelijk zal krijgen op dit moment. Pas na castratie, als de hormonen wat tot rust zijn gekomen, denk ik dat zindelijkheidstraining enige kans maakt. Maar als het geen perfecte match is, zal het keutelen, plassen en zelfs sproeien blijven. En die kan is best groot.

     

    Ik sluit mij aan bij wat er hierboven al gemeld is over 2 rammen. De kans van slagen is zeer klein, op deze leeftijd gaat het goed, maar zodra ze opgroeien, gaan puberen, is de kans zeer groot dat ze gaan vechten, of als het niet tot vechten komt, dat het toch een onrustig, onprettige match zal zijn met veel onrust voor beide konijnen. Met 3,5 maand is het karakter nog niet bekend, dat ontwikkelt zich in de puberteit, zo vanaf 5 a 6 maanden tot 1 a 1,5 jaar.

     

    Ik hoop dus wel dat je echt een goed plan B hebt bedacht voor het geval ze straks niet meer samen kunnen. Bijv. beide rammen een eigen voldoende groot verblijf, en een eigen voedster als vriendinnetje, maar daar moet je wel plek voor hebben. Heb je dat niet, dan zal de enige optie waarschijnlijk zijn één van de twee afstaan en "omruilen" voor een voedster waar de ram die je houd wel een klik mee heeft.  Heel eerlijk, je hebt je waarschijnlijk een hoop gedoe op de hals gehaald, die voorkomen had kunnen worden als je in eerste instantie rechtstreeks bij het asiel een koppel van een gecastreerde ram + voedster had geadopteerd.

     Dankjewel voor je reactie, 

    De persoon die ze voor ons gekoppeld heeft zegt dat het goed moest kunnen. De reden dat we niet uit het asiel hebben gehaald is omdat we gewoonweg niet de ruimte hebben voor 2 grote konijnen. Hopelijk blijft het zo goed gaan als het nu doet, het castreren doen we zsm. Hopelijk zijn we dan de ruzies voor. Voor het zonder mijn maken zullen we even staken. Dankjewel voor al jullie reacties 

  8. 3 minuten geleden zei Marjoleink:

    Konijnen keutelen tijdens het eten, dus wat je kunt doen is het hooi zo neerzetten of ophangen dat ze het vanuit de toiletbak kunnen eten. En verder niet druk om maken. Wees blij dat ze in de toiletbak plassen, dat doen ze ook lang niet allemaal.

    Hoe komt het trouwens dat je twee rammetjes hebt, als ik dat mag vragen? Dat is een combinatie die vaak fout gaat als ze volwassen worden. Zijn ze gecastreerd?

     Dankjewel voor je reactie, hooi hebben we inderdaad zij beide wc' s gehangen. 

    Het zijn 2 mannetjes die zijn gekoppeld door iemand die bij knaagspoor heeft gewerkt. Zijn samen uitzogt op karakter. En ze zijn niet gecastreerd. Willen we doen als de warmte voorbij is en als we op vakantie zijn geweest. Dat we thuis zijn als ze geholpen word.  Is het normaal dat ze nog niet zindelijk zijn?? Of moeten ze nog wat volwassener worden haha

  9. Hallo allemaal, 

     

    Wij zijn sinds kort eigenaren van 2 dwerg konijnen. 2 rammetjes.  Ze zijn Nu 3.5 maand. Het plassen hebben we  redelijk onder controle dat ze het vaak op het toilet doen. De keutels krijgen we maar niet voor elkaar. We hebben de pagina van bb  al gelezen en we hebben zelfds de basis bedekking uit de kooi gehaald. Helaas heeft dat niks geholpen. Ze hebben een kooi en een waar ze altijd in kunenn. Hebben jullie nog tips? Keutels rapen en in de toilet leggen? Dankjewel! 

     

  10. Zojuist zei Renske34:

    Hoi Nathalie, 

     

    als ik het goed begreep uit een vorige post heb je je huidige konijn terug gebracht naar de winkel om daar opnieuw een maatje uit te zoeken? Hoe is dat gegaan? 

    Het is niet zo gek dat het nieuwe konijn moet wennen aan de omgeving inderdaad. Eten en drinken is een goed teken, keutelt het konijn ook goed? Even goed in de gaten blijven houden. Zijn ze wel lief voor elkaar? 

    Het is heel goed gegaan. Ze zijn heel lief voor elkaar. Vanaf het eerste moment ging het goed. Eten en drinken gaat voor mijn gevoel goed. Hij eet alleen hooi en geen brokken. Drinken dacht ik ook dat dat goed gaat. Hij keutelt wel alleen heel veel hele kleine keutels. Dus dat ga ik zeker in de gaten houden. Hopelijk merk ik snel verbetering. Wil niet nog eens hetzelfde meemaken. 

  11. Hallo allemaal! 

     

    Ik heb een vraag. Vandaag hebben we ons konijntje terug met een nieuwe maatje.  Zijn eerste maatje is helaas na kort samen te zijn geweest overleden. 

    We hebben hem vanmiddag opgehaald. 

    Ons konijntje is helmaal weer op zijn plek en licht lekker ontspannen, aleen zijn nieuwe maatje ligt maar er maar stil bij. Hij heeft meerdere keren gegeten en ook gedronken. Alleen hij blijft stil in een hoekje zitten. Kan dit zijn door de stress? Hebben meer mensen dit meegemaakt. 

    Ik hoop op reacties! 

     

    Liefs Nathalie 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .