Ga naar inhoud

Koolmees

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Koolmees

  1. Mijn konijn is heel vrolijk en onderzoekend. Ze weet hoe ze uit haar ren kan komen en loopt vrij door de tuin heen. Haar ren is niet zo heel groot dus ik vind het geen probleem en er komt in de toekomst een sterkere ren.

    Ik zie dat ze het leuk vind om uitdagingen te krijgen want steeds weer ontdekt ze iets nieuws. En springt ze weer op een kast of onder iets anders.

     

    Ik ben van plan om een zandbak te gaan maken voor haar.

     

    Zijn er nog andere manieren om mijn konijn bezig te houden want ik merk dat ze dat heel leuk vind om te spelen en om aandacht te krijgen. En natuurlijk uitdagingen.  Ik ben al bezig om kleine trucjes te leren maar zijn er ook ander dingen waar ik haar mee kan uitdagen?

  2. Bij mij eet mijn konijn (2 kilo) een goede hand hooi per dag, maar ze kan hier ook 2 dagen over doen. Ze eet wel alle planten kaal en is de hele daag bladeren, bloemen, takken en groenvoer aan het eten. Ook krijg ze biks. Genoeg voor wat ze dagelijks mag. Dus ik denk dat het niet heel erg is als ze weinig hooi eet in dit geval 

  3. Ze is nog maar een paar maanden. En ik denk dat het wel onderzoekend is. Ze bijt nu vooral ook in mijn kleding. Als ik hier niet op reageer blijft ze wel doorgaan.

    Ze wordt ook niet heel lang geknuffeld omdat ze dat ook niet fijn vind maar een paar minuutjes vind ze altijd wel lekker. Maar ik zal het proberen met afleiden dat is wel een goede

  4. Ik heb een konijn dat sinds kort bijt als je met haar kroelt. Ze begint te graven op mijn kleding en bijt er vervolgens in.

    Dit heeft ze nooit gedaan en vond het juist leuk om te kroelen

     

    Wat moet ik nu doen om het haar af te leren. Ik weet het namelijk niet.

  5. Deze groenten staan op het lijstje

    Groenten

    WEL

    NIET

    andijvie Bieslook (giftig)
    peterselie prei (giftig)
    bleekselderij Uien, sjalotten (giftig)
    mosterdblaadjes alle bonen en erwten
    waterkers savooiekool
    wortel en loof rabarber (dodelijk)
    witlof avocado
    komkommer vaste kool zoals rode kool
    paprika (weinig) champignon: blijft in darm achter als stukjes rubber
    venkel courgette
    rucola rode bieten
    broccoli aubergine
    paksoi aardappel en -schil (giftig)
  6. Ik zat net rond te kijken naar welke groenten mogen en welke niet. Ik had het lijstje op deze site al gevonden en zag een ruim aanbod voor mijn konijntje. Nu zie ik net een lijstje op de site van een dierenarts staan. Maar als ik deze mag geloven mag een konijn bijna geen groente hebben. Wat kan ik dan het beste aanhouden?

  7. heel erg bedankt. mijn konijntje eet heel veel hooi, en bijna geen bix. ik wil toch wel een beetje kijken naar budgetvriendelijk voer.

    ik zag voorbij komen dat hope farms supertrio goed is. dit is dan ook een brok wat ik wil gaan proberen met mijn konijntje.

     

  8. 1 uur geleden zei Rian:

    Kreeg je geen advies op de plek waar je het beestje gekocht hebt? Ze zal moeten overstappen van het voer dat ze daar kreeg en wat je nu gaat geven, als het om een fokker gaat zou deze je toch op zijn minst moeten adviseren hierin, alleen om te zorgen dat ze geen klachten krijgt van het overstappen. 

    ik heb van de fokker te horen gekregen dat kuni excellent m5 goed is. hier heb ik ook voer van mee gekregen, maar ik heb gelezen dat dit geen goed voer is en dat dit vooral goed is voor fok konijnen. ik weet niet of dit klopt. daarom ben ik opzoek naar een goede bix zodat ik mijn konijn langzaam kan laten wennen aan het nieuwe voer.

  9. Hallo allemaal,

    Ik heb even een vraag. Ik heb net een konijn Franse hangoor x Duitse reus gekocht en wil goed voer aan haar geven. Ik heb alleen niet een hoog budget. Welk voer is dan geschikt voor mijn konijn en wat is jullie ervaring hiermee. Ik gebruik op dit moment Deli Nature maar heb hier geen goede dingen over gelezen. Wat raden jullie aan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .