Ga naar inhoud

Adjumbe

Members
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Adjumbe

  1. Bedankt voor het heldere antwoord. Ik heb inderdaad al wat gelezen over kruiden die giftig zijn of niet zomaar voor “lekker” gegeven moeten worden! 

     

    Hoe ik het nu voor me zie: hooi moet altijd beschikbaar zijn voor de konijnen en goed is als ze in ieder geval zoveel hooi eten per dag als ze zelf groot zijn. Dagelijks vers hooi aanbieden zodat het ook aantrekkelijk blijft. Ik heb een aantal dagen terug contact opgenomen met een fouragehandel bij mij in de buurt om na te gaan of ik daar voor een leuke prijs aan een leuke hoeveelheid hooi kan komen (die geschikt is voor konijnen). 

     

    Qua hardvoer gaat mijn voorkeur, na het inlezen, uit naar de biks en niet het gemengde voer. Ben van plan het merk Selective te geven. Als de konijnen daar niet al aan zitten, dan bouw ik het geven van dit merk op in stapjes. 

     

    En dan wil ik nog dagelijks zo’n 40 gram aan groenvoer aanbieden. Minstens 3 verschillende soorten voer per dag en variëren. En ook aanwennen dmv de “postzegel” methode als ze een groente nog niet gewend zijn. 

     

    Snacks wil ik eigenlijk niet van de supermarkt of dierenwinkel halen. Verantwoorde snacks zoals dus een handje gedroogde kruiden, een plakje wortel of fruit, of een natuurlijke knaagstick wil ik wel gaan geven. En dat dus met mate. 

     

    Heb ik het zo een beetje goed voor ogen? 

  2. Hallo allemaal, 

     

    Ik heb een vraag over het geven van kruiden. Ik krijg de indruk dat er aardig wat mensen naast "normaal" hooi ook wel kruidenhooi geven. Mijn allereerste vraag is: kun je dit iedere dag geven gecombineerd met het andere hooi of is dit iets wat zich bijvoorbeeld moet beperken tot het weekend of iets dergelijks? Ik heb namelijk ook begrepen dat te veel kruiden ook niet goed is? 

     

    Dan lees ik best wel wat over gedroogde kruiden. In een artikel hier op bunnybunch las ik dat het onder de categorie 'snacks' valt. Dagelijks (of om de paar dagen) een eetlepel gemengde gedroogde kruiden per konijn. Is dat iets wat ik zou kunnen aanhouden? 

     

    Tot slot dan de verse kruiden en dan komen mijn vragen eigenlijk een beetje bij elkaar, want dit is het punt waar ik in de war raak. Zover ik dus begrijp mag je niet te veel kruiden geven. Klopt de gedachte dan dat het voeren van kruidenhooi, gedroogde kruiden én verse kruiden als combinatie een overload aan kruiden is? Of zit dit anders omdat kruidenhooi onder hooi valt, verse kruiden onder groenvoer en gedroogde kruiden onder snacks? Ik snap het even niet meer haha.. Heeft het aanbieden van gedroogde kruiden überhaupt nog een meerwaarde als je ook kruidenhooi aanbiedt? Zoals jullie merken: verwarring alom! 

     

    Groetjes,

    Ayumi

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .