Ga naar inhoud

medeb

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door medeb

  1. Ons konijn is inmiddels al een aantal dagen volledig genezen. Is zelfs al weer 2 dagen buiten. Geen tollen meer en slechts heel minimale scheefstand. We zijn erg blij. E. cuniculi is dus met lange adem te overwinnen. Preventief houden we febendrops in huis. Dank voor al het meedenken.

  2. 31 minuten geleden zei Maksi:

    Mijn konijntje heeft injecties gehad met ontstekingsremmer en vitamine spuit, 3 dagen lang en 6 weken lang dagelijks panacur. Hij is niet helemaal genezen, zijn zwakke achterkant is gebleven, En hij probeert steeds achter zijn maatje aan te rennen, wat natuurlijk niet altijd lukt. Maxie is ook al 6 jaar, dus we houden hem goed in de gaten voor het geval het extreem wordt.

    Ze heeft geen verdere uitval dan scheefhoofd en val met tollen. Heeft ontstekingsremmer injecties en B6 gehad, nu nog ontstekingsremmer thuis en febendrops. Dank voor je reactie!

  3. 7 uur geleden zei Cor:

    Wat voor ontstekkingsremmers krijgt het konijn? Carprofen, ook nog antibioticum aangezien ze ook pus in het oor had.

     

    Ik zou sowieso even op de website van Wilhelminapark kijken en je goed inlezen over EC. In mijn ogen zijn dat echt DE specialisten op het gebied van konijnen en EC. Heb ik gedaan. Doet de dierenarts ook.

     

    EC is iets van de lange adem. Fenbendrops sowieso minimaal 28 dagen geven en als het goed is gaat er dan ook verbetering optreden ook al is het maar lichtjes. Dan kan jezelfs wel door gaan er mee. Ontzettend bedankt voor je reactie. Eindelijk iemand die er ervaring mee heeft en geloof geeft dat we er goed aan doen door te gaan. Ze is zo wisselend. Soms denk ik echt ik moet haar laten inslapen maar dan rent ze weer door de gang. Ik denk niet dat ze erg lijdt, soms heeft ze dagen dat ze wel meerdere momenten op de dag tolt en dat is best naar. Over het algemeen komt ze alleen naar tol als ze schrikt.

     

    Ons konijn heeft maanden Fenbendrops gehad (extreem geval van EC) en krijgt het nu zelfs weer omdat we het vermoeden hadden dat het opspeelde. Ik las ook al dat preventief handig is en blijft bij situaties met stress.

     

    Let ook erg op het gewicht van je konijn dit neemt vaak af bij EC (kost veel energie) en daar door wordt de weerstand ook minder. Genoeg en diverse voeding is belangrijk!!! Ze is erg afgevallen en eet minder en drinkt vooral duidelijk minder, maar andijvie en hooi gaat er goed in. Ik heb 1 dag dwangvoeren gedaan.

     

    Naar binnen halen is sowieso goed want ze moeten op temperatuur blijven. Geen verwarmde ruimte trouwens met de dikke warme wintervacht. Ze staat in huis, achteraf was schuur beter geweest maar ik wou haar ook goed in de gaten kunnen houden. 'k Hou haar nu wel binnen tot het voorjaar. Enorm veel dank voor je reactie! Heb ik veel aan.

     

  4. Zo'n twee weken geleden  had ik al een berichtje gestuurd over mijn konijntje die vermoedelijk e. cuniculi heeft. Hij heeft nu dik een week febendrops gebruikt en ging enorm opwaarts tot hij gisteren opeens meerdere malen op de dag tollen ging. We zijn met spoed naar een konijnenspecialistisch dierenarts geweest en die geeft nu intraveneus ontstekingsremmers en de febendrops zijn verdubbeld. Daarnaast is het beestje naar binnen gehaald. Nu wil ze dat ik morgen besluit hoe verder. Dat zou de derde dag ontstekingsremmers zijn. Nu is het beestje heel actief en eet prima. Alleen raakt ze wel in tol als je haar niet goed neerzet of laat schrikken. Spontaan gebeurt het niet. Zijn er ervaringen? Hoe snel moet het tollen weggaan? Ik hoop dat iemand mee kan denken. 

  5. Het is niet gevallen door de torticollis. Het zat om mijn arm maar sprong er gek af, vervelend genoeg. De dierenarts denkt dat hij al een oorontsteking had en onder invloed van stress dit opgevlamd is. Hij draait niet meer en valt niet om. Ik neig er ook naar het preventief te gaan geven in overleg met de arts; al vond die konijnenspecialist (die ik dus alleen telefonisch sprak) dat hij wel heel adequaat herstelde nu om nog e. cuninculi te verwachten.

    Dank voor je meedenken!

  6. Hallo allemaal,

    Ik heb een konijntje wat enkele dagen geleden een rare sprong maakte waarbij het kwam te vallen. Daarna tolde het om de as en had het even draaiende ogen. Ik ben een uur daarna bij de dierenarts geweest (die goed aangeschreven staat) en heb ook nog telefonisch overleg gehad met een dierenarts met konijnenspecialisatie (die zitten niet in mijn buurt volgens de lijst). Het beestje is nu geheel hersteld met uitzondering van een lichte scheefstand van het hoofd. Het heeft geen een enkel ander teken van torticollis, is zeer actief en eet prima. Die dierenarts heeft het konijn geheel onderzocht en vond geen afwijkingen, alleen de toevalsbevinding oorontsteking. Het konijn had snot bij de neus en in beide oren smeer. Hij krijgt nu antibioticum en ontstekingsremmers. N.a.v. alles wat ik heb gelezen heb ik voor de zekerheid ook febendrops aangeschaft mocht het toch om e. cuniculi gaan. Ik heb ze vandaag ontvangen. Nu aarzel ik alleen of ik er (al wel) mee moet starten. Ik zou verwachten dat hij dan toch wel meer symptomen zou ontwikkelen en is er is geen enkel teken van ziekte. Daarnaast zij de dierenarts ook vrij zeker te zijn van oorontsteking en dat ik anders na een week terug moet komen. Ik wil hem niet resistent maken voor febendrops, dus kan het nog aankijken mocht hij echt symptomen krijgen. Wat is jullie idee? Vast dank voor meedenken. Grts, Hanna

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .