Ga naar inhoud

Bunnybunz

Members
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bunnybunz

  1. Bedankt voor jullie reacties!

    @ Evee; Ik weet niet hoe je er bij komt dat het konijntje niet van menselijke aandacht houdt en niet aangeraakt wilt worden? Ik mijn tekst staat namelijk: 'Het is een aanhankelijk konijntje, komt naar je toe om te knuffelen als je naar buiten gaat.'

    Misschien verwar je haar met een konijntje uit een ander topic. Zij is juist wel aandachtsgek, komt op schoot als je buiten gaat zitten etc.
    Luzerne zal ik dr direct binnen bij te voeren, genoeg kg aanwezig i.v.m. paard. Bedankt voor de tip!
    Ik ga de hooi-alternatieven eens bekijken! Bedankt.

  2. Ik ben een nieuw lid en ben even wat topics aan het doorlezen... ik krijg van dit topic werkelijk de rillingen.

     

    Van de ene kant zeg je 'ik zorg heel goed voor ze'. Van de andere kant zeg je ´ze kunnen best alleen, dat vinden ze niet erg'.

    Je konijntjes alleen zetten, is niet goed voor ze zorgen.

     

    Van de ene kant zeg je 'was niet gepland'. Van de andere kant zeg je 'ja we wisten dat dit kon gebeuren'.

    What the hell?? Daarbij zeg je gewoon nog dat het een zwak konijntje was waarvan je dacht dat ze iets slechts geërfd heeft?? Fijn om daar baby's mee te maken.

     

    Het spijt me heel erg, ik ben niet iemand die snel negatief gaat zitten doen naar iemand, maar ik heb medelijden met jouw konijntjes.

    • Vind ik leuk 2
  3. Hallo allemaal,

     

    Ik heb een vraag die ik graag met jullie wil delen.

    Ik heb 4 konijnen (van de opvang) buiten in de tuin. Zij hebben de hele tuin (vooral bestraat) en een gebied van ca 6m2 zand/modder/berg om te graven.

    Zij beschikken over een hok met 2 verdiepingen van 1.40, incl 2 nachthokken.

     

    1 van deze konijntjes, is niet zoals de rest. Het is een aanhankelijk konijntje, komt naar je toe om te knuffelen als je naar buiten gaat.

    De rest gaat zo zijn gangetje en zijn vooral blij als ze gevoerd worden, groenten krijgen of wat fruit.... aaien mag in deze gevallen nog wel, als het moet... Buiten voeren om liever niet.

     

    Het konijntje waar het om gaat is een jaar of 3 a 4 nu denk ik? Wij hebben haar bijna 2 jaar. Ze eet geen hooi. Wij hebben 30 verschillende soorten geprobeerd, maar hooi eet ze gewoon niet. 2 dierenartsen hebben al haar tanden nagekeken maar alles is helemaal in orde. Ze krijgt Science selective voer, i.v.m. het weigeren van hooi. Daarnaast krijgen ze iedere dag een grote portie verse groenten en tussendoor nog eens wat fruit of een gedroogde boterham.

     

    Nu is dit konijntje erg dun aan het worden, niet mager, maar te dun. Ze is nagekeken door de dierenarts en ze lijkt verder niet ziek. Tandjes zien er goed uit. Ze eet (behalve hooi) alles. Ze drinkt goed. Ze lijkt wel wat veel gas in de buik te hebben, om deze reden krijgt zij geen koolsoorten meer en heeft zij nu 2 soorten medicatie 3x per dag voor het maagje en de darmpjes.

     

    Ze houdt zich vaak afgezonderd van de rest van de groep, soms wordt er even achter elkaar aan gerend, maar ze krijgt of geeft soms ook een uitgebreide wasbeurt van/aan een ander konijntje uit de groep.

     

    Op dit moment vind ik haar gewoon zielig (even dat menselijke gevoel). Ik vraag me soms af of dit gewoon een binnenkonijn is. Een knuffelkonijn voor in huis...en dat zij misschien buiten in een groep gewoon niet op haar plek is. Ik wil graag jullie meningen horen?

    Ik haal haar niet graag naar binnen, omdat ze dan een verblijf van ca 3m2 zal krijgen met nog een kleinere 2e verdieping. Klinkt heel groot in verhouding met een meterkooitje waar veel in zitten, maar als je de hele tuin gewend bent is dit natuurlijk een gigantische achteruitgang. Daarbij is met loslopen binnen (gaf haar bij voorkeur de hele onderverdieping om los te lopen) het probleem dat zij gewend is overal buiten gewoon te poepen en plassen en daarbij overal aan zal gaan knagen.

     

    Wat is jullie idee hier over? Kan dit überhaupt? Dat een konijntje gewoon niet geschikt is om buiten te verblijven en liever binnen is?

    Wat denken jullie over haar situatie? Tips? Adviezen?

     

    Bedankt alvast!!

    Groetjes, Judith

     

    Edit: in geval van naar binnen verhuizen zou zij natuurlijk een gecastreerd vriendje krijgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .