Ga naar inhoud

KristelM

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KristelM

  1. Bedankt voor jullie reacties! Het was uiteindelijk een zware blaas ontsteking. Daarvoor is hij behandeld, en kreeg hij Metacam(pijnstiller), en ging het een tijdje goed. Maar toen ik stopte met de pijnstiller kwam het weer langzaam terug. Gisteren zijn er röntgen foto’s gemaakt om te kijken naar nierstenen (die hij gelukkig niet had). Ook opnieuw urine tests, waar per toeval wormen in gevonden waren. Nu een antiwormkuurtje, hopen dat het dan voorbij is!

  2. Hoi allemaal! 

     

    Sinds een maand of 4-5 heeft mijn voedster Kees, een maatje (ram) genaamd Frits. Ze zijn in de opvang gekoppeld, waarna ik ze mee naar huis heb genomen. Ze zijn erg gelukkig samen! In het begin had Frits nog wat last van zijn hormonen (hij was vlak voor de koppeling gecastreerd), dit uitte zich in veel rij gedrag. Nu heb ik dat al tijden niet meer gezien en lange poos ging alles goed.. 

     

    Maar, een maand geleden begon Frits met NET naast het toiletje plassen, waarop ik een groter toilet heb aangeschaft, waar ze nu beide gemakkelijk tegelijk inpassen. Maar het stopte niet, Frits begon steeds vaker op andere plekken in de kamer te plassen, o.a. op het tapijt, bij de tafel, bij de keuken. Hij doet dit minimaal 2x per dag, maar gisteren heeft hij wel 8x in de kamer geplast. 

    Hij vertoont geen symptomen van ziek zijn, zijn plas is heel licht van kleur tot doorzichtig en er is geen sludge of bloed te bekennen.

     

    Hebben jullie misschien ideeën wat het kan zijn? Ik word erg moe van zoveel plasjes opruimen, zeker aangezien hij hiervoor zindelijk was.

     

    Dingen die verder misschien interessant zijn om te weten:

    - Ze lopen ALTIJD los, hebben geen kooi, maar wel veel "eigen plekjes"

    - Frits had even wat moeite met het eten van hooi, waardoor zijn ontlasting plakkerig werd en hij soms blindedarm keutels liet liggen, daar is hij even voor op een hooi dieet geweest. Alles is weer goed;)

    - Kees doet netjes alles in het toilet

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .