Ga naar inhoud

Broerkonijn7

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Broerkonijn7

  1. Bedankt voor alle reacties! Wat fijn! Even wat antwoorden op jullie vragen:

    - Ja, ze eet veel hooi. Ze is dol op hooi!
    - Ja, haar gebit is twee weken geleden nagekeken en deze is helemaal perfect. :)
    - Ze drinkt voldoende, zeker 200 ml per dag.

    Als ik de keuteltjes openmaak zie ik veel haar erin zitten. Ik zal morgen toch weer even de dierenarts bellen voor de zekerheid.

  2. Dank voor je reactie! Ik had geen melding gekregen dus zie m nu pas. De medicatie is in overleg met de dierenarts. Ik ben ook al een keer met haar langsgeweest en ze denken ook dat het door de rui komt. 

     

    In de tussentijd heeft ze met de medicatie nog steeds kleine keutels. Ik kam, borstel en doe een vochtig doekje maar niks schijnt te helpen. Duurt het altijd zo lang? Ze eet goed en drinkt goed, maar die keutels.. 

  3. Op 17-4-2021 at 20:53 zei happy211:

    Ben je met deze medicijnen begonnen in overleg met de dierenarts? Want dan zou ik dit ook even met hen bespreken, misschien kan de dosering opgehoogd worden.

    Als ze nog genoeg eet, en er blijven keutels uitkomen, dan ben je het probleem gelukkig voor.

    Je kunt ook kijken of ze het toelaat om te helpen met de losse plukjes haar, door bijvoorbeeld te aaien met een natte hand zodat de haren aan jouw hand blijven plakken, of door de losse plukjes haar uit de vacht te plukken.

     

  4. Ha Bunnybunchers!

     

    Een van mijn konijntjes is enorm in de rui. Om te ondersteunen gaf ik al prozyme over het voer. Ze kreeg steeds kleinere keutels en om een verstopping te voorkomen ben ik begonnen met laxatract en cisaral. Dit doe ik sinds dinsdag 3x per dag, maar de keutels blijven klein. Ook geef ik 3 lijnzaadsnoepjes per dag en masseer ik zachtjes haar buikje. 

     

    Ze drinkt en eet goed, momenteel veel hooi en groenten, ze is actief en ze drukt niet met haar buikje op de grond oid. Wat kan ik nog meer doen om haar door de rui heen te krijgen en dat haar keutels weer normaal worden? 

  5. Hoi Evee,

     

    Even een update:

    We zijn alweer een hele tijd verder. Gracia is alweer snel van het hok afgekomen en ze heeft een nieuwe grote liefde, Lars. Het gaat heel erg goed met beide en ze zijn ontzettend gelukkig!

     

    Inmiddels is ze ook niet meer angstig en wilt ze zelfs af en toe geaaid worden. Dank je wel voor je tips nog!

    • Vind ik leuk 1
  6. Hallo BunnyBunchers,

     

    Mijn eerste post hier ging over Broer. Hij was gecastreerd en had wat problemen met eten. Nadat hij er weer helemaal bovenop was gekomen, hebben wij hem laten koppelen. Dit was succesvol en het gelukkige stel kwam afgelopen maandag samen thuis.

     

    Helaas mocht de pret niet lang duren. Broer werd begin van die avond niet lekker. We zijn gelijk naar de, konijnkundige, dierenarts gegaan. Lang verhaal kort, Broer is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden... De banden waarmee zijn darmpjes op zijn plek werden gehouden waren door elkaar gegaan. Hij had dus geen schijn van kans 😪 ( en ooh wat doet het een pijn om hem te missen). De dierenarts had dit nog nooit bij een konijntje gezien en ze weten ook niet hoe het komt. Waarschijnlijk gewoon dikke pech.

     

    Nu zit zijn nieuwe vriendinnetje bij ons alleen. Ze is heel erg bang (ze was gedumpt etc.). Sinds vanmiddag is ze op het konijnenhok geklommen en ze kwam er eerst nog steeds vanaf,  maar sinds begin van de avond komt ze er niet meer vanaf! Ik heb haar maar wat hooi en groente gegeven en ze eet verder goed als ik het haar aanbied.

     

    Wat moet ik nu doen? Ze kan toch niet eeuwig op dat hok blijven zitten? We gaan sowieso een nieuw vriendje zoeken, want ik wil niet dat ze alleen blijft.

  7. Hoi Evee,

    Dank je wel! Ik maak me inderdaad erg zorgen. Ik houd ook goed in de gaten dat hij keutelt, dan heeft hij in ieder geval gegeten :)

     

    Goed idee om andere zakjes te proberen, ga ik zo gelijk even bestellen.

     

    Ik hoop zo dat hij snel weer de oude is qua eten. Ik heb het konijn sinds april. Ik kwam hem ergens tegen waar ik aan het werk was en hij was heel erg verwaarloosd en eenzaam. Toen heb ik hem meegenomen (ik heb vaker konijnen gehad hoor!). Ik heb hem laten castreren zodat hij een vriendinnetje erbij kan krijgen. Ik zou me zo schuldig voelen als hem iets overkomt!

    Dank je wel voor je fijne woorden.

  8. Ha BunnyBunchers!

    Vorige week woensdag is mijn konijn, 6 1/2 jaar oud, gecastreerd. Hij had veel moeite met goed op temperatuur komen en hij wilde niet eten. De donderdag ben ik begonnen met dwangvoeren en medicijnen (Cisaral en Caprofen). Hij at wel een beetje groente, maar verder heb ik hem gedwangvoerd tot afgelopen dinsdag. Het leek erop alsof hij zelf weer brokken begon te eten (sience selective). Nu merk ik dat hij weer geen brokken eet. Ik ben gisteren voor de tweede keer terug geweest naar de dierenarts. Zijn gebit is goed en hij heeft ook geen gas in zijn buikje oid. Ze raadde mij aan om even te stoppen met dwangvoeren omdat hij waarschijnlijk gewoon vol zat. Met de medicijnen ben ik sinds gisterochtend ook gestopt.

     

    Ik weet het nu even niet meer. Hij is gewoon zichzelf, vrolijk en rondrennen etc. en hij eet wel wat groente en hooi. Ik heb ook al de brokken van Hope Farms geprobeerd, maar hij pakt het op en gooit het weg.

     

    Heeft iemand enig idee wat ik nu moet doen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .