Ga naar inhoud

SnowWhite&LittleAngel

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SnowWhite&LittleAngel

  1. 9 uur geleden zei Evee:

    Als ze echt niets anders eten, is gedroogd gras wel een optie. Het is beter dat ze dat eten, dan dat ze geen hooi eten.

     

    Hoewel ik zelf zou adviseren om het te mengen, bijvoorbeeld met de andere soorten die je hebt staan. Wie weten eten ze die soorten op die manier wel beter. Meng het in een grote emmer, en doe bijv. 50% gedroogd gras, en voor de rest de andere soorten (hoef je die ook niet weg te doen).  Eventueel nog wat eetlust opwekkende kruiden er door mixen.

     

    Dwangvoeren zou ik pas doen als ze echt niets meer eten. Handig om in huis te hebben, dat zeker. Maar zolang ze nog iets eten (al is het maar de 6 happen hooi), hoef je niet te dwangvoeren. 

    Er hangt op dit moment ook nog steeds een balletje met hooi in het hok maar helaas kijken ze daar niet echt naar maar mengen is heel slim daar had ik nog niet aangedacht!

     

    welke kruiden zou je adviseren om er doorheen te doen? Dan ga ik die ook nog halen.

     

    de brokjes gingen er vandaag al een stuk beter in dus dat is positief maar ik heb veel liever dat ze het hooi eten natuurlijk.... ik ga het meteen even mengen! 

     

    Super bedankt voor de tips!

  2. Hi allemaal, ik heb een vraagje.

     

    mijn lieve baby’s zijn opeens gestopt met hooi eten, en zelfs de selective brokjes die ze normaal binnen no-time op hebben laten ze staan. Groentes eten ze een paar minuten en daarna stoppen ze weer. Ik ben gisteren naar de dierenarts gegaan met ze en hun tanden en kiezen zijn helemaal ik orde! ( thank god). De dierenarts heeft ze onderzocht maar kan niks geks vinden. Ze hebben voor de zekerheid wel een pijnstiller gehad en een injectie die de maag en darm stimuleerd. 

     

    Maar het probleem met het niet echt willen eten was dus nog steeds een raadsel...

     

    ik heb ondertussen 3 hooi soorten thuis staan:

    timothy hooi

    nature’s best bergweide hooi

    en puik kruidenhooi met kamille en munt.

    Geen van drieen word gegeten ja 6 happen ofzo...

     

    ik ben echt ten einde raad en heb een baal van hartog gedroogd gras gehaald. Dit eten ze gelukkig wel nog steeds minimaal maar ze eten! De Dierenarts gaf me ook dwangvoer mee maar dat wil ik echt absoluut niet geven dat veroorzaak veel te veel stress voor ze.

     

    ik weet dat de eiwitten in gedroogd gras erg hoog zijn. Maar zou je dit wel onbeperkt kunnen aanbieden? 

     

    En heeft er iemand anders nog een gouden tip? 

     

    Groetjes,

    charlotte

  3. Op 5-1-2019 at 11:39 zei Marjoleink:

    Nee, dat schiet niet op. Dan zou je het hoogstens kunnen opnemen als een "alleen afhalen" product.

    Heb je ook al eens gekeken naar het Vitakraft VitaVerde alpenweide hooi? Ik heb het niet gekocht, want Hornbach had alleen verpakkingen van een kilo, dus ik weet niet hoe het er uitziet.

    Ik heb dit hooi (vitakraft vitaverde alpenweide) een tijdje gevoerd aan mijn bunny’s en het was erg wisselend of ze het aten. De ene baal aten ze heel goed en de andere weer veel minder... ik ben nu ook nog op zoek naar een goed premium hooi dat ze wel goed eten en ook goed blijven eten

  4. 5 uur geleden zei Evee:

    Zal ik alvast melden dat beaphar nature alleen in 3kg zak te krijgen is en ook daar geen proefzakjes / kleinere zakjes van bestaan. ;)

    Ik zag het inderdaad al op de site! Ik heb ook alles even vergeleken en besloten straks voor de rosewood te gaan. Deze ingredienten spreken me het meeste aan en is toch ook wel het “beste” voor je konijn, dus zodra de selective bijna op is bestel ik een zak !

  5. 10 uur geleden zei Piku:

    Ikzelf voer nu Beaphar Nature. BunnyBunch en Medpets verkopen het uit mijn hoofd en het is heel vriendelijk geprijsd voor een graanvrije brok. Is ook geperst. Ik mix het nog steeds met Science Selective omdat die zak ook op moet en ze laten dat wel echt liggen tot een tijdje later als ze weer trek hebben. Science Selective ademen ze zo in haha. Maar met een uurtje gaat alles wel op hier, ook de Beaphar Nature. Ik ga kijken of als Science Selective straks op is, ze wel nog gewoon aan komen rennen voor Beaphar Nature. Ik vind het wel fijn om zo te kunnen zien of ze niet ziek zijn namelijk. Zo niet ga ik Rosewood Meadow proberen.

    Ik zal eens naar beaphar nature kijken bedankt voor de tip! 

     

    En ik hoop dat je bunny’s het straks wel lekker gaan eten als de selective op is! 

     

  6. 22 uur geleden zei Evee:

    Daar is inderdaad geen proefverpakking van. In het verleden heb ik zelf wel eens van een grotere doos proefzakjes zitten maken. Maar vanuit rosewood zelf zijn er geen proefzakjes van.  En in het zelf maken gaat best veel tijd zitten helaas. 

    Ah vandaar! Ik snap dat daar veel tijd in gaat zitten, dan bestel ik zodra de selective op is gewoon een 2 kilo zak! 

  7. Op 4-9-2018 at 19:25 zei Evee:

    Rosewood meadow menu: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/rosewood-meadow-menu-2kg.html

     

    Alleen is de acceptatie van dat voer gemiddeld, niet alle konijntjes zullen na een geextrudeerde brok over willen op een geperste brok namelijk. 

     

    Hier had ik dat probleem namelijk wel en ben ik om die reden uitgekomen op de Terra brok: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/merken/vadigran-terra.html

     Klopt het dat er van de rosewood alleen een 2 kg zak is ? En geen proefverpakking?

  8. 3 uur geleden zei Evee:

    Rosewood meadow menu: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/rosewood-meadow-menu-2kg.html

     

    Alleen is de acceptatie van dat voer gemiddeld, niet alle konijntjes zullen na een geextrudeerde brok over willen op een geperste brok namelijk. 

     

    Hier had ik dat probleem namelijk wel en ben ik om die reden uitgekomen op de Terra brok: https://www.bunnybunch.nl/konijnenhokken/merken/vadigran-terra.html

    Super bedankt voor de snelle reactie! Ik zal ze alle twee gaan bekijken en kijken welke ik ga proberen!

     

    ik denk dat het qua acceptatie wel goed zit ze zijn hier echt gek op hun brokjes ze rennen het hele hok door als ze door hebben dat ze ze krijgen :) 

  9. Hi allemaal!

     

    Ik heb even een vraagje op dit moment voer ik mijn konijnen science selective.

    Maar ik ben opzoek naar een beter voersoort met minder “troep” dat wil zeggen dat ik een voersoort zoek waar geen dingen in zitten die ze niet nodig hebben, die beter is voor het milieu en die rond dezelfde prijsklasse zit ( iets er boven is geen probleem) 

     

    Wie kent er een voersoort die beter is voor je konijnen en het milieu en wat is jullie ervaring met dat voer?

     

    groetjes Charlotte

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .