Spring naar bijdragen

LunaenBella

Members
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

1 Volger

Over LunaenBella

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  June en Remi
 • Huisdieren
  Konijn

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Na een iets langer dan een weekje in de Blesse geweest te zijn is hij thuis gekomen met Veer (Veronique). Remi en Veer moeten samen wel op dieet, maar dat gaat goed komen. Ik ben blij dat hij weer een vriendinnetje heeft en ben benieuwd wat voor streken ze samen uit halen.
 2. Mooi gezegd! Zolang mijn Remi maar gelukkig is. Wil niet dat hij alleen zit. Ik heb hem gebracht bij het konijnenparadijs in de Blesse. Daar kwam June ook vandaan. Hij is dus in goede handen!
 3. Ja, die benauwdheid brak mijn hart. Nog nooit zoiets naars gezien.. Haar maatje heeft afscheid genomen van haar. We hebben haar nog een uurtje bij hem gelegd en toen hij niet meer naar haar omkeek hebben we haar bevragen. Ik ga hem vanavond naar de opvang brengen voor een koppeling. Sneller dan ik had verwacht en ik ben er nog niet aan toe. Maar ik weet uit ervaring dat hij snel eenzaam wordt. Ik had ook niet verwacht dat ik zo snel kon komen. En daarnaast beter nu dan dat er een lockdown komt en we nergens meer heen kunnen. Dan zou hij nog een maand of misschien wel 2 alleen zitten. Dan weet ik zeker dat hij ongelukkig wordt.. Bedankt voor jullie lieve reacties❤️
 4. Ja, de dierenarts was konijnkundig. Ik heb haar naar binnen gehaald en heb vrijdag de dierenarts gebeld of ik het mocht verdelen over 2 keer per dag. Ze konden hier geen antwoord op geven omdat ze eerst moest weten of ze nog koorts had. Toen ik zaterdag ochtend bij haar kwam was ze ontzettend benauwd en ben ik naar een andere konijnkundige dierenarts gegaan. Die voelde een gezwel in haar nek die op de luchtpijn drukte. Het gezwel zou te hard zijn geweest om er wat vocht uit te zuigen zodat er wast van de druk af ging. Ze heeft daar injecties voor gekregen en vanaf toen moest ik de antibiotica en de pijnstiller 2 keer per dag injecteren. Het was afwachten of ze vooruit ging. Er was tot en met vandaag eigenlijk geen verbetering. Ze at nog steeds niets, keutelen deed ze matig en de benauwdheid werd alleen maar erger. Vanochtend toen ik bij haar kwam heb ik haar nog wat gevoerd met een spuit, maar ze wou eigenlijk niet meer hebben. Het leek alsof ze zelf ook opgegeven had. Ik ben rond half 11 met haar naar de dierenarts waar ik woensdagavond naar toe gegaan was. Ook die zag dat ze enorm benauwd was maar kon het gezwel niet voelen. Omdat ze niet reageerde op de medicatie en alleen maar achteruit ging heb ik besloten om haar in te laten slapen. Ik heb nog nooit zo een moeilijk besluit gemaakt, maar ik vond het niet eerlijk tegenover haar om door te gaan...
 5. Kan ik de dosis die ik nu in een keer dan gewoon door de helft doen en verdelen over de dag? De dierenarts heeft gezegd dat ze eerst wat moet opknappen voordat de tanden gedaan kunnen worden. Eerst moest die koorts omlaag en dan zouden ze naar de tanden kijken. Hij vond het nog niet nodig om de darmen te stimuleren zei hij. Verder was het voor de dierenarts ook ondeuidelijk waar de koorts vandaan kwam. Ik kan haar niet temperaturen, maar ik kan haar eventueel wel naar binnen halen en een snugglesafe lenen van mijn zus. Moet er toch maar een gaan aanschaffen voor de zekerheid. Stel ik haal haar nu binnen en laat haar maatje buiten, moet ik haar dan opnieuw koppelen met haar maatje als ze opknapt?
 6. Ja ik heb wat spinazi geprobeert. Zit ook een klein steeltje aan. Morgen ga ik even verse kruiden halen. Gedroogde wil ze in ieder geval niet. Brokjes weken ga ik ook proberen!
 7. Hoi allemaal! Ik wil graag even van mij afschrijven en tips vragen. Het gaat om mijn konijntje June. Gisterochtend toen ik ging voeren zag ik al wat kleine keutels liggen, maar vloog ze wel naar de brokken toe. Ik heb 2 konijnen dus ik wist nog niet van welk konijn ze waren, maar ik wou het even in de gaten houden. Toen ik thuis kwam van mijn werk en ze groenten wou geven merkte ik dat June heel stil in een hoekje zat en niet wou eten. Ik heb even een uurtje gewacht om te kijken of ze toen wel wou eten, maar helaas. Ik heb meteen de dierenarts gebeld en ik kon gelukkig in de avond meteen langs komen. Bij de dierenarts kwamen we erachter dat ze koorts had, erg lege darmen en dat haar tanden aan de lange kant waren. Ze heeft daar een antibiotica- en pijnstillerinjectie gekregen. Ik heb deze medicatie ook mee naar huis gekregen en moet dit haar 1 keer per dag geven. Ook moet ik dwangvoeren om de darmen weer wat voller te krijgen en te zorgen dat ze niet nog meer aftakelt. Gisteravond at ze na het dwangvoeren een paar brokjes, maar vandaag krijg ik er echt niks in. Het dwangvoeren, wat een naar woord trouwens, eet ze ook niet echt gulzig. Het komt wel in haar mond maar ik heb het idee dat ze een deel er gewoon uit laat lopen en niet doorslikt. Hebben jullie misschien tips om haar weer wat aan het eten te krijgen en eventueel tips dat ze het dwangvoer doorslikt. Even ter info: ze is ingeënt en krijgt nu critical care als dwangvoer. Alvast bedankt!!❤️
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .