Ga naar inhoud

Paul1983

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Paul1983

  1. 13 minuten geleden, Evee zei:

    Ik dacht misschien van de zon, als er weinig haar op de oren is, kunnen konijnen ook verbranden. Dat kan ook weer jeuk en irritatie geven.

    Krabt het konijn er veel aan?

     

    Als je het echt tot de bodem uit wil zoeken zou je ook nog kunnen overwegen bloed te laten prikken en uitgebreid onderzoeken. Misschien is het iets als een hormoonprobleem (bijv. schildklier) of vitaminetekort.

    Ze zit dagelijks in de zon, dus dat zou heel goed kunnen inderdaad. Nog nooit bij stil gestaan...

  2. 15 uren geleden, yaraxx99 zei:

    Ik heb dit al 9 jaar elke lente als mijn konijn in de rui komt, nu dus ook Mijn konijn heeft er niet zoveel last van en heeft het ook nooit doorgegeven aan zijn maatje. In mijn ervaring gaat dit dus vanzelf over. Maar nogmaals, mijn konijn lijkt er nooit last van te hebben.

    Mijn konijn ook niet maar ik zou er toch wel vanaf willen.

  3. Mijn voedster kampt al een tijd met schilfers in de vacht (vooral achter haar oren), harde korstjes aan de buitenkant van de oren en schilfers aan de binnenkant van de oren. De DA kan niets vinden onder de microscoop. Ze heeft ook last van pododermatitis.

     

    Ik ben sinds ik het heb ontdekt in de weer met ivermectine maar helpt niet. De DA heeft stronghold meegegeven (selamectine) maar werkt ook niet echt heb ik het idee.

     

    Ze lijkt er niet heel veel last van te hebben, af en toe schud ze wel met haar kop.

     

    Iemand een idee waar de schilfers en korsten vandaan kunnen komen?

  4. Dankjewel.

     

    Nooit geweten dat je een autopsie op een konijn kunt laten uitvoeren..

     

    Hij had geen overgewicht, op de foto lijkt dat inderdaad wel zo. Alsof z'n buik ook iets opgezwollen was na het overlijden. Ik heb ook weleens iets over gasvorming gelezen?

     

    Zijn vriendinnetje is 2 jaar geleden dood gegaan, hij zat daarna alleen.

     

    Ik vermoed dan toch dat hij verkeerd terecht is gekomen nadat hij zijn kooi uitgekomen was (niet gezien)

     

    Kan het graf geen kwaad qua ziekten? Zo ja, hoelang moet ik wachten?

  5. Beste Konijnenvrienden,

     

    Mijn Vlaamse Reus is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Maandagavond kwam hij uit z'n hok en zag ik hem op een vloerkleed liggen met zn achterpoten op een vreemde manier naar achteren (verlamd) en hij ademde heel snel. Ook liet hij zijn plas lopen.

     

    Het snelle ademen stopte na een half uur en het leek weer wat beter te gaan want ook z'n achterpoten leken weer wat sterker te worden, maar dinsdagochtend trof ik hem dus dood aan op z'n rug met z'n voorpoten naar boven gericht. Zo heb ik mijn konijnen nog nooit dood terug gevonden.

     

    Hieronder een foto van hoe ik hem aantrof (voorpoten zijn nat omdat ik een bakje met water had neergezet omdat ik dacht dat ie misschien moeite met de drinkfles zou hebben) en ook een normale foto hoe hij was.

     

    Ik zou toch een poging willen doen om echte kenners te vragen of ze een vermoeden hebben? En ik zou ook graag willen weten hoelang ik moet wachten met het nemen van nieuwe konijn(en). Als het toch een ziekte was, hoelang duurt het voordat deze ziekten weg zijn? Ik heb Henk in de tuin begraven en kan me voorstellen dat die ziektes wellicht naar boven kunnen komen?

     

    Ik hoor het graag. Alvast bedankt voor het meedenken :)

    IMG_20180626_083312.jpg

    DUnaNCUG_400x400.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .