Ga naar inhoud

SpookjeB

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SpookjeB

  1. 11 uur geleden zei Evee:

    Het grootste deel van de konijnen is al besmet met EC, veel konijntjes via de moeder bij de geboorte al. Alleen niet bij alle konijnen duikt het op, sommige konijnen worden oud zonder er ooit last van gehad te hebben, terwijl ze wel drager waren. Met andere woorden: het is belangrijk, maar vaak is het toch niet te voorkomen dat ze het al ergens hebben opgepikt gedurende hun leven. Pas bij een lage weerstand wordt de ziekte actief. Konijntjes die dus heel sterk zijn en niet veel mankeren, kunnen gewoon oud worden terwijl ze het wel mee dragen en je er nooit wat van ziet of merkt. 

     

    Natuurlijk raad ik aan dat je goed schoonmaakt en ontsmet, en de 8 weken wachten is ook een begrijpelijk advies (dat is hoe lang de ziekte in de omgeving kan overleven bij warme temperaturen). De kleedjes en knuffeltjes zou ik op 60 graden wassen.  Maar weggooien van spullen doe ik zelf niet. Ik weet niet of je de reismand ook kan wassen? Of misschien heb je een stoomreiniger die je er op kan zetten? 

    Ja ik kan hem helaas niet wassen maar met de stoomreiniger is niet een slecht idee...en wat betreft de knuffeltjes zou ik doen. 

     

    Ja ik was inderdaad al bewust van het feit dat de meeste konijnen het al bij zich dragen maar toch uit voorzorg willen wij voorzichtig zijn...we willen liever niet nog een konijntje (op deze manier) verliezen.

     

    Heb jij het ook wel eens gehad? Wat heb jij toen gedaan? De behandeling, natuurlijke dood of een spuitje?  

  2. Hallo,

    Een kort weekje geleden is Spookje helaas overleden aan EC (E. Cuniculi) erg naar om te zien. Nu zei de dierenarts dat overal waar hij geplast heeft weg moet of met bleek schoongemaakt moet worden(wij hebben voor weggooien gekozen) en nu 6 tot 8 weken moeten wachten met nieuwe konijntjes in huis halen. Nu willen wij 2 nieuwe konijntjes adopteren, Spookje was alleen. Maar nu zijn wij zo bang dat het weer gebeurd omdat we iets over het hoofd zien dat we moeten weggooien. Het was een erg naar gezicht en we zijn er allemaal erg verdrietig door.  Maar nu, moet ik een nieuw reismandje kopen(is van stof* officieel voor kleine honden of katten) en zijn knuffeltjes...hij likte ze wel af maar zijn die nu ook besmet. Of zijn kleedjes...

     

    Als iemand tips of advies heeft hoor ik het graag!

    Super bedankt alvast!♡

  3. Heyyy, het is al weer een tijdje geleden maar ik denk ik geef even een update voor mensen die hier misschien ook ooit last van hebben!

    Ik heb hem 3dagen in z'n kooi gelaten (ik weet het zielig maar zeker nodig) en erna heb ik hem eruit gelaten maar het deel waar hij eerst plaste voor de eerste week afgezet en erna nog goed in de gate gehouden. Nu doet hij het eindelijk op z'n toilet!!

     

    Ik hoop dat jullie (de 1% mensen die dit ook overkomt ;) ) hier ook iets aan hebben.

  4. Hallo,

    Maandag is mijn ram gecastreerd. Nu hebik gelezen dat je 10 dagen zonder moet maar mijn dierenarts zei dat ik mocht kijken hoe het eruit zag en hierop afstemmen. (Helaas) Is dit mijn eerste konijntje dus weet ik niet wanneer het er helemaal goed uit ziet. Nu vroeg ik me af na ongeveer hoeveel dagen jullie het terug hebben gedaan want nu wordt hij erg onrustig en gefuseerd.

    Alvast SUPER bedankt

     

  5. 3 uur geleden zei Shivaya:

    Als je konijn een hele kamer heeft, zou je dan niet een wctje op de plek waar hij plast neerzetten? Er zijn best wel veel manieren om een konijn enigszins zindelijk te krijgen maar ze zijn nooit 100% waterdicht en sommige konijnen worden gewoon niet zindelijk. Van mijn konijnen weet ik nog steeds niet of ik ze het nou geleerd heb of dat ze zelf besloten 'het juiste' te doen eerlijk gezegd.

    Nou nu ook als die los loopt hebben we dat op het begin gedaan maar telkens ging hij ernaast zitten.

  6. 32 minuten geleden zei Christaaa:

    Ik ben blij dat je toch wilt kijken voor een maatje. Dt is al ontzettend goed.

    maar.... Nu heb je wel een probleem dat je konijnen niet in een kooi kunt houden. Als een ren geen optie is, heb je gewoon te weinig ruimte voor een konijn. En voor twee al helemaal! Een konijn moet zijn energie kwijt kunnen op momenten dat het dat wil. Dat is meestal in de overgang van dag naar nacht en weer terug. Ook in de nacht zijn ze veel actiever dan overdag. Dat is nu het moment dat ze opgesloten worden. Voor twee dwergjes (maar in mijn ogen ook voor 1) heb je minimaal twee vierkante meter aan oppervlak nodig. Een koppel konijnen moet elkaar ook uit de weg kunnen gaan en in een kooi kan dat niet. Dit geeft kans op onrust of vechten.

     

    Verder vraag ik me af of je er vestandig aan doet een niet zindelijk konijn erbij te nemen, aangezien je nu 1 konijn dat buiten de kooi plast al een probleem vindt. Dat probleem los j zo niet op. 

     

    Nogmaals: ik vind het leuk te lezen dat je wel iets doet met de adviezen en je hebt vast het beste met het beestje voor. Maar denk even goed na wat nu handig is.

    Succes! 

    Sorry, ik was zelf niet erg duidelijk!! We hebben dan een kamer helemaal alleen voor de konijnen...deze is groot genoeg en buiten hebben we samen ook nog erg veel ruimte. Bij dit konijntje die doet het wel in zijn kooi en niet erbuiten dus we hopen dat ze elkaar helpen want de een doet het al in de kooi en de ander netjes op een kleedje :)

  7. Hey, nogmaals super bedankt voor alle reacties! Ik heb er veel aan. Ik ben aan het kijken of het eventueel mogelijk is om een tweede konijntje (van vriendin) hier ook te krijgen... Zij blijft haar deel en konijn betalen en ik mijn deel en mijn konijnje, goede oplossing toch? Alleen dit is een buiten konijnje en is dus ook niet zindelijk, denken jullie dat het dan makkelijker zou zijn of niet? 

     

    Trouwens die een waar ik het over had is voor buiten en niet voor binnen (tenminste zo gebruiken wij hem niet) wel bedankt voor oplettendheid en ik snap de onduidelijkheid sorry. 

     

    Verder doet hij het nog steeds onder de verwarming....schoonmaak optie net geprobeerd maar hij gaat er net zo hard weer zitten... Net opnieuw schoongemaakt dus vanavond met hekje eromheen proberen! 

     

    En over hoe ik weet hoe die daar woonde is een waarschijnlijke opnemening. We zijn naar iemand gegaan die hen gecontroleerd heeft en die zei aan zijn gedrag te zien dat hij waarschijnlijk zo had geleefd. Dus waarschijnlijk ook buiten. Nogmaals dit is natuurlijk niet zeker want ik heb hem gevonden...

  8. Jongens, ik verdien voldoende om dit konijn alles te geven dierenarts en alles er op en eraan kijk eens naar wij hij de afgelopen 2 weken aan spullen heeft gehad. Het is niet zo dat we niet goed voor hem zijn!!! Maar we zouden voor 2 konijntjes nog genoeg kunnen geven, ten eerste een nieuw hok erbij, en grotere een want nu heb ik er 3 voor 1 tje maar ik vindt dat ze wel de ruimte moeten hebben en dus meer als ze met 2 tjes zijn. Als jullie denken dat ik hem niet genoeg aandacht geeft zelf dan sporen jullie niet ik ben geen 5 Jarig kind die na een week er al op is uitgekeken. Ik vroeg om tips niet om afkrakingen. En een ren heeft hij maar hij mag er toch 3x per dag uit en dan loopt hij door het hele huis. Hij krijg erg veel aandacht en wordt goed verzorgd. Dat jullie er allemaal 2 hebben/willen moeten jullie zelf weten maar hij zat zelf bij de vorige eigenaar ook alleen heb ik mij laten inlichten, het beestje weet dus niet anders. Trouwens ik heb hem binnen zitten juist omdat ik het zielig vind als hij alleen buiten zit. Het zij groepsaccommodatie dieren ja maar nu ziet hij mij en mijn familie als zijn groep en wij geven hem alle aandacht die hij nodig heeft. Hij heeft alles wat hij zou kunnen wensen hij heeft zelfs een groot konijnen hok terwijl het een dwergje is. Het probleem is hier nu alleen dat hij alleen BUITEN ZIJN HOK PLAST EN ALS WE HEM EEN KEERTJE 2 KEER ER MAAR UIT KUNNEN LATEN ZOU DIT ZIELIG ZIJN. DUS MIJN VRAAG WAS HOE IK HEM HIEROP KAN TRAINEN!! Niet of hij wel een goed leven bij mij zou hebben!

  9. Super bedankt jongens... Maar het is niet dat hij terretoium afbakend, hij doet het namelijk wel(zoals ik zei) netjes op een kleedje. Ook staat hij binnen en een ren zien we niet zo zitten, ieder konijn doet het namelijk wel gewoon in z'n hok, toch?! En ja, hij blijft en nee geen vriendinnetje, dit komt omdat ik het zelf moet financieren en ik ben zelf ook nog een tiener dus verdien niet voldoende voor 2...

     

    Iemand nog andere suggesties?

     

  10. Hallo, Ik heb laatst een konijntje gevonden en na 3 weken dierenambulance hem geadopteerd. Nu was hij eerst niet zindelijk (dachten we nogmaals weet ik niet zijn afkomst) hij plaste de eerste 3 dagen in zijn nachthok...nu mag hij elke avond los in de woonkamer en plast hij onder de verwarming!! Eerst op het laminaat maar dit ging hij herhalen, en heb ik nu honden trainmat neer gelegd zodat m'n laminaat er niet aan gaat. Nu poept hij wel in zijn kooi maar hou hij het de hele dag op en s avonds plast hij netjes op het kleedje onder de verwarming...zijn hok is verder niet nat dus hij doet het echt alleen daar ook buiten doet hij geen plas. Nu ben ik radeloos en weet ik niet wat te doen. Ik doe namelijk wel telkens stukjes krant met zijn plas huur op het toilet in zijn kooi, ook kan hij hier makkelijk (doet hij ook) om te plassen, rusten of te eten/drinken....helaas gebeurt het plassen (nog) niet....

     

    Hij wordt trouwens rond de 6 maandjes geschat en is een dwergje.

     

    Hopelijk hebben jullie tips!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .