Ga naar inhoud

tries

Members
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tries

  1. Hoe gaat 't nu met 'm? Eet ie al wat meer?

    Wij hebben ons rammetje disndag laten castreren. Ik vond dat hij de eerste dag ook nog suffig was hoor! Lopje heeft wel vrij snel gegeten van de andijvie die ik had neergelegd. De brokjes die ik ook had neergelegd begon hij de volgende dag weer te eten. Alle groente die er lag, heeft hij 's nachts opgegeten.

    Ik heb expres van alles neerglegd en ook wat onder zijn neus gehouden.

    Ze moeten vlg mij toch echt wel een beetje bijkomen. heb je pijnstillers meegekregen? De dag na de operatie merkte ik dat hij zich daar wel beter van ging voelen en wat actiever werd. Zeker als hij buiten staat is dat wel lekker denk ik.

    Veel succes en ik hoop voor je dat ie weer snel opknapt!

  2. Nou mooi! Dan ga ik ze over 2 wk koppelen. Vind het nu ook best zielig zo alleen in de kou. Zitten ze over paar dagen lekker samen. Lijkt me veel warmer voor ze.

    Met Lopje gaat het nu prima. De eerste dag was ie best nog iets suffig/moe, lag veel op zijn zij bij te komen. Nu is ie weer gewoon zijn eigen vrolijke zelf!

    Wondjes zien er goed. Dus ik denk dat we het allemaal goed doorstaan hebben!

    Nu over 2wk. koppelen, weer spannend maar het lijt me super als ze lekker samen kunnen zitten!

  3. Het is dan eindelijk gebeurd! Een weekje later dan gepland (was de dag erna niet vrij en vond dat niet prettig, dus heb het een week uitgesteld) maar Lopje is afgelopen dinsdag gecastreerd. Vond het toch wel erg spannend en had met 'm te doen toen ik 'm achterliet.

    Had een konijnkundige da opgezocht en vlg mij hebben ze het ook goed gedaan.

    Ik heb voor 3 dgn antibiotica meegekregen (baytril) en voor 3 dgn 2xpd pijnstillers (metacam).

    De planning was om 'm na de castratie in de garage te zetten, maar omdat het ineens erg koud was geworden hebben we 'm in overleg met de da de eerste nacht en dag in de hal van het huis neergezet. Woensdag naar de garage en nu vanmiddag naar buiten en vlg mij gaat het helemaal goed.

    De wondjes zien er vlg mij goed uit.

    Het viel me mee dat hij vrijwel meteen ging eten. Grappig dat ik nu vlg mij kon zien wat hij het lekkerst vond. hij begon nml als eerste aan de andijvie. ik had van alles neergezet maar dat bleek het lekkerst:yes:

    Ik heb nog wel een ander vraagje. De assistente zei dat ik Lopje pas over 5 wk mag gaan koppelen.... ik wilde dat eigenlijk over 2,5/3 wk doen. Ik bergeep dat het dan nml al wel kon, maar ne begin te twijfelen. helemaal toen ik vanmorgen van de buren hoorde dat zij het pas na 8wk mocht doen.....is nogal een verschil.

    Ik zit natuurlijk niet te wachten op kleine hummeltjes dus wat is nu echt veilig?

  4. Oké dank je voor de info.

    We gaan 'm es lekker verwennen die dagen. Zal de lekkere groente in huis halen. Ik las dat peterselie eetlust opwekkend is? Hij vindt het in ieder geval lekker, net zoals andijvie, witlof en natuurlijk een klein stukje wortel (dan ms iets meer..).

  5. Het gaat gebeuren, 9 december gaat onze Lop (nhd)onder het mes....gelukkig met een goede reden,nml om hem in de kerstvakantie te koppelen aan Lientje.

    Ik vind het eigenlijk best spannend.

    Omdat het een buitenkonijn is, ga ik 'm de eerste dagen in de garage zetten, dat is niet te warm maar ook niet te koud en vrij van regen en wind.

    Verder heb ik al een snugglesafe gekocht, kan ie lekker met z'n gatje op de warme kruik liggen als ie dat wil.

    Oude handdoeken liggen ook al klaar, dus we zijn er klaar voor.

    Na hoeveel dagen kunnen ze gemiddeld eigenlijk weer hun hok in? En in dit geval dus weer naar buiten?

    Ben toch blij als het dalijk achter de rug is...

  6. Vandaag ga ik een afspraak maken bij DA om Lopje te laten castreren. Kun ik 'm in kerstvakantie koppelen met (hopelijk vriendinnetje) Lientje. Zij is nu nog te jong. In de vakantie is ze ruim 4 mnd.

    Ik heb al wel eea gelezen over de castratie, maar ik zou toch nog graag advies willen over waar ik Lopje het beste neer kan zetten na de castratie. Het is een buitenkonijn.

    Kan ik 'm als hij weer thuis is, gewoon in zijn eigen hok buiten zetten (met dekentje/handdoeken en kruik) of moet hij toch binnen staan?

    Ik vraag me dan alleen af of het binnen niet te warm is voor een buitenkonijn. Hij komt nu ook wel es binnen, maar dat is dan maar een paar minuutjes.

  7. oké, ik zal nu es precies bijhouden hoeveel hij drinkt. Vaak vul ik 'm al bij voordat hij helemaal leeg is.

    Tja verveling, zou kunnen. Hij zit nu tijdelijk in een kleiner hok nog steeds groter dan hij gewend was, maar nu alleen het onderste gedeelte van het hok. Dit omdat we sinds dinsdag onze 2e nhd erbij hebben, maar zij is nog maar 2mnd en kan ze dus nog niet koppelen. Hij moet dus nog even volhouden. ik laat 'm wel elke dag in de ren rondlopen.

    Het flesje lekt trouwens niet dat heb ik al vrij snel gecontroleerd. Het stro en zaagsel eronder is gewoon droog.

    De voedster drinkt idd wel veel minder maar is dus ook nog kleiner.

    Maar goed bedankt voor de info!(ook wb het groenvoer)

  8. we hebben nu sinds 3wk ons nhd rammetje (binnenkort ex-ram..). Wat mij nu opvalt is dat hij best veel drinkt. Nou ja dat denk ik want eigenlijk weet ik niet wat normaal is.

    Hoeveel drinken ze bij jullie?

    Het gaat hier dus om een ned.hangoordwerg, ram van 5mnd. oud.

    Ik heb een fles van 250ml. en die moet ik eigenlijk wel 2x per dag vullen. Hij eet goed, hij krijgt Hope Farms rabbit supertrio (1 tomatenpurree blikje), inmiddels 2 of 3 blaadjes witlof wat peterselie en ben gisteren begonnen met heel klein stukje andijvie erbij, en natuurlijk onbeperkt hooi wat hij ook netjes eet.

    Is het normaal dat hij dan zoveel drinkt?

    Dan heb ik eigenlijk nog een vraagje. Nieuw groenvoer erbij kan je dat gewoon proberen naast wat hij al krijgt? Heb ik gisteren dus gedaan met de andijvie. Of moet ik dan even stoppen met de witlof? Misschien stomme vraag.....

    En als ze eenmaal gewend zijn aan een groente en ze krijgen het bijv. een week niet, kun je daarna wel weer de hoeveelheid geven die ze daarvoor kregen of moet je dan weer rustig beginnen?

    Goh toch nog een hoop vragen....

  9. Oké, ik weet dat het al een aantal keren is aangekaart, maar ik heb toch een vraag over het onbeperkt voeren van biks bij jonge konijnen.

    Ik heb nu sinds ruim een week een jonge nhd ram van 5mnd en vlg week krijgen we jonge nhd voedster van 8wk. (worden nog niet gekoppeld, over een paar weken pas..).

    Ik heb al meerdere keren gelezen dat ze tot 7mnd onbeperkt biks mogen. Maar mijn vraag is, si dat nu écht onbeperkt?

    Na wat kleine gewenningsprobleempjes van Lopje (de ram) mbt het merk biks, hij at nml alleen zijn oude voer er tussenuit en mijn biks niet, eet hij nu gewoon de biks die ik hem geef. Dat is Hope Farms supertrio.

    Van de fokker begreep ik dat hij eigenlijk al de volwassen hoeveelheid kreeg (ong 50gr., tomatenpurreeblikje) en hooi, geen groenvoer. Dit kreeg hij 1x per dag.

    Maar hij is dus pas 5mnd. en mag vlg mij dus onbeperkt, toch??

    Nou wil ik dat dus wel gaan doen (deed het nog niet:$, maar tot gisteren had hij het ook niet gedaan), maar ik heb het gevoel dat ik zijn bakje kan blijven bijvullen dan. Hij valt er nu bijna op aan (of heeft de schat echt honger......hij heeft wel voortdurend hooi tot zijn beschikking)

    Loop je dan ook niet het risico dat hij geen hooi meer gaat eten en zijn blindedarmkeutels niet meer opeet?

    Onbeperkt biks is dus altijd een gevuld bakje?

    Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen en ik mijn nijn goed kan voeden!

  10. Zo ben even bij intratuin geweest en gekeken wat ze daar hebben staan. Zag idd een aantal verschillende merken. Waaronder Science selective. Is idd duurder. Zal er nog es over na gaan denken.

    Het worden inderdaad een voedster en ex-ram. Het is nog even afwachten wat het zijn uit het nest, geslacht is nu nog niet duidelijk en lukt het niet omdat het bijv. alleen maar voedsters zijn, dan hebben we gewoon nog even geduld en komt er in ieder geval vast één.

    We zien wel hoe het loopt. We hebben er goed over nagedacht en nemen gewoon de beste beslissing voor de nijntjes.:yes:

  11. Bedankt voor jullie reacties al.

    Ja ik weet wel wat de fokker geeft maar die koopt dat bij de groothandel. Ik weet ook n og niet of ze dat wel in de dierenwinkel of tuincentra verkopen. Ga vanmiddag es even op pad denk ik, kijken wat er allemaal is.

    Zag nml eem keer in het tuincentrum hier in de buurt speciaal voer voor dwerghangoren, maar vlg mij was dat gemengd voer en ik heb al begrepen dat je dat beter niet kunt doen....

  12. Hallo!

    Ben een nieuwkomer hier, wij krijgen nml over een aantal weken 2 kleine hangoordwergjes. Eigenlijk voor de kinderen, maar inmiddels ben ik er nog gekker mee geloof ik.............

    Ik zit me al een tijdje te verdiepen in van alles en nog wat en dus ook in het voer.

    Ik ben erg benieuwd wat voor merk bix jullie geven en of het uitmaakt voor welk ras konijn het is?

    In de dierenwinkel hier in de buurt hadden ze wel bix maar dat was merkloos. Hou ik eigenlijk niet zo van..

    Kunnen jullie me verder helpen?

    groetjes tries

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .