Ga naar inhoud

Willemijn van Dijk

Members
  • Items

    44
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Willemijn van Dijk

  1. Bedankt. ik merk echter sinds vandaag dat hij opeens best last van diaree heeft. Nog wel helder en drinkt en eet goed en nog lekker druk. Kan dit een bijwerking zijn van de Metacam of panacure ontworming? Hij heeft nooit last gehad van diaree, heel soms iets dunner poep als hij groenvoer kreeg maar zeer zelden en nu is het echt dun en zit hij er best wel onder. 

     

    Zijn scheve nek heb ik ook niet meer terug gezien en springt nog steeds gewoon op de bank etc. (Nu even niet ivm diaree).

  2. Hallo,

     

    Ik hoop dat ik bij jullie een vraag zou mogen stellen. Wij hebben een heel bijzonder konijn, genaamd Tuk.Zijn favoriete plekje is in de vensterbank liggen. We hebben 2 keer geprobeerd te koppelen maar helaas ging dit (nog niet) vandaar dat hij op dit moment alleen is. Nu zijn we verhuisd naar een boerderij met veel land waar ik een mooi konijnenparadijsje buiten wil gaan maken. 

     

    Vandaag viel het mij opeens op dat als hij lag, met z'n pootjes onder z'n lichaam dat zijn hoofd scheef ging staan. Ik vond dit best raar want ik had dit niet eerder gezien. Hij at nog wel, liep normaal niet dronken oid en sprong ook de bank op. Wel als hij lag hoorde ik heel vaak dat hij aan het smakken was. Zonder dat ik slijm kon constateren. Daarnaast trok hij 1 oor omhoog, het is een hangoor.  Ben zelf wezen googlen en uiteraard kwam E culi culi in mij op omdat ik met een ander konijn minder fijne ervaringen had. Het zat me niet lekker en ben toch gaan bellen naar de dierenarts omdat je bij bijvoorbeeld een middenoorontsteking of E culi culi er heel snel bij moet zijn. De dierenarts gaf toch aan dat het goed was om te komen dus zijn we vanmiddag direct de auto in gestapt.

     

    Ze heeft gevoeld en gewogen en zij gaf aan dat ze dacht aan E culi culi. In zijn oor kon ze geen oorsmeer zien en ook geen beestjes. Om dit echt te bevestigen moest ze een bloedonderzoek laten doen maar stelde toch voor om alvast de behandeling voor E culi juli in te zetten. Ze heeft hem alvast pijnstilling en een ontstekingsremmer gegeven. Ik twijfel nog steeds. Nu eenmaal thuis is die scheefheid helemaal weg en hou hij ook z'n oor normaal. Dat ik denk als hij echt een beginnende draainek zou hebben dan lijkt het mij heel erg sterk dat z'n scheve nek met namen bij rust opeens weg is. Ik heb nu een ontwormingsmiddel gekregen en metacam voor 1 week om hem dat te geven.

     

    Ik was heel benieuwd wat jullie mening hier over was. Ik moest nu even snel reageren en heb daarom toch voor de spoed gekozen. Maar dit is wel bijzonder..

     

    Willemijn

  3. Hallo allen,

     

    Ik heb 2 pittige weken met mijn lieve konijn achter de rug. Het begon dat er op de borst van mijn konijn een gekke wond ontstond. 

    Eerst dachten we misschien geschuurd, dus dachten we we laten het van het weekend eventjes voor wat het is. Hij was verder vrolijk, at normaal en dronk ook meer dan voldoende. Ik vertrouwde het toch niet helemaal dus ben ik de maandag naar de dierenarts geweest. Conclusie: mogelijk een abces in de wam. En hadden de keuze of euthanasie of opereren. Uiteraard wilde ik hem laten opereren, ook omdat de dierenarts hoopvol was. De volgende dag kon hij geopereerd worden. Na de operatie of eigenlijk tijdens bleek het niet te gaan om een abces maar mogelijk een Necrotisch vetweefsel dat aan het afsterven was. De dierenarts had het weg gehaald en gehecht en ze adviseerde het eerst aan te zien. We konden er voor kiezen om het weefsel nog op te laten sturen, maar gezien de extra kosten wilde we het toch aanzien. Tukker (zijn naam) had een wat moeizame start maar na de eerste 24 uur na de operatie begon hij op te knappen. Steeds meer beetjes te eten en we waren hoopvol. Tot de hechting kapot was. Wij weer naar de dierenarts, waar we sowieso naar toe moesten voor antibiotica. De dierenarts zou kijken of ze het weer aan elkaar kon hechten, maar later bleek dat dit niet mogelijk was omdat het toch best gezwollen was. Het advies van de dierenarts was om het nu open te houden zodat het van binnenuit zou kunnen genezen. Om de dag moest hij dan een antibiotica injectie. De eerste keer bij de dierenarts en dan zou ze mijn moeder, die toch verpleegkundige is laten zien hoe mijn moeder hem kan injecteren. Dat scheelt een hoop extra stress. Het gaat op dit moment redelijk met hem. Morgen krijgt hij weer een antibiotica injectie. Hij eet redelijk, is zeker nog niet de oude, maar de keutels worden weer normaal en hij lijkt wel alerter. Echter merk ik dat nu rondom de wond er een hard randje ontstaat. Ik denk dat de wond ongeveer 2 euro stuk en 20 cent euro stuk onder elkaar, groot is. Nu vroeg ik mij af of dit wel normaal is en wat jullie deden om de wond goed te herstellen? Uiteraard zal ik dit morgen ook weer aan de dierenarts vragen. Hoop zo dat het goed komt.. Hij krijgt op dit moment 2 maal daags metacam. Dit moeten we sowieso tot morgen aan houden.

     

    Alvast erg bedankt,

     

    Willemijn

  4. Hallo allen,

     

    ik had een vraag en twijfelde of het bij gezondheid hoort of het stukje uiterlijk. Maar goed. Ik heb mijn oog laten vallen op een konijntje waar vermoedelijk door een ander konijn de oor is afgebeten. Hierdoor wil het konijntje niet verkocht worden en ik denk waarom zou die niet naar mij kunnen komen. Ik heb de ruimte, een grote tuin en wanneer die gecastreerd wordt een leuk vriendinnetje. Alleen nu zij me zusje dat due sneller infecties krijgt. Klopt dat? Kan je daar opletten?

     

    ik hoor het graag. 

     

    Mvg 

    Willemijn

  5. Hallo, 

     

    Eerder heb ik hier in het forum een topic aangemaakt, wellicht dat jullie die kennen.

    De castratie bij mijn konijn was fout gegaan waardoor hij niet at, een paar keer opgenomen te zijn geweest bleek hij haken aan z'n kiezen te hebben.

    Sinds dat hij vaccinaties had gekregen stopte hij met eten of met veel pijn en moeite een heel mini beetje hooi. Desondanks bleef hij actief maar we 

    stoeiden keer op keer met dwangvoer. Gelukkig staan zijn kiezen wel op de juiste stand gaf de dierenarts aan.

     

    Vanuit hier de tip gekregen om te stoppen met dwangvoeren. En het geeft hem stress en hij begon al brokjes ernaast te eten. Nu zijn we ongeveer een goeie

    5 dagen verder en hij red het nog steeds zonder dwangvoeren. Zo ontzettend fijn! Hij eet behoorlijk wat brokjes dat we continu op zijn plateau leggen (SS).

    Daarnaast houd die van wortelloof wat die 2 maal daags krijgt en af en toe een appeltje en er hangt een stickie of een druifje.

     

    Het klinkt echt super en ook zijn keuteltjes worden weer het normale formaat en de juiste dikte. Er is alleen een maar.. eigenlijk sinds een week toch wel nadat zijn kiezen geslepen waren, drinkt hij niet zelf.. we hebben een bakje geprobeerd een ander flesje. Hij vertikt het.. Doorgaans vond ik het niet zo erg aangezien hij 3 maal daags dwangvoer kreeg waar de benodigde hoeveelheid vocht in zat. Echter nu we zijn gestopt daarmee wordt ik enigszins wat nerveus, maar toch lijkt hij niet uitgedroogd te zijn.

     

    Nu los ik het op om de wortelloof helemaal nat te maken en van de druifjes krijgt die ook het benodigde vocht, maar wegens de suikers wil ik hem dat ook niet al te veel geven. Hooi eet hij helaas ook weinig. Toen we vorige week bij de dierenarts waren gaf ze aan dat z'n kiezen wel bezig waren om weer haakjes te ontwikkelen en dat het daarom van groot belang was dat die snel zou gaan eten. Maar stel hij heeft weer haakjes, stoppen ze dan ook met drinken? Ben zo blij dat die weer lekker eet en dat die in ieder geval zonder stress van het dwangvoer kan leven..

     

    Heeft iemand misschien tips?

     

    Heel erg bedankt!

     

    Willemijn

  6. Oké ja hij heeft sinds vanochtend ook al 5 brokjes en en 1 druif en wat groenvoer gegeten.. nu loopt die lekker buiten. Hij is denk ik echt klaar met dwangvoer. Als je hem al op een bepaalde manier wil benadering springt die grommend op je af. Laat hem in ieder geval vandaag geen dwangvoer geven.. ben echt benieuwd naar morgenochtend.

  7. Oké heel erg bedankt voor je reactie. Ga straks opzoek naar lekker hooi. Zal kijken of jou schema lukt. Misschien ben ik ook teveel gefocust op dat die brokjes moet eten. Dus het geeft mij een opluchting dat zelfs al zou die 1 witlof blaadje eten dat zn darmen niet stil komen te liggen. Mijn onderbuik gevoel zegt dat die rust wil en geen gedoe met dwangvoer

  8. Oké dis zelfs als die bijvoorbeeld alleen D nachts 11 brokjes zou eten en overdag groenvoer wat hooi en appel en wortelloof als is het maar een beetje eet is dat in principe al voldoende om zn darmen miet volledig stil te laten leggen? Misschien leg ik vanavond wel meer brokjes op zn plateau.

     

    Ik denk dat ik vanavond gewoon niks meer geef. Hij vind het niet prettig en is er ook een beetje klaar mee. Als Mn moeder met de handdoek aankomt lopen springt die stampend weg.. en als we hem pakkend gromt die..

  9. Hallo,

     

    Eerder had ik ook een forum geopend waarbij ik het verhaal had beschreven dat de castratie van mijn konijn niet goed was gegaan. Het was ontstoken en sinds hij zijn inentingen had gehad at hij niet. Na 2 nachtjes gelogeerd te hebben bij de dierenarts at die weer 1 dag brokjes en de dag erna weer niet. Toen weer weggebracht naar de dierenarts waar die twee nachtjes bleef. Hij at nog geen brokjes maar wel groenvoer, hooi en andere dingen. Dus hij mocht weer naar huis. Even leek het beter maar brokjes at die niet en hij leek weer wat minder te eten. De dierenarts stelde voor om toch met een antibiotica kuur te beginnen want misschien had die wat onder zijn leden. Ondertussen moesten we dat weekend 2 dag 4x 10 ml dwangvoer op een dag geven zodat nu zn darmen echt goed aan de gang zouden gaan, maar geen effect. Hij leek zelfs wat minder te eten. Maandag gingen we voor de antibiotica kuur en toen constateerde de dierenarts aan beide kiezen haken. De dinsdag moest die onder narcose wat gelukkig gied was gegaan en we leken verandering te zien. Hij at zelfs wat zachte SS brokjes. De dag erop niet meer dus 3 maal daags dwangvoeren. Van het weekend begon hij opeens wel zachte brokjes ib ieder geval te eten. Zn poepjes werden beter. Maandag gaf mijn dierenarts aan dat ze wilde dat alle medicijnen uit zijn lichaam zou gaan, maar ze constateerde wel dat de kiezen weer de neiging kregen om haken te creeeren. 

     

    We geven hem nu 2 maal daags dwangvoer nog via een kleinere spuit wat goed gaat. Zijn temperatuur blijft stabiel maar hij eet overdag lijkt het nog amper brokjes. Wel als we s nachts brokjes (nu ook harde) op zn plateau leggen eet die het wel op! Maar het lijkt zo weinig. Had vannacht 11 brokjes neergelegd. Alles op. Wat ik bijzonder vind is dat hij nog niet drink. Wel krijgt die veel groenvoer en natuurlijk dwangvoer waar vocht in zit. Uitgedroogd is die verre van.

     

    Nu het dwangvoer al voor de derde keer bijna op is en mijn moeder ook steeds vaker zegt dat we na dat zakje een beslissing moeten nemen ben ik echt angstig. Ik wil hem niet kwijt. 

     

    Ik vroeg mij af of jullie tips hebben, ik zit zelf te denken om gewoon vandaag het bij 1x dwangvoer te geven. Want waarom eet die overdag geen brok (of als wij er zijn) en s nachts wel? 

     

    Ik wil hem echt niet kwijt. En dan ben ik bang dat zn haken weer terug komen omdat die te weinig eet.. 

     

    hebben jullie nog tips? 

  10. Hij is nu een dag thuis en ondanks dat die minimaal nog eet naar ons idee eet die al wel wat meer hard voer en ook hooi. Maar bovenal worden de keutels anders in die zin groter en ronder. Zijn eigenlijk bijna op het niveau van voor alle ellende. Geven nog wel dwangvoer 3x en misschien morgen kijken naar 2x. Oogt ook al wat vrolijker, in die zin lekker gek doen etc. Ben benieuwd. Blijf het spannend vinden.

     

    de stand van zijn tanden was gelukkig goed!

    • Vind ik leuk 2
  11. Ja zit met spanning te wachten. Vind het echt rot. Mocht die herstellen willen we zo snel mogelijk weg.. 

     

    de wond zag er perfect uit. Zn zakjes ligt roze en al mooi aan het verschrompelen. Totaal niet ontstoken! Echt volgens het boekje zeg maar..

     

    ik snapte het ook niet.. omdat die radijsjes aan het eten was. Maar ja dat slaat nergens op natuurlijk want juist het harde voer laten ze eerst niet liggen.

     

    het verklaard wel zijn alerte gedrag. Hij is gelukkig amper wat afgevallen. Wij hebben hem vanochtend dwangvoer gegeven en de dierenarts zou het voor de operatie doen. Als het goed gaat mag die tussen 15:00 - 16:00 ophalen.. ik hoop het zo.. 

     

  12.  

    Hier even een update. Hij bleef de hele tijd heel alert maar at geen brokjes. Wel gras hooi oid. Toen hebben we met de dierenarts overlegd om hem 4 x 2 dagen dwangvoer te geven zodat z'n darmen echt actiever werden. Hij poepte ook namelijk hele kleine keuteltjes. Toen mijn moeder vandaag dwangvoer ging halen vond de dierenarts het vreemd dat mijn konijn nog steeds niet at. Dus wilde ze hem een antibiotica kuur voorschrijven. Drie x doormiddel van een inenting. Toen ging ze ook nog kijken naar z'n gebit (iets wat ze eerst zeiden al gedaan te hebben maar ze gaf aan: 'ja ik had het willen doen, maar toen ging die radijsblaadjes eten..'). Toen ze vanavond ging kijken bleek aan zo'n beetje elke kies haakjes te zitten! Dit kan vermoedelijk de oorzaak zijn van het gedrag wat die nu vertoond...

     

    Ik vind het alleen mega spannend omdat z'n darmen niet optimaal zijn of die de narcose gaat halen. Hij was gelukkig amper afgevallen in gewicht dus dat was fijn. Morgen mag die weer naar de dierenarts en dan gaan zij z'n kiezen slijpen onder narcose..

  13. Hier even een update. Hij bleef de hele tijd heel alert maar at geen brokjes. Wel gras hooi oid. Toen hebben we met de dierenarts overlegd om hem 4 x 2 dagen dwangvoer te geven zodat z'n darmen echt actiever werden. Hij poepte ook namelijk hele kleine keuteltjes. Toen mijn moeder vandaag dwangvoer ging halen vond de dierenarts het vreemd dat mijn konijn nog steeds niet at. Dus wilde ze hem een antibiotica kuur voorschrijven. Drie x doormiddel van een inenting. Toen ging ze ook nog kijken naar z'n gebit (iets wat ze eerst zeiden al gedaan te hebben maar ze gaf aan: 'ja ik had het willen doen, maar toen ging die radijsblaadjes eten..'). Toen ze vanavond ging kijken bleek aan zo'n beetje elke kies haakjes te zitten! Dit kan vermoedelijk de oorzaak zijn van het gedrag wat die nu vertoond...

     

    Ik vind het alleen mega spannend omdat z'n darmen niet optimaal zijn of die de narcose gaat halen. Hij was gelukkig amper afgevallen in gewicht dus dat was fijn. Morgen mag die weer naar de dierenarts en dan gaan zij z'n kiezen slijpen onder narcose.. 

  14. Ja hij keutelt wel.. Het zijn wel kleinere keutels maar zitten ook nog wel een groot formaat bij. Witlof kan ik ook wel even halen net als wortelloof!

     

    Ik wil (als alles goed gaat) hem brengen naar stichting Flappus. Daar heeft mijn zusje haar konijn ook laten koppelen. Is zo'n leuk koppel uitgekomen. Het maakt mij niet uit wat de leeftijd is. 

     

    Ja ik heb op dit moment (als ik zie hoe energiek die is) bijna het idee dat wij er meer last van hebben dat hij geen brokjes eet dan hij zelf haha. Hebben vandaag nog geen dwangvoer gegeven maar denk dat ik hem zo nog even een volle spuit geef voor de zekerheid. We hebben het toch liggen en nog een beetje ondersteuning kan geen kwaad..

  15. Hallo, bedankt voor dit bericht. Dit doet mij goed. Hij eer daarnaast best wel en het lijkt inderdaad niet dat hij zn brokjes niet eet omdat die geen eetlust heeft. Hij is super hyper en vrolijk en ook gisteren in de tuin zie je geen ziek konijn lopen.. 

     

    We gaan ook kijken of andere voer helpt. Het laatst genoemde lijkt me heel interessant omdat die extreem dol is op banaan. Ook daar deed die gister echt een moord voor. Hij sprong helemaal op mijn schoot om banaan te proberen te krijgen Haha! Het is inderdaad absoluut niet dat hij niks eet. 

     

    Het liefst stop ik inderdaad direct met dwangvoer. Hij vind het echt niet leuk om het te krijgen. Als die mijn moeder alleen ziet schiet die weg..

  16. Hallo allen,

     

    Ik heb al ongelofelijk veel steun gehad voor mijn andere topic. Bij het castreren van mijn konijn is iets niet goed gegaan waardoor het is gaan ontsteken etc. Toch bleef mijn konijn al die tijd redelijk alert maar vorige week donderdag stopte hij met eten. Direct naar de dierenarts gebeld en gebracht. Zaterdagochtend mochten wij hem weer ophalen. Hij at die dag al brokjes etc en dat ging super alleen die zaterdag at die geen brokjes meer. Wel nog hooi en een paar hapjes aardbei. Hij slikte daarnaast pijnstillers. 

     

    Nu moest die weer blijven en vanavond hebben we hem weer thuis mogen halen alleen hij eet zijn brokjes niet, terwijl al het andere wel. We hebben dwangvoer meegekregen die we hem 2/3 daags moeten geven en wat die lekker vind. Daarnaast vind die banaan heerlijk en eet die van zijn stick die al bijna op is zo wat en hooi eet die ook. Eigenlijk gewoon alles behalve zijn brokjes. Nu vroeg ik mij af mocht hij morgen of vrijdag bijvoorbeeld nog niet zijn brokjes echt eten maar al dat andere wel (los van dwangvoer) of dat dan een probleem is per definitie. Hij krijgt SS. Heeft die al sinds die bij ons is, maar opeens van zaterdag op zondag eet die dat niet meer..

     

    Alvast bedankt voor jullie advies!

     

  17. Bedankt voor jullie reacties. Hier heb ik zeker wat aan. Heb net mijn konijn opgehaald. Het is toch apart. Hij eet echt alles behalve zijn brokjes. Hij eet appel, brood, radijsblaadjes en hooi. Hij vind zijn dwangvoer heerlijk. Het lijkt bijna of die het erom doet.

     

    We hebben nu dwangvoer meegekregen en dat moeten we hem 3 maal daags blijven bijvoeren tot die zelf weer (hopelijk) gaat eten. De dierenarts had er wel een goed gevoel bij. Hopelijk was dit voorlopig zijn laatste bezoekje aan de dierenarts. Ook zijn onderkant zag er nu heel netjes uit. Hoeft ook geen pijnstillers meer. Nu hopen dat die ook gewoon z'n brokjes weer gaat eten.

     

    Toen we terug waren hebben we hem nog even lekker in de tuin gedaan en hij had energie voor 10 en probeerde van planten te eten dus hij ziet er niet uit als een ziek konijn :D. Maar blijf het wel bijzonder vinden dat die z'n brokjes niet eet..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .