Ga naar inhoud

KristyHL

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KristyHL

  1. @Piku en marjoleink
    Niks is veilig in de kooi het 's nachts hier! Totaal geen problemen mee ook. Takken, balletjes, hooi, wc-rolletje met hooi, tunneltje, letterlijk alles vliegt door de kooi. Maar daar heb ik gelukkig geen last van en ik vind het ook totaal niet erg want dan hebben ze nou eenmaal veel energie. Het is ook niet storend. Alleen het knagen is zo'n vervelend geluid en op zijn ergst gewoon een half uur-3 kwartier non stop achter elkaar. Dat ie er zelf geen genoeg van krijgt na een tijdje verbaasd me nog steeds.

    Gelukkig begint het nu wat minder te worden.

  2. Ik heb echt het allerbeste met mijn konijntjes voor, maar helaas ben ik geen expert en moet ik ook nog leren. Ik ben dan ook dankbaar voor jullie tips. Maar vind het wel jammer dat ik zo bekritiseerd word. Ik heb met alle tips die jullie gaven iets gedaan, behalve die van de ren omdat die mogelijkheid er even niet is. Ik ben dezelfde avond nog op zoek gegaan naar takken, de knaagstenen zijn eruit, ik let op dat ik ze 's ochtends niet direct eten geef enz. We zijn zelfs aan het kijken of we niet tijdelijk zelf iets van een soort ren kunnen maken, zodat ze meer ruimte krijgen.

    Wat de kooi betreft, ik snap dat ze meer ruimte nodig hebben. De planning was ook al langer om naar een huisje met een tuin te verhuizen,
    maar nadat mijn vriend plots met een zware blessure meer dan een half jaar thuis kwam te zitten van zijn werk, liep dat plan in  het water. We "kregen" ons eerste konijn van een bekende nadat zij 0 mogelijkheid had om er voor te zorgen, ik wilde helpen. Vroeger een aantal jaar konijnen gehad, maar ik was jong en die zaten buiten. Ik ben me direct gaan verdiepen in hoe ik het beste voor ze kon zorgen, zonder de tuin en met minder ruimte. Ik wilde het goed doen en ze een fijne omgeving geven. We zijn direct voor een maatje gaan kijken. Voordat we hem kregen zouden we voor een andere woning gaan kijken totdat dat gebeurde. Nu mijn vriend weer hersteld is, zal er ook snel een huisje met een tuin voor ze komen!
    Maar er zijn konijnen die in veel kleinere kooien binnen zitten.. De kooi  hier is ongeveer 1.35mxbijna een meter en dat keer 2+ nog die derde ruimte.. Toen er bleek dat we nog niet konden verhuizen, hebben we direct met hulp van schoonmoeder deze kooi gekocht, 1 van de grootste die we konden vinden wat toch hier binnen zou passen.. Ik wilde het beste voor mijn nijntjes nadat ik ze de tuin niet kon geven.
    Van het eten was ik me bewust, toch bedankt! Ik gooi het bakje niet helemaal vol en vul het bij wanneer het leeg is. Meestal na 1-1,5 dag soms 2 dagen. Verder krijgen ze zo goed als onbeperkt hooi, groente ed. Ik houd goed in de gaten of ze niet te dik worden.
    Ik begrijp dat dit niet de ideale situatie is, en ik had het ook heel graag anders voor ze gezien. Maar ik doe mijn best om het ondanks de omstandigheden zo prettig mogelijk voor ze te maken. Het zijn mijn schatjes en ik wil het echt het allerbeste voor ze.

  3. Ik snap jullie zorgen wat betreft dierenarts goed! Maar geen zorgen, wanneer er echt iets is kunnen wij bij mijn (schoon)moeder aankloppen die dan met liefde het even voorschieten wanneer we het zelf niet kunnen betalen. We hebben indd al een potje voor onverwachte kosten. Normaal redden we het wel, maar met een kapotte vriezer deze maand werd het krap. Verder komen de bunnies echt niks tekort en hebben ze alle basisbehoeften.

    Wat de ren betreft. Ik had inderdaad al gezocht, ook tweedehands, maar op het moment kunnen wij het echt niet missen en tweedehands was hier in de buurt niks. Voor zoiets kleins leen ik liever geen geld, dan maar even geduld hebben.

    Ik geef ze niet op een bepaalde tijd eten, meer wanneer de voerbak leeg begint te raken. Nieuwe groenten oid krijgen ze wanneer het op is. Enige opvallende is dat hij meestal wel begint rond de tijd dat ik normaliter op sta voor school/stage. Nu ik vakantie heb, lig ik dus langer in bed.

    Ik snap jullie gedachten over de permanente ruimte. Maar wat ik zelf vreemd vind is dat het geknaag pas sinds een weekje of 2-3 is, en we hebben Tokey al 4 maanden. Eerder heeft hij nooit geknaagd en hij liep toen zelfs minder los omdat hij nog niet samen met het vrouwtje kon.

  4. Helaas is het nu niet mogelijk, we kunnen door onverwachte kosten nog even geen ren kopen voor om de kooi het 's nachts. En jammer genoeg bijten ze de meubels kapot anders had ik ze gewoon los gelaten. 

    Wel hebben ze een grote kooi met 2 verdiepingen en nog een wat kleinere derde verdieping. Normaal gezien ruimte genoeg en er ligt genoeg in de kooi tegen verveling, vaker ook iets nieuws. In het begin knaagde hij niet aan de kooi, dat begon pas na een week ongeveer. 

  5. Excuses voor de late reactie.

    Takken en een flinke bos hooi hebben we geprobeerd! Er lag altijd wel al hooi in de kooi, maar nooit veel omdat ze toch hun hooiruif hadden en een wc-rolletje met hooi in, en ze duwden het toch vaak in een hoekje. Na de bos hooi bleek ons vrouwtje (schijnzwanger) en er ligt nu een mooi nestje van hooi, haar, takjes en stukjes krant! Er is een kleine kans, dus we zullen maar even afwachten.

    Ik ben ook gaan kijken om iets in de kooi langs de tralies te maken. Alleen dan zit ik met het deurtje want daar kan ik niks voorzetten, maar ook daar knaagt hij aan..

    Verveling lijkt me echt sterk! Hij rent veel, heeft van alles om mee te spelen zowel in als uit de kooi, van alles om aan te knagen en genoeg ruimte. Zeker met de kijk op zijn energie, die rond de nacht toeneemt maar meestal loopt hij wel los tot half 1. Vaak ligt hij rustig te dutten als we hem rond die tijd in de kooi gaan zetten.

    De knaagstenen hebben we ook verwijderd uit de kooi, hier knaagden ze toch amper aan en vooral na de informatie dat het slecht voor ze is.

    De knaagspray werkte helaas bijna niet.. Na alles wat we aan tips hier en van anderen geprobeerd hebben, is het geknaag er nog!
    Het is wel al iets minder, maar nog altijd begint hij zodra in bed liggen en rond 7 uur en hij begint dan ook steeds harder te knagen.. Hij reageert gewoon helemaal nergens op als hij knaagt.

    We zijn inmiddels een beetje radeloos, de frustaties beginnen wat hoog op te lopen in huis wat natuurlijk ook niet fijn is..

    Is er nog iets anders wat we zouden kunnen proberen?

  6. Voor de kooi zelf is niet gek veel ruimte ivm deur van de badkamer, salontafel ed. Ben bang dat dat dan alsnog te klein gaat zijn. Tokey kennende springt hij er nog overheen ook.

    Heb namelijk al eerder de woonkamer in twee delen gedeelt omdat ze nog niet bij elkaar konden dmv een wand van gevouwen dozen. Was ongeveer zelfde hoogte als een paneelren en ook hier sprong die gewoon overheen. Ga het eens proberen zometeen.

    Misschien ligt het een beetje aan mij :rits: maar ik snap er niks van, want zijn nieuwe kooi is ongeveer 3x zo groot als zijn oude, 2 ruime verdiepingen met nog een kleine 3de.. Loopt sowieso van 3 uur 's middags tot 12 uur-half 1 los in een woonkamer van 35m2 waar die ook als een dolle doorheen rent. Soms de hele dag vanaf 8-9 uur tot dan ook weer een uur of 12 in de avond avond om vrij rond te lopen..

     

  7. Helaas gaan dan mijn meubels eraan! En de muur.. En het tapijt..

    Zijn op het moment druk op zoek naar een huisje/appartementje met een tuin zodat ze gewoon lekker buiten kunnen zijn en constant vrij lopen.

    Zou best kunnen dat hij niet opgesloten wilt zitten! Snap ik heel goed, maar vind het dan gewoon apart dat het pas zo erg is geworden sinds de nieuwe kooi, ondanks dat hij hier veel meer ruimte heeft en gezelschap van z'n vriendinnetje. En doordat ze samen zitten hoeven ze ook niet apart los, en hij loopt dus ook eigenlijk nog meer buiten de kooi dan voorheen.

    Eerder had hij wel altijd de rust in zijn kooi en ging hij ook rustig liggen, dat is nu ook een stuk minder.

  8. Hallo,

     

    Ik ben nieuw hier, so be kind! Hoop dat het topic goed staat hier maar denk het wel.

    Wij hebben op het moment 2 nijntjes, Jane het vrouwtje en ons kereltje Tokey.

    Tokey heeft in zijn vorige kooi wel eens aan de tralies geknaagd, maar dat was iets van 5 minuutjes en dan hield het op. Soms wel iets langer.

    Sinds een paar dagen mag hij eindelijk samen met Jane en dit gaat heel goed! Ze zitten samen in een grote kooi met genoeg ruimte, eten/drinken, knaagstenen, hooi, balletjes etc.

    Alleen weet Tokey opeens van geen ophouden met knagen aan de kooi en nog luid ook! Hij reageert niet meer op zijn naam, niet op klappen, niet op roepen, helemaal niks. Hoe harder hij knaagt, hoe beter hij het vind! Meestal duurt dit van een half uur tot een uurtje.. Met een beetje geluk haha!

    Zodra hij in de kooi zit begint het, maar dus ook als we in bed liggen helaas. 'S avonds al als we hem in de kooi zetten omdat we gaan slapen. Hij begint ook al rond half 7 's ochtends en we worden er constant wakker van. 's nachts is hij gelukkig rustig, of we slapen dan dieper ;) Maar het is heel vervelend en ik ben een beetje ten einde raad.

    Overdag lopen ze altijd los door de woonkamer, we hebben helaas nog geen tuin.. Maar ze lopen de nodige uren los op een dag door onze ruime woonkamer zolang we thuis zijn en er is genoeg om te doen voor ze, vervelen zullen ze zich niet snel doen.

    Heb nu anti knaag spray besteld, weet niet of het zal werken.

    Heeft iemand nog tips? Want ik begin mijn slaap te missen!

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .