Ga naar inhoud

Karin de Graaf

Members
  • Items

    97
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Karin de Graaf

  1. Mijn konijn krijgt voor nu alleen fenbendrops 2x daags 1 ml. Daar de symptomen zo snel minderen lijkt verdere medicatie niet nodig. Het wiegen met het hoofd en draaien met de ogen is helemaal over. Ze begint weer enthousiaster te reageren op het eten en beweegt ook al weer meer door het hok. Zie nog een kleine onbalans in haar achterwerk, maar ik heb goede hoop dat ze volledig zal herstellen net als mijn eerdere konijn. Het scheelt enorm dat ik er iedere keer heel erg snel bij ben. Heb besloten de andere 3 konijnen eerst niet mee te behandelen omdat ze echt gruwelen van het medicijn. Tot dusver lijkt alles goed te gaan.

  2. Mijn ervaring met ec is zsm behandelen en dan is de kans op volledig herstel het grootst. 1 van mijn konijnen heeft ook ec. Haar kopje staat helemaal niet scheef maar Zag het aan draaiende ogen en wiegend hoofdje. Na een  paar dagen zijn deze symptomen al weg. Zie alleen wat onbalans in zijn achterwerk. Succes met snel handelen kunnen ze er echt goed van herstellen.

    • Bedankt 1
  3. Ik heb nu voor de tweede keer een konijn met EC. Het eerste konijn is volledig hersteld en ook mijn huidige konijn lijkt goed te reageren op de medicijnen. Ik denk dat ook zij er zonder restschade vanaf zal komen. Denk dat wanneer je er snel bij bent de kans op herstel groot is. Hier vinden ze het echt smerig en daarom is het toedienen een worsteling. Ik heb er daarom ook voor gekozen de andere 3 konijnen niet mee te behandelen 

  4. Konijn draait nu al niet meer zo met haar ogen. Wel ligt ze waar ze ligt en zie onstabiliteit. Vorige keer is mijn konijn er doorheen gekomen en volgens mij ben ik er nu ook vroeg bij. Ze tolt niet. Doe mijn uiterste best met steeds eten en drinken aanbieden. Hoop dat Ze snel wat gaat rondlopen.

  5. Kwam net bij de konijnen en 1 konijn deed wat vreemd. Wat schudden met zijn hoofd en draaiende ogen. Dacht meteen aan EC. Eerder mee gemaakt met een konijn, nu viel dat op door gewankel, maar dit konijn zet echter ook geen stap meer en voelt ook niet erg stevig aan op zijn pootjes. De symptomen zullen ongetwijfeld wisselen per konijn. Ben meteen gestart met fenbendrops te geven. Nu hopen dat er snel verbetering optreedt. 
     

    wat denken jullie er echter van?

  6. Ik wilde haar een kans geven, (onder voorwaarde dat wanneer ze zouden zien dat kans op herhaling groot was, ze meteen zouden staken) maar pas maandag zou de dierenarts tijd voor deze ingreep hebben.  Haar hier nog langer mee laten rondlopen vond ik zielig en toen heb ik er voor gekozen haar te laten gaan. Ze heeft nadien kunnen kijken waardoor dit heeft kunnen ontstaan en het bleek om een gebitsprobleem te gaan. Kans op herhaling was dus aanzienlijk. Mocht ik hebben gewacht tot maandag dan had ik ook dan  gekozen haar te laten gaan.

  7. Volgens de dierenarts ging het inderdaad om een abces. Ze beaamde dat die bij konijnen lastig is, vanwege de dikke pus en kans op herhaling. 
     

    stond op het punt om haar te laten helpen, maar onder voorwaarde wanneer ze iets zouden tegenkomen wat zou duiden op herhaling haar meteen zouden laten gaan.

     

     

    Echter kon ze haar pas maandag helpen en ik wilde haar niet zolang laten lijden en heb toen besloten haar te laten gaan.

     

    nu wilde ik haar gaan begraven en zie ik nog een lichte beweging op haar flank, ook als ik mijn hand er op leg voel ik een soort spasmen. Is dit normaal?

     
    zijn inmiddels een uur verder

  8. Heb de dierenartsassistente de foto laten zien en zolang hij verder nergens last van lijkt te hebben heeft het geen haast. Vanmorgen heb ik ze eten gegeven, maar toen is mij niet opgevallen dus zou dan in hooguit 6 uur tijd ontstaan zijn. Omdat het zo plots is dacht ik aan een wespensteek ook omdat die hier best wel veel rond zwermen met een imker op de buurt

  9. Zie net dat 1 van mijn konijnen een dik wang heeft. Zou die kunnen door een wespensteek?  Zoja wat kan ik doen. Dierenarts is natuurlijk net dicht en weet niet of dit onder spoed valt. Konijn is verder normaal actief.

     

    bult voelt erg hard en mag er ook gewoon aankomen 

     

    heb dit echter nooit eerder meegemaakt. Denk ook aan een abces of tumor maar kan dat zo plots verschijnen? 
     

     

     

    D5EF8FC0-EDF4-4BE8-986C-FD5AB30C545F.jpeg

  10. Super dat je een vriendje voor haar wilt gaan zoeken en EC blijft inderdaad altijd aanwezig zolang deze maar niet actief is en ziekteverschijnselen geeft. Ik heb er overigens voor gekozen mijn ram pas te gaan behandelen bij de eerste symptomen (omdat hij echt een enorme hekel heeft aan fenbendrops) en tot op de dag van vandaag gaat alles onwijs goed, dus verwacht ook niet dat het nu nog de kop op gaat steken.

  11. Allereerst gecondoleerd en veel sterkte

     

    Mijn voedster is vorige week overleden en inmiddels is mijn ram weer gekoppeld.

    Mijn ram heeft ook EC gehad, maar dat vind ik geen reden om de rest van zijn leven alleen te moeten zitten.

    Hij is eerder van EC hersteld na een intensieve behandeling en dat zou hij vast weer doen mocht het terug komen.

    Eventueel kun je preventief behandelen voor EC

     

    Ik hoop dat je ontdekt wat er nu precies met je konijntje aan de hand is en je een leuk maatje kunt vinden voor de resterende.

  12. De koppeling met chilla ging destijds ook heel gemakkelijk. Wellicht heb ik iedere keer veel geluk.

    Zie ze iedere dag meer naar elkaar toe trekken. Nu hopen dat ze nog jaren maatjes kunnen zijn

     

     

    Heb zitten kijken naar wat voor ras onze lisa zou kunnen zijn en vind dat ze veel van de Rex heeft.

    Ik las ook dat Rexen een kortere haar structuur hebben.  Misschien dat ik daardoor twijfel over haar wintervacht

     

     

  13. We hebben ze eerst op neutraal terrein neer gezet. Daar negeerden ze elkaar compleet en snuffel ging zelfs in Lisa haar vervoersbak zitten en toonde verder geen interesse. Daarna besloten om ze beiden in het hok van snuffel te plaatsen. Hier ging hij wat achter haar aan rennen. Lisa reageerde angstig en ging wat in een hoekje zitten en daarna ging snuffel haar likken.  Het is geen moment grimmig geweest. 

     

    Lisa was de eerste dagen rustig en terug getrokken. Ze raakt nu duidelijk gewend en rent het hele hok door. Snuffel is nog erg rustig. Hij lijkt in de rouw. Af en toe zoeken ze elkaar op en likken elkaar. 

     

    Lisa eet en drinkt goed en ook het keutelen gaat prima.

     

    Ze zat in een goed geïsoleerde schuur dus ik denk dat het qua gevoelstemperatuur wel 10 graden scheelt. Ik maak mij dan ook vooral zorgen of Lisa winterhard genoeg is. Weet ook niet goed hoe een koud konijn zich gedraagt, maar  Lisa is gewoon normaal actief.

    Ze is erg nieuwsgierig en komt ook naar je toe als ik bij het hok kom en begint mij te likken. Ze lijkt erg op haar gemak.

     

    Mijn dochter was erg verdrietig over chilla. Ze zei iedereen gaat maar dood. We hebben op dat gebied ook veel voor de kiezen gehad de laatste tijd. Merk wel dat ze het nieuwe konijntje toch ook wel erg leuk en interessant vind en dit ervaart als troostend.  Heb haar kunnen uitleggen dat 8,5 best een redelijke leeftijd is voor een konijn. Vond ze wel raar daar we ook een konijn van 14 hebben gehad, maar dat is denk ik ook wel een Bijzonder geval geweest. 

     

    Wat vinden jullie trouwens van Lisa?  Ik heb het idee dat ze wel een beetje zwaarder mag zijn 

     

     

     

    dun.jpg

  14.  

    Update 

     

    Inmiddels is onze snuffel weer gekoppeld aan een vriendinnetje. Toevallig was bij iemand uit mijn buurt ook een konijn gestorven (de ram). Koppeling verliep vrij gemoedelijk. Eerst elkaar negeren, daarna snuffel achter Lisa aanrennen, maar niet vechten. Lisa heb ik vernoemd naar haar vorig baasje.  Ze is nog jong en dat merk je in haar onderdanige gedrag. Wel begint ze nu meer te wennen en zit ze niet sneu in een hoekje, maar onderzoekt haar verblijf. Snuffel begint contact te zoeken, maar Lisa vind dat nog wel spannend. 

    Lisa haar vacht lijkt veel dunner dan die van snuffel en vind het wel spannend of ze wel tegen de kou bestand is. Ze komt uit een afgesloten schuur en de mijne is echt deels buiten. Heb al een doos in het verblijf gezet en een jute zak deels voor het buitenverblijf gespannen om het behaaglijker te maken voor haar. Wat zou ik nog neer kunnen doen? En hoe weet ik of ze het toch niet te koud heeft?

     

     

     

    04B7F583-1512-4031-92D3-0325CD23A8F9.jpeg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .