Ga naar inhoud

wortel1

Members
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door wortel1

  1. Dankjewel voor je antwoord! Oh, ik was vergeten te zeggen dat ik ook een kitten toilet voor ze hebben. Die is wel een stuk groter. Is dat exact hetzelfde?

    In de keuken gebruiken ze trouwens een wasteiltje als wc'tje (ze lopen bijna altijd vrij rond) dit gaat dan wel weer altijd goed.

  2. Ik heb twee lieve konijntjes die hun plasje altijd netjes in hun toiletje doen (denken ze). Het toiletje heeft een vrij hoge rand, maar mijn rammetje plast er constant overheen.

    Vaak gebeurt dit als ie lekker aan zijn hooiruif aan het smikkelen is. Ik heb ook wat hooi in het toiletje zelf, aangezien ze hier ook erg van lijken te genieten.

    Het probleem is dat hij elke dag naast de bak plast (ik weet niet zeker of dit komt door het hooi hoor)

    Heeft iemand een idee hoe ik dit gedrag kan veranderen?

    Ik heb trouwens ook nog een langwerpig, lager toilet en een hoektoilet, maar deze gebruik ik niet voor ze.

     

    Groetjes

  3. Ze had eerder een maatje waarmee het direct klikte. Toen die overleed raakte ze een tijd daarna hitsig en liet ze zelfs aan mij merken dat ze wilde paren. Ik dacht toen ook dat ze behoefte had aan een nieuw maatje (en waarschijnlijk in de puberteit zat en door de tijd van het jaar)

    Bij de koppeling dacht ik echter dat het meteen was opgelost: zij begon op hem te rijden om te laten zien dat ze de baas was en hij deed niks terug. Ik dacht dat het daardoor al soort van duidelijk was, maar toen werd mijn voedster boos op de nieuwe ram omdat hij niet reed en viel ze hem aan.

    Aangezien ik haar toch al wilde steriliseren in verband met kanker heb ik dit nu nog sneller gedaan (tegen mensen is ze trouwens altijd precies hetzelfde gebleven, nog steeds heel lief)

     

    Ik hoop alsnog dat haar hormonen wat bijtrekken en dat ik ze kan koppelen (ze zitten in twee hokken naast elkaar en als ze geen interesse meer hebben in hun ''eigen'' hok, wissel ik ze weer om zodat ze hopelijk denken dat de deur van de ander bij hen hoort)

    In het begin heb ik een stresskoppeling (toen de gewone koppelingen niet lukten) gedaan, waarbij het rammetje tegen de voedster was aangekropen en ze elkaar uiteindelijk gingen wassen... om vervolgens helaas weer opeens te gaan vechten.

    Ik wil als hopelijk ze geheel aan elkaars geur gewend zijn nogmaals een stresskoppeling doen over een week of 3-4, in de hoop dat het werkt. Ze lijken namelijk verder wel in elkaar geïnteresseerd en ze vinden het niet vervelend/worden zenuwachtig als de ander in het hok er naast zit.

    Ik weet dat dit het verkeerde forum hiervoor is nu, maar weet iemand misschien nog wat manieren?

     

    Wel ontzettend bedankt voor alle antwoorden en de moeite mijn openingspost te lezen! Ik hoop dat mijn voedster een beetje bijtrekt. Ze loopt overigens al wel minder met een hoge staart rond en laat niet meer overal stinkkeutels achter, iets wat ze direct ging doen als ze last van haar hormonen had. Ook markeerde ze alles wat van ''haar'' was (gelukkig trouwens hun pluche speelgoed dingen en niet het tapijt)

  4. Mijn voedster is ongeveer 1,5 week gesteraliseerd. Dit omdat ze in de puberteit zit, last heeft van haar hormonen en het paarseizoen.

    Ze heeft hier nog steeds last van (richting het rammetje waaraan ik haar wil koppelen)

    Ik las dat ik zo'n 4 weken moet wachten met opnieuw koppelen na de sterilisatie, maar zou iemand misschien weten wanneer haar hormonen volledig zijn weggetrokken?

     

    Alvast heel erg bedankt!

  5. Mijn voedster is net gestellariseerd zowel om haat hormonen (met haat oude maatje was alles koek en ei, maar vlak voordat ze een nieuwe kreeg nadat haar maatje overleed werd ze erg onaardig tegen hem) ook heb ik haar gesteriliseerd vanwege kanker. 

     

    Ik weet dat ik ze qua haar herstel ongeveer naar een maand weer (opnieuw) kan proberen te koppelen, maar ik vroeg me vooral af wanneer haar hormonen zo goed als of geheel zullen zijn weggetrokken. 

     

    Hopelijk kunnen jullie me helpen! 

     

    Groetjes 

  6. Aan de kabels weg werken had ik al gedacht, maar ik ben absoluut niet de handigste en het lijkt me erg veel werk  (zeker aangezien ik er niet erg handig in ben)

    Mijn kabels onder de bank lopen helaas ook kris kras Door elkaar, oom omdat mijn router achter de bank staat. 

    Aan de dozentip heb ik ontzettend veel! Heel simpel, maar wist echt niet wat ik eronder zou moeten schuiven. Het is ook meteen een makkelijke en goedkope oplossing. Ik ga hem proberen! 

     

    Beiden heel erg bedankt voor de ideeën en het antwoorden! 

  7. Mijn konijnen willen nog wel eens onder de bank kruipen, dit vind ik doodeng, want er zitten allerlei kabels die ik niet kan weg werken. 

    Soms komen ze nog wel als ik roep en anders moet ik met mijn hele hoekbank gaan schuiven. Mijn vraag was of iemand tips had om onder (de gehele bank) iets voor te zetten zodat ze er niet meer onder zouden kunnen, maar het er nog wel een beetje fatsoenlijk uitziet. 

     

    Mijn bank is best laag, dus vind het sowieso al een wonder dat mijn (vrij grote konijnen) eronder kunnen klimmen. 

     

    Alvast bedenkt! 

  8. Hallo, 

     

    Ik wist niet zeker of ik dit bij gedrag of koppelen moest zetten, maar sinds een tijdje heb ik een tweede konijn  (voedster) zij en mijn ram mochten elkaar eigenlijk direct en hebben nooit agressie naar elkaar getoond. Ze eten samen, zij wast hem, relaxen. Tijdens de koppel fase ging zij nadat de rangorde was bepaald ook telkens zijn woonren in en deed ze net alsof ze er thuis hoorde. 

     

    Er zijn alleen twee probleempjes. Hij rijdt nog steeds af en toe op haar. Dit lijkt voor haar geen heel groot probleem, ze loopt namelijk altijd een stukje weg en komt wat later weer weer naar hem toe. 

    Ikzelf zou wel graag willen dat het gedrag ophoud. 

    Dit doet hij ook als zij mij ziet en me wil begroeten of geaaid wil worden. Normaal begroette mijn ram me altijd enorm enthousiast, hij begroet me nog steeds wel en vraagt om geaaid te werden, maar nu probeert hij vaak als zij bij me in de buurt komt haar te berijden. 

     

    Het lukt me soms om beiden tegelijk te aaien waarbij hij dan ook extreem relaxed is. Soms hou ik hem tegen om bij haar te komen door mijn hand voor zijn hoofd te houden. Gek genoeg doet hij dan alsof ik hem aai en begint dan zacht te knarsentanden. 

     

    Mijn vriend zegt dat de jaloezie vanzelf weg gaat en dat mijn ram gewoon niet gewend is om me te delen, maar ik weet niet wat ik naar beide konijnen moet doen als zoiets gebeurt. Ik wil ook geen "verkeerde kant kiezen" of mijn ram het idee geven dat hij vervangen is. 

     

    Ik hoop dat iemand me kan helpen. 

     

    Groetjes, 

  9. Ik ben hier nieuw en snap alles nog niet zo goed te vinden, dus mijn excuses als de vraag al gesteld is. 

     

    Sinds enige tijd als het hok van mijn binnenkonijn open is poept hij constant rondom zijn hok heen. Ik heb er een tijdje terug, toen dit nog niet gebeurde een matje neergelegd zodat hij een stukje heeft waar hij fijner op kan lopen (hij blijft het laminaat eng vinden) 

    Ook is hij een maand terug gecastreerd. Heeft dit te maken met territoriaal gedrag? 

    Hij heeft dit eerder nog nooit gedaan en hij is vijf jaar oud en is op heel af en toe een keuteltje buiten het hok zindelijk geweest. 

    Ik hoop dat iemand me kan helpen en misschien een oplossing weet. 

     

    P.s: over een paar weken wil ik graag een konijntje uit de opvang adopteren zodat hij een maatje heeft. Ik weet niet of dit een (positieve) invloed zou hebben op zijn gedrag? 

     

    Alvast bedankt voor eventuele reacties! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .