Ga naar inhoud

Pippieflippie

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Pippieflippie

  1. Tot nu toe gaat het mengen goed! Ik merk dat hij het goed op eet maar zodra ik meer SS doe en minder oud voer reageren zijn darmen. Dus hou het even zo gemengd denk ik.. (?)

     

    Ben in ieder geval blij dat hij het lust!😀

  2. Pipkin heeft wel gereageerd op het nieuwe voer. Ik heb dus weer wat meer oude gegeven. Al denk ik dat het ook ligt aan het feit dat ik hem gisterenavond (dus voor de nacht) teveel gegeven heb. Ik moet zelf ook erg wennen aan het fenomeen 'meerdere keren per dag kleine beetjes' en veel hooi. Dat moet nog even erin komen, ook bij mij. Dus nu over weer op kleine beetjes en het lijkt goed te gaan!

     

    We blijven voorzichtig proberen.. 🙂 Heel erg bedankt jullie (weer!)  🙂

  3. 5 minuten geleden zei Hallo Hoi:

    Nachtkeutels en blindedarm keutels zijn hetzelfde. Heb je het nieuwe voer gemengd met het oude voer? 

    Ah vandaar haha. Ja ik meng het door het oude voer heen. Zo ga ik langzaam over op de SS4+.. Dat was althans de tip van de dierenwinkel. Ik heb nog wel voor ongeveer 1 week oud voer. Kan het dan kwaad om dat tot die tijd te mengen en dan helemaal over te gaan ? Of hoe kan ik dat het beste aanpakken...

  4. Sorry het was niet de bedoeling om mijn antwoord zo laat te geven..
    Inmiddels zijn we al een paar dagen verder en het lijkt beter te gaan. Ik heb hem heel veel hooi gegeven en heb zijn gemengde voer uitgepluisd (alle 'gekleurde' eruit en vooral de biksachtige geven) en sindsdien heeft-ie normale ontlasting! Ik heb in overleg een keuze gemaakt om over te gaan naar Sience Slective Four+. Dit heb ik net voor de eerste keer in zijn bakje gedaan (hij heeft het nog niet gezien. Hij loopt namelijk altijd los, dus hij ziet het vanzelf). 

    Ik ga jullie tips zeker gebruiken als het in de toekomst nog vaker voorkomt. Hij is nu 1 week 'diarreevrij'. Dus ik heb toch wel goede hoop stiekem! 

    Nu vroeg ik me wel af, bij de dierenwinkel hadden ze het over 'nachtkeutels'.. wat is dat dan? Is dat iets anders dan de BDK?
     

    Liefs!

  5. 2 uur geleden zei Hallo Hoi:

    Pluisje had een plakkaat in haar blindedarm. Heeft de dierenarts zijn buikje goed doorgevoeld? Als hij een tijdje minder hooi heeft gegeten kan dat het plakkaat veroorzaken, om vervolgens de hele blinde darm af te sluiten. Dan zou hij cisaral moeten krijgen, zodat het plakkaat naar buiten gewerkt kan worden. 

    Ik ben in 1 maand 3x naar de DA geweest, hij is heel goed onderzocht, dus dat lijkt me dat dat niet is... Hoe merk je dat zoiets speelt?

  6. 10 uur geleden zei Marjoleink:

    Fijn om te horen dat het forum nuttig voor je is, je bent van harte welkom.

     

    Plakpoep wordt vaak veroorzaakt door voeding. Om eerlijk te zijn is gemengd voer niet zo'n goed idee. Vaak eten konijnen alleen de lekkere dingen eruit, en er zitten veel dingen in die minder goed zijn. Dus ik zou je aanraden om, als zijn ontlasting nu goed is, in kleine stapjes over te gaan op een goede brok. Alle biks die hier in de webwinkel verkocht wordt is kwalitatief goed. Als je konijn actief is, is seniorenvoer niet nodig. Overstappen doe je zo: 3/4 oude voer plus 1/4 nieuw voer, dan na 1 of 2 dagen half om half, etcetera.

    Krijgt Pippin ook groente? Als je kunt aangeven wat hij krijgt kunnen we daar ook over meedenken. Maar voor nu zou ik daar dan even mee stoppen.

    Als hij nu diarree heeft kun je het beste een paar dagen alleen hooi geven.

     

     

    Hij zit al vanaf het moment dat ik hem kreeg aan de gemengde voeding. Ik heb al verschillende keren hem geprobeerd richting biks te krijgen maar dan eet-ie gewoon helemaal niet. Dat vind ik dan ook weer eng. Vorig jaar is het voer wat hij had, van samenstelling veranderd ( Cuni Nature), waardoor hij ook dat liet staan, nu zit hij op 2 soorten door elkaar. Dat leek goed te gaan, maar ik ben er niet zeker van. Pipkin krijgt momenteel geen groente, vanwege de wisselende ontlasting. Ik merk dat ik zelf angst heb, dat hij weer minder gaat eten en helemaal uit balans raakt als ik overstap naar voeding. Hij is net op gewicht nu en lijkt redelijk in zijn vel. Misschien ben ik een bezorgde bunnymom hoor haha..

    Hij krijgt trouwens dagelijks hooithee op het moment en dat vindt hij erg lekker! 

    Bedankt voor het meedenken...

  7. Hoi allemaal!

    Ik ben heel erg blij met dit fijne forum. Ik plaats niet veel, maar lees en leer daardoor veel over deze geweldige viervoeters.
    Ik heb nu iets meer dan 6 jaar een konijntje, Pipkin. Sinds een paar maanden zit-ie wat te kwakkelen, afvallen, tandjes laten slijpen, hij bleef slecht eten, nog een haakje eraf laten halen die inmiddels opnieuw gegroeid was binnen 1 maand.. En sindsdien eet-ie weer goed gelukkig en komt ook wat aan. Maar zijn ontlasting blijft bij tijd en wijlen niet fijn. Lees: zachte plakkerige poep, lijkt niet echt op darmkeutels naar mijn idee en soms zelfs diarree. Om vervolgens weer normale droge keutels te hebben. Er is wel wat met het voer gewisseld de laatste maanden maar heb er de afgelopen maand niets geks aan veranderd.. Ik twijfel of het daar aan kan liggen? Moet hij 'seniorenvoer' krijgen voortaan ipv wat-ie nu heeft? (gemengd voer)

    De dierenarts heeft zijn ontlasting onderzocht een paar weken geleden en er is niets in te zien dus dat is het ook niet. Kan het gewoon een 'oude mannen kwaal' zijn? Moet ik een probiotica proberen?

    Ik merk dat ik heel veel vragen heb, maar wil hem zo min mogelijk pesten met dingen die onnodig zijn.

    Oh ja, zijn gedrag is verder prima (lees: ondeugende dingen doen, rennen, kusjes geven, komen knuffelen en eten, drinken)..

    Ik hoor graag wat jullie advies is!

    Groetjesss

  8. Bedankt voor alle lieve reacties. Ik had niet eerder tijd te reageren maar toch: Ik ben nu sinds vrijdag gestopt met de kuur (die was klaar) en alle poespas. Ik dwangvoer hem ook niet meer en ik zie dat hij steeds weer kleine beetjes van zijn eigen voer eet. Dat maakt me zo blij!

     

    Jullie hebben me gerust gesteld. Ik hoop enorm dat dit in deze lijn doorzet en hij snel weer de oude wordt. Hij vertoont nu in ieder geval al weer gedrag dat hij al een paar weken niet heeft gehad (als een gek kei hard rond rennen etc). Dus dat lijkt me dat dat een goed teken is :) 

    Ik verwen hem lekker met wortel en kruidenhooi, vind-ie heerlijk!

    • Vind ik leuk 5
  9. 4 uur geleden zei Rian:

    Kan het zijn dat je ipv een echo, een rontgenfoto bedoeld? Dat zijn wel twee verschillende dingen. Ik denk dat het verstandig is om na te vragen of er iets met de kieswortels aan de hand is. Dat zien ze alleen met een rontgenfoto las ik hier laatst en dat wordt vaak over het hoofd gezien. Wat zouden ze met die echo willen bekijken?

    Maar om bij het begin te beginnen: eet je konijn geen harde dingen meer zoals brokjes? Alleen nog maar zachte dingen? Ik zat nog te denken aan een wisseling van voer waar je konijn misschien niet blij mee is, zou dat kunnen? 

    Dank je wel voor je reactie. De DA had het wel echt over een buikecho. Dit om te kijken of er misschien 'dingen groeien die er niet horen' zoals ze zelf beschreef. Ze duidt denk ik op zijn darmen oid.

    Wortel eet Pipkin wel en hij eet ook wat brokjes maar erg weinig. Ik heb geen ander voer, dus daar kan het niet aan liggen. Ik dacht ook even aan de overgang van het seizoen dan gaat hij altijd minder eten. Anderen jaren was dit ook zo. Ik moet nu zijn gewicht zelf bijhouden en eigenlijk ben ik de hele dag hem aan het opkrikken door dwangvoeding te geven en hem zijn brokjes te voeren (als je het 1 voor 1 aanbied dan doet hij het wel opzich) en wortel te voeren. Vervolgens is de volgende dag het gewicht er weer af van de avond ervoor en begint het riedeltje opnieuw...

    Ik maak me echt erg zorgen.

  10. Hoi allemaal,

     

    Pipkin voelt zich de afgelopen weken niet zo fijn. Hij eet erg slecht zelf en valt af. In eerst instantie dachten we aan zijn tandjes, hij is bekent met haakjes op de kiesjes dus daarvoor gingen we naar de DA. Daar zijn ze weggeslepen want inderdaad, hij had ze. We zijn met medicatie naar huis gestuurd (pijnstilling met ontstekingsremming vanwege wondjes in de mond en dwangvoeding). Het zou daarna beter moeten gaan maar dat ging niet. Ik heb nauw contact met de DA en die vond het toch nodig om hem weer te zien aangezien er niet veel verbetering in zat. 
    Hij bleek een nierbekkenontsteking te hebben, wederom met nog meer medicatie naar huis en blijven dwangvoeren.

     

    Nu is het zo dat zijn gedrag totaal niet veranderd is, hij is niet lusteloos en oogt totaal niet ziek. Hij doet vrolijk, heeft nog zijn streken etc. Ook eet hij wel lekkere dingen en enkele stukjes voer.

    Vanavond weer contact met de DA gehad en zij adviseerde om het nog een paar dagen aan te kijken en als het niet verbetert een echo te laten maken.

    Heeft iemand ervaring?

     

    Ik maak me echt veel zorgen.

     

    Groetjes Myrthe en Pipkin

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .