Ga naar inhoud

AnneRoos

Members
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AnneRoos

  1. Ik heb roosje in de loop van de dag wat wortelloof,  zeker 8 takjes peterselie, wat hooi en wat kruiden zien eten. En net weer een stuk of 10 keuteltjes. Ik ben niet ontevreden! Ze ziet er rustig uit, is voorlopig tevreden in haar kooi, ik houd het even klein voor haar. Morgen mag ze er wellicht weer even uit. Bedankt nog voor het medeleven en de adviezen! 

     

    • Vind ik leuk 1
  2. Hé die laatste was niet verstuurd! 

    Dierenarts best tevreden ivm de keutels. wond zag er prachtig uit (maar wat een jaap!). Prikje pijnstilling gekregen en ze verwacht dat ze echt wel weer gaat eten zo, net als Evee hihi. 

    En nu as we speak eet ze hooi! Beetje beetje, maar toch.

    Ik houd haar even in haar hok, heb ik het beste zicht op zaken.

     

  3. Superlief dat je zo veel en snel reageert en dat je zo lekker relativeert! Echt heel blij mee! 

    Ik ga inderdaad terug ivm dat eten en de wond. Die zou ik moeten controleren, maar ik weet niet hoe! 

    Mijn man kon gelukkig even 'thuis werken' en even bij onze zieke zoon blijven.

    Toen ik belde had ze nog niet gekeuteld (nu minstens 20 in haar reismand!) En ook nog geen hap gegeten. Nu wel héél klein beetje gegeten en dus gekeuteld. Geeft de burger moed. 

    Ik ga zo toch nog maar gewoon, misschien kunnen zij nog pijnstilling geven gelijk, scheelt weer strijd. En dus even de wond controleren, want ze zat er gisteren wel aan (terecht).

    Nogmaals bedankt, ik meld me later weer. 

  4. Ja dat is een goede! Ik heb haar nu pakken en in haar reismand gedaan. De dierenarts zit nu bij de tandarts haha, maar 9 uur kan ik komen. Ik doe haar bij terugkomst in haar kooi als dat lukt. Ik heb geen idee hoe ik haar dan zou moeten dwangvoeden, maar dan heb ik in ieder geval beter zicht op haar. Ze heeft net wel weer gekeuteld en ziet er eigenlijk wel goed uit. 

  5. Helaas vannacht ook nog weer helemaal niks gegeten. Dat met de fleecedeken klinkt heel slim! Het probleem met roosje is dat ze de hele tijd in een bepaalde hoek achter de bank blijft zitten, dat ik er echt niet bij kan. Ik had net dwangvoeding aangemaakt, maar ik kan haar echt niet pakken daar. Dan vlucht de naar een andere hoek, maar blijft erachter. Alleen maar knorren als een cavia als ik in de buurt kom. Ik moet ook haar wond controleren, maar jemig hoe dan?! 

    Nu is mijn zoon net ook nog ziek wakker geworden, briljante timing...

  6. Helaas liggen de peterselie, wortelloof, witlof, kruiden, brokjes en zelfs de korenbloem - haar favoriet- nog steeds onaangeroerd.

    Ik word zo zenuwachtig van die horrorverhalen dat ze nog geen paar uur zonder eten kunnen...

    Ze ziet er wel goed uit, keutelt en wast zichzelf. Alleen zit ze in zo'n hoek onder de bank dat ik totaal niet bij haar kan en ze spúrt weg zodra ik ook naar haar kant op kom. Als ik iets van eten haar richting op duw gaat ze grommen. Ze wil echt niéts van mij weten...

    Bedankt voor je reactie! 

  7. Beste allemaal, 

     

    Vandaag is roosje 'geholpen',  haar baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd. Het lijkt wel redelijk goed te gaan met haar. Haar 'rompertje' zat haar echt dwars en de dierenarts had goede hoop dat ze wel zou gaan eten als ik het uit zou doen, toen ik tegen de avond belde. Niet dus. Wel zeker 20 keutels gevonden. 

    Probleem is: Roosje houdt niet van oppakken, zoals de meeste konijnen. Maar zij voert echt een strijd om leven en dood, wat ik met de hechtingen ook enorm gevaarlijk vind. 

    Dwangvoeden zie ik helemaal niet zitten hierom, maar ook haar pijnstillers toedienen morgen: hoe dan?!

    Iemand tips? 

  8.  Ik heb net het verblijf klaar voor Roosje en haar aanstaande, ze worden worden tijdens onze vakantie begin mei gekoppeld. Ik had natuurlijk nog wel veel groter gewild, maar mijn vriend is er ook nog haha en we hebben maar een stadstuin, geen boerderij. Ik heb nog héél veel speelgoed, huisjes en ruiven in de schuur klaar liggen voor tzt. Wordt meer dan prima toch! 

    20180318_114057-1209x1612.jpg

    20180318_114208-1209x1612.jpg

    • Vind ik leuk 5
  9. 20 minuten geleden zei Rian:

    @AnneRoosIk vind het wel zielig dat ze het op een knuffel moet doen :-( die reageert niet en daar kan ze dan niks mee. Ik las ergens dat ze een vriendje gaat krijgen. Die zal haar dan wel vertellen dat hij er niet zo van gediend is en uiteindelijk wordt dat vanzelf minder. Castratie is niet nodig. :)

    Top om te horen! Vind dat namelijk ook erg spannend en zielig en haar karakter is verder super. Mijn zoontje heeft haar een knuffel gegeven en dat vond ze wel wat. Anders pakt ze steeds mijn arm, doet nog zeer ook! Ik heb roosje overgenomen van mensen die haar in de dierenwinkel hadden gekocht en zich al snel realiseerden dat een konijn geen makkie is als je het goed wilt doen. Ik gun haar beter, dus ik heb haar overgekomen. Bewust de eerste maanden alleen, omdat ik straks buiten in een nieuw groot verblijf ze samen vers wil laten starten aan hun liefdesverhaal hihi. Binnen had ik de gelegenheid niet voor een groter verblijf en wat ze nu heeft vind ik niet geschikt voor 2. 

     

    Vond het overigens heel leuk om haar eerst binnen te hebben, het is écht zo'n leuk beestje. Als ze niet hormonaal is en mij aanrandt dan haha. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .