Ga naar inhoud

Kellyvh

Members
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Kellyvh

  1. Heyyy

     

    Ik kwam in een planten/dierenwinkel een afdeling plantjes tegen die eetbaar zijn voor verschillende dieren (cavia's, schildpadden, katten...). En ik heb er een meegenomen geschikt voor een konijn (volgens de label die erop plakt) aangezien het wel leuk is om zo iets te kunnen geven. Maar ik check het liefste nog altijd op google.

     

    De naam die op de sticker staat is "bio Zuring 'Little red plant" en op google staat dat zuringen matig giftig zijn (in grote hoeveelheden). Maa met google afbeeldingen komt dan dan weer niet overeen met wat ik hier voor mij heb staan...?

     

    DUS mijn vraag: mag ik dit aan mijn konijn geven?

    42575376_2139099929494119_2218332015470575616_n (1).jpg

  2. Hoi!

     

    Ik vraag het me toch af.. Fynn (mijn konijn) die knabbelt veel, heel veel. Ondanks dat hij knabbel speeltjes heeft zit hij liever aan het tralies, huisje, tapijt...etc. 

    Ik zet zijn eten dan onder zijn neus met de bedoeling van te laten zien dat DAT wel om te eten is. En dan eet hij ook. Maar ik vraag mij dan af of hij gewoon super graag knabbelt OF gewoon zijn brokken niet graag zo eet. 

  3. Ja, omdat de zandbak niet zo diep is kan hij geen hij geen tunnels graven ;) dus hij graaft nu gewoon om te graven, ik zie hem een beetje graven en zand wegduwen. Da's al, noem ik niet echt een doel als het niet diep genoeg is. Liggen er in doet hij wel

  4. Hoi

     

    Ik heb gisteren een zandbak voor mijn konijn gekocht en hij is er helemaal weg van!

    Nu graaft hij een beetje zonder doel natuurlijk... zou ik er eten in kunnen/mogen verstoppen of krijgt hij dan teveel zand binnen?

     

    Alvast bedankt :)

  5. Welke ondergrond is er dan aan te raden? Ik had het tapijt gelegd omdat mijn konijntje anders op een parket vloer loopt.. en hoewel een konijn op parket er wel grappig uit ziet :p ,  zou hij er niet op kunnen rennen.

  6. Hoi

    Heeft er iemand tips om mijn konijn minder aan het tapijt te laten knabbelen?

    Het is echt heel vervelend, het is een tapijt speciaal voor hem gekocht wel maar het is natuurlijk niet bedoelt als voeding.

    - Hij heeft vaak echt net gegeten

    - Hij weet dat het niet mag (want als ik in mijn handen klap dan maakt die een rare sprong en bij andere dingen doet hij dat niet)

    - Hij doet het nu veel meer dan eerst :'(

     

    Of kan ik best mijn tapijt weghalen?

  7. Hoi!

    Ik zag op verschillende internetpagina's dat een konijn munt mag eten, maar er zijn een heel aantal verschillende soorten van munt 

    Ik heb bijvoorbeeld de gewone munt staan en limoen munt, mogen ze het allebei hebben dan? 

    Ik vraag het liever voor de zekerheid voor ik mijn konijntje iets daarvan te eten geef :) 

    Alvast bedankt! 

  8. Hoi! 

    Blijkt dat mijn konijntje gedrag vertoond dat hij eenzaam (:'() is en ik zou graag voor een maatje kijken.

    Het is een ram van ongeveer 6 maanden oud (wordt binnenkort gecastreerd) & is handtam.

    Zijn er do's en don'ts waar ik rekening mee moet houden i.v.m. met een maatje aanschaffen? (bv. leeftijd van het ander konijntje...)

  9. Hoi!

    Ik heb een konijn die aan van alles likt waar hij eigenlijk niet aan hoort te likken (lees: kleren, tapijt, nepbond...) en ik vroeg mij af waarom hij dit doet. 

    Iemand een idee?

     

  10. 4 uur geleden zei Domino:

    Is het gebit ook bekeken door de dierenarts? 

    Ja, er was niks mis mijn zijn gebit! Zijn buik was ook soepel en de keutels zijn ook normaal (alleen dan iets kleiner omdat hij minder eet).

  11. Hoi!

    Mijn konijntje eet sinds een paar dagen zonder rede (die wij kunnen bedenken) slechter :'( 

    Het is vooral het hooi dat hij laat liggen en over de brokken is hij ook niet meer zo enthousiast zoals vroeger.

    We zijn er al mee naar de dierenarts geweest en er is opzich niks mis mee, maar ik zie het toch niet graag dat mijn konijntje zo weinig blijft eten.

     

    Ik deed nu net deze site open en ik zag de vraag of het gedrag van je konijn is verandert vanwege het voorjaar en eetgedrag stond er ook bij. 

    Zou het dan aan het voorjaar kunnen liggen? 

    En heeft er iemand misschien toch tips om hem terug wat meer hooi te laten eten?

     

    Alvast bedankt :) 

  12. Hoi!

    Ik was foto's aan het bekijken die ik van mijn konijntje had gemaakt en ik merk op dat hij aan het verkleuren is. Het duidelijkste zichtbaar is op zijn kop.

    Is dit omdat hij volwassen aan het worden is of verkleuren ze als er iets aan de hand is? 

    Ik heb 2 foto's toegevoegd zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel :)

    WhatsApp Image 2018-01-31 at 10.50.47.jpeg

    WhatsApp Image 2018-01-31 at 10.51.14.jpeg

  13. Hoi!

    Sorry dat ik nu pas iets laat weten, maar mijn konijn is wel gezond. Ik heb het de dierenarts verteld en ze voelde niks aan zijn darmen. Aangezien hij zich ook niet anders gedraagt hoeft er niet aan de alarmbel getrokken te worden. 

    Wat wel een mogelijke oorzaak kon zijn is dat hij verkeerde voeding krijgt. 

    Zijn voeding nu: brokken met gedroogde groenten. Groenten eet hij in 1x op een de brokken liggen er tot het einde van de dag. 

    Dus nu heeft hij enkel brokken "voorgeschreven" gekregen waar dat alle nodige voedingstoffen ineens inzitten zodat niks blijft liggen tot het einde van de dag :)

  14. 9 uur geleden zei Evee:

    Een konijn kan wel scheten laten, ik bedoel er zit altijd wel een klein beetje gas in de darmen wat er soms ook uit kan komen. Maar daar merk (of hoor) je als baasje niets van. Als dat wel zo is, dan zit het denk ik niet goed.

     

    Willen keutelen / zitten persen en er komt niets klinkt echter eerder als een verstopping of andere darmproblemen (gasbuik?). Als er echt geen keutels komen, zou ik toch vandaag langs de dierenarts gaan! Eet hij nog wel goed? Komen er nog keutels uit? Zijn de keutels goed van formaat en vorm? Het is wel iets om even goed in de gaten te houden. Uit je verhaal maak ik op dat het konijntje nog wel gewoon actief is, dat is in ieder geval een goed teken, dan is de kans groot dat je er vroeg bij bent en het nog makkelijk op te lossen is.

    Hoi!

    Ja mijn konijn keutelt nog normale, ronde keutels. 

    Hij is inderdaad nog actief, het enigste vreemde wat hij doet is dus dat drukken.

    Zal er dan maar zo snel mogelijk mee naar de dierenarts gaan!

  15. Ik heb de indruk dat mijn konijn een poging doet voor scheten te laten...tenminste, het ziet er zo uit.

    Hij zit meestal op zijn wc zijn en ik zie hem wel drukken maar er liggen geen extra keuteltjes dan, hij doet ook alsof het de normaalste zaak is van de wereld en gaat dan door met zijn bezigheid (zich wassen bv) 

    Is het iets waar ik mij zorgen om moet maken of zijn het ook misschien maar scheten? 

    P.s. als het mij is lukt dan zal ik het te filmen.

  16. 14 uur geleden zei Rian:

    Oke helemaal goed. 

    Zit je rammetje nu samen met een ander of kunnen ze niet bij elkaar? Anders heb je straks een nestje met alle gevolgen van dien! Gauw uitelkaar halen en dan koppelen in een neutrale ruimte een week of vier na zijn castratie.

    Ja nou... dat is het gekke (vond ik), het zijn allebei mannetjes. We hadden eens gekeken of ze goed overweg konden en het ging perfect! Ze slapen samen en huppelen samen rond als ze bij elkaar zijn (enkel onder toezicht).

    Ze zijn allebei nog vrij jong dus ik weet niet of ze altijd goed met elkaar om blijven gaan eens ze ouder worden? (Controle of het ook echt allebei mannetjes zijn is ook gebeurt.)

    (Deze foto is van vorige week ongeveer)

    26613196_1539829036133261_874675623_o.jpg

  17. 1 uur geleden zei Rian:

    Zijn blindedarmkeutels hoort hij op te eten. Daarin zitten heel veel belangrijke voedingsstoffen voor hem. Laat hij ze liggen, dan krijgt hij teveel voer.

    Buiten de voedingstips, wordt hij gauw gecastreerd en gekoppeld aan een leuk vrouwtje uit een opvang? Konijnen alleen zijn erg eenzaam. Opvangen zitten vol met lieve diertjes die gedumpt zijn omdat hun eigenaar ze niet leuk genoeg meer vond. 

    Ik zie hem op de foto in een kooi zitten met zaagsel als ondergrond. Zaagsel is vies spul waar ze ziek van kunnen worden. Beter kun je overstappen op aubiose/hennepvezel als ondergrond. 

    Heeft hij ook mogelijkheid om uit de kooi te komen zodat hij altijd lekker kan spelen en rondrennen? Een konijn hoort eigenlijk niet in een kooi. 

    Het voer ga ik nu mindere, dus ik neem aan dat dit al gelijk merkbaar gaat zijn? 

    Gecastreerd wordt hij van zodra hij oud genoeg is. Hij heeft gezelschap hier van een ander konijntje en komen zeer goed overeen (heel lief om te zien!).

    Ik zal ook zo snel mogelijk het zaagsel vervangen, want een ziek konijntje wil ik natuurlijk niet!!

    En hij heeft uiteraard plaats om rond te rennen, hij heeft de mogelijkheid om uit zijn kotje te komen en wat rond te crossen :) 

  18. 13 uur geleden zei Newby1981:

    Wat een schatje (l) Misschien krijgt hij te veel brokjes? Ik denk trouwens dat je blindedarmkeutels bedoeld? Dit zijn van die trosjes (Google maar eens op foto’s, dan weet je het gelijk) Mijn konijnen hadden hier ook vaak last van maar sinds ik hun eten echt afweeg hebben ze hier vrijwel geen last van. Waarschijnlijk overbodig maar hooi moet wel onbeperkt gegeven worden.

    Hoi!

    Inderdaad, het zijn trosjes!

    Hier onder is er een link gegeven over de keutels, ik geef hem waarschijnlijk teveel brokken. Dus ik zal vanaf nu zijn eten ook maar afwegen! :)

  19. Hoi allemaal!

    Sinds kort heb ik een konijn (hij is van september, dus vrij jong) en ik vroeg mij af of het normaal is dat hij af en toe zachte (die aan elkaar plakken) keutels heeft (toch wel dagelijks)?

    -Doorgaans zijn zijn keutels wel normaal.

    -Hij eet en drinkt normaal, dus ziek gedraagt hij zich niet.

    -Ik ben ook nog nooit van voeding verandert en ik geef ook niks van groenten of fruit.

    26942372_1553296251453206_693091745_o.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .