Ga naar inhoud

Konijn24

Members
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Konijn24

  1. Hallo allemaal,

     

    Dank voor de reactie's! Ze heeft inderdaad veel te veel last van haar hormonen. Want ze valt mij nu ook aan en bijt en krabt dan met haar voorpoten tegelijkertijd. Ik kan nauwelijks meer in haar buurt komen. Ze moet inderdaad maar zo snel mogelijk geholpen worden. Wilde al een afspraak maken maar afgelopen week zat alles helaas al vol

  2. Hallo allemaal,

     

    Ik heb een voedster van nu zes maanden. Ze leeft samen los in huis met een gecastreerde ram. Sinds een paar dagen is ze erg rams en loopt continu met haar staart omhoog, rijd op de ram en maakt een zoemend geluid. Sinds vandaag is ze helaas begonnen met sproeien. Overal gewoon plassen, maar ook écht ver van zich af sproeien. Alles zit er onder. De muren, bekleding van de bank, de vloer etc. Ze doet het bijna de hele tijd door. Ik ben hier niet blij mee aangezien ze echt alles onder sproeit terwijl ze in huis leven. Ik kan zo wel blijven schoonmaken. Ook sproeit ze zelfs mij er onder, en dat vind ik echt vies. 

     

    De bedoeling was al om haar te laten steriliseren (casteren), om de kans op baarmoeder tumoren te verkleinen. Maar hoe lang duurt het voor het sproeien voor haar een gewoonte word? En is het meteen over na castratie, of duurt het dan nog een tijd? Hoop echt dat ze er snel mee ophoudt want dit is echt geen doen in huis zo. 

  3. Ja ik denk inderdaad dat je zoemen bedoeld. Dat heeft met de hormonen te maken. Het is niet boos bedoeld van haar, zoals territorium drift of hoknijd. Dan brommen ze echt en schieten op je hand af. Zoemen doen ze uit opwinding, kan dus inderdaad ook als ze weet dat ze eten krijgt. Je hoort het ook veel bij rammen, en vooral als er vrouwtjes in de buurt zijn. Maar een voedster alleen kan dat inderdaad ook doen. Niks om zorgen over te maken, en je hoeft er niet voor naar de dierenarts. 

    • Bedankt 1
  4. Mijn konijnen zijn wel binnenkonijnen. Maar met warm weer staan de ramen wel open. Ik woon wel landelijk, dus veel natuur in de buurt. Zou jij wachten tot het voorjaar met enten en de konijnen dus vanaf november tot maart onbeschermd laten? Ik weet niet wat het beste is. Ik heb jaren geleden ook een aantal konijnen tegelijk verloren aan rhd. Vreselijk. Daarom ben ik nu extra bang voor ziekten

  5. Ik heb een tijdje geleden een topic geopend omdat mijn nhd erg veel drinkt (600ml op een dag) en erg veel plast. De dierenarts kon niks vinden en ze oogt ook goed gezond. Maar het viel mij op dat als ze haar normale portie science selective krijgt, ze haar hele hooiruif leeg eet en dan heel veel drinkt. Als ik haar meer science selective geef, eet ze minder hooi en drinkt ze ook veel minder. Nu heb ik het vermoeden dat het aan het hooi ligt, al heeft mijn andere daar geen last van. Het is mountain hay van dd welkoop. Meer mensen die deze ervaring hebben met dit hooi? Ik zal op zoek gaan naar ander hooi om te kijken of dat beter gaat. 

  6. Binnenkort moeten mijn konijnen weer ingeënt worden. Ik weet niet wat beter is, op de datum van vorig jaar, of eerder zodat de inentingen elkaar wat overlappen zeg maar. Dus dat vroeg ik aan de dierenarts, maar ze zei dat ik beter kon wachten tot het voorjaar, omdat ze dan beter beschermd zijn en omdat er in het najaar bijna geen stekende insecten zijn. Maar ik ent ze eigenlijk liever gewoon op tijd. Voelt eigenlijk niet goed om ze een paar maanden onbeschermd te laten. Wat vinden jullie? Ik dacht dat ze in het voorjaar sowieso wel goed beschermd zouden zijn aangezien de enting een jaar werkt. 

  7. Ja de ph waarde was ook goed. In de urine is niks gevonden. Inmiddels al een tijdje bezig met behandeling tegen EC met panacur. Helaas merk ik nog geen verschil, ze drinkt 600ml met gemak op en plast heel erg veel. Ik weet niet wat beter is, haar na die 600ml water laten wachten tot de volgende voedertijd, of iedere keer bijvullen. Anders krijgt ze misschien veel te veel. Want bij mensen heb ik ook weleens gehoord dat ze bij veel te veel water, watervergiftiging kunnen oplopen. 

  8. Dank je wel voor je reactie. De bedoeling was te kijken of het klikte met die van mij, en anders een ander vriendje voor haar erbij. Maar ik heb besloten het niet te doen. Het konijn is inderdaad toch wel agressief naar mensen en schijnt echt aan te vallen en hard te bijten. En ik wil liever geen dieren waar je zelf bang voor word en die bijten. 

  9. Hallo allemaal,

     

    Ik heb zelf twee konijnen, en hoorde dat een kennis van mij een konijn heeft die ze weg willen doen, omdat ze vecht met andere konijnen en hoknijd heeft. Buiten het hok en de ren is ze wel lief, maar in het hok en de ren bijt ze als je het voerbakje wilt pakken. Ze vroegen of ik het konijn wil overnemen. Ik twijfel heel erg. Zou dit gedrag nog over gaan na castratie? Het is een vrouwtje en ik weet niet hoe oud. Zo te horen denk ik een pooltje. Van de ene kant wil ik haar wel een kans geven, als er kans is dat het gedrag na castratie over gaat. Maar als de kans groot is dat ze blijft bijten, weet ik niet of ik op een konijn met zo'n gedragsprobleem zit te wachten.

     

    Hoe groot is de kans dat het over gaat na castratie?

  10. Ik ben meteen naar de dierenarts gegaan, en hij denkt nadat ik hem de site van het wilhelminapark heb laten lezen, ook aan e-cuniculi. Er is meteen een behandeling gestart. De dierenarts zegt dat omdat ze nog geen hersenschade heeft, het kan zijn dat ik er op tijd bij ben. Ik ben heel erg geschrokken en ben jullie erg dankbaar dat jullie zeiden dat het e-cuniculi kon zijn. Anders was het misschien wel te laat geweest. Ze is verder heel vrolijk, eet ook goed. Het enige wat ik dus aan haar merk is de hele dag drinken, ze drinkt wel 600 ml op een dag, en plast ook heel erg veel. De korrels van back 2 nature zijn vaak zo doorweekt dat ze het niet meer opzuigen. Kan een konijn er helemaal vanaf komen dat ik na de behandeling niks aan haar merk en ze dan gewoon gezond blijft? Dat er verder geen nare gevolgen komen? De dierenarts zei wel dat ze wel langere tijd aan de medicijnen zal moeten. Maar alles om haar weer helemaal beter te krijgen. Ben echt blij dat ik het weet, moet er niet aan denken wat er gebeurd was als ik te lang gewacht had omdat ik het niet wist. 

  11. Jeetje daar schrik ik van. Ik weet niet helemaal precies wat EC inhoud, maar wel dat het ernstig is en ze er blijvende schade aan over kunnen houden. Maar was er bij jouw konijn eerst ook niks te vinden en leek ze gezond? Ik ga het zeker met de dierenarts bespreken en dan een behandeling voor starten. Kan ik het dan nog voorkomen dat het helemaal over gaat? 

  12. Mijn NHD voedster van bijna vijf maanden drinkt en plast erg veel. Ze drinkt op een dag een fles van 600 ml leeg. Ze doet haar behoefte op een kattenbak met back 2 nature, en die is dan helemaal nat, en haar achterste ook. Het rare is dat het pas geleden twee weken goed ging, en ze de normale hoeveelheid dronk en plaste. En nu is het ineens weer heel erg. Ze krijgt mountain hay hooi van de welkoop, en sinds vorige week vrijdag krijgt ze science selective. De dierenarts heeft haar onderzocht, en haar urine onderzocht maar kan niks vinden. In de urine was ook niets te vinden. Verder is ze wel gewoon gezond en heel actief. Ik had laatst een topic geopend dat ze te dun was, maar na haar gewogen te hebben is ze 1,5 kilo en 50 gram, dus haar gewicht is normaal. Haar vacht is wel wat minder mooi. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Aan de voeding kan het niet liggen denk ik. Ik maak me er best wel zorgen om. 

  13. Mijn ene voedster is wel gecastreerd, de andere is nog te jong, maar die word ook gecastreerd als ze oud genoeg is. Om baarmoederkanker te voorkomen, en evt ook het humeurige gedrag wat ze kunnen krijgen. Ook om schijndracht te voorkomen, het lijkt me voor een konijn niet prettig om iedere keer zoveel last van de hormonen te hebben. Daarom doe ik het wel. Mijn voedster heeft wel twee dagen wat slechter gegeten, maar ik vond dat ze er behoorlijk snel bovenop was, de volgende dag merkte ik al niet veel meer aan haar, behalve wat minder eetlust. De derde dag was ze weer helemaal zichzelf. Ik vond het erg spannend zo'n zware operatie, maar het is mij meegevallen. 

  14. Ze krijgt onbeperkt hooi, mountain hay van de welkoop. En ook biks van de welkoop eigen merk, gewoon pellets, geperste korrel, en dan die met vitaminen en mineralen. Ik meet het niet af, maar in zo'n standaard voerbakje van rabbit kreeg ze de bodem bedekt, en dan nog een handje vol erbij. En ze krijgen ook groenvoer, maar één of twee stukjes per dag, omdat de darmen van een nhd erg gevoelig kunnen zijn begreep ik. Nu ze zo dun blijft krijgt ze meer biks. Het andere konijn kreeg dezelfde hoeveelheid als haar en ziet er wel gewoon goed uit, en is normaal op gewicht. De dierenarts vond de voeding ook goed, en ook de hoeveelheid biks. Omdat 80 procent van de voeding hooi moet zijn, en 20 procent biks. 

  15. Hallo allemaal,

     

    Ik wist niet goed of ik deze vraag bij gezondheid of bij voeding moest zetten, daarom maar bij algemeen gezet. 

     

    Ik heb een nhd vrouwtje van nu 4 maanden, maar ze blijft erg dun. Volgens de dierenarts niet zorgwekkend, maar ze is wel te dun. De dierenarts heeft haar onderzocht maar heeft geen idee hoe het kan. Ze eet best veel maar blijft dun. Het andere konijn eet minder, en is toch dikker dan haar. Iemand enig idee hoe het kan? En wat kan ik haar geven zodat ze wel aan komt? Haar urine is onderzocht en die was goed (omdat ze ook een periode veel dronk), en ze is voor de zekerheid behandeld tegen wormen. 

  16. Dank je wel voor al jullie tips en adviezen. Hij krijgt nog injecties van de dierenarts en ik heb een speciaal middel om hem mee te dwangvoeren. Hij eeet en poept nog niet, maar lijkt zich al wel beter te gaan voelen. Hij was zichzelf nu wel, en dat heb ik hem niet eerder zien doen. 

    Hij is wel echt veel te dik: je kan zijn nekvel niet eens een beetje vastpakken, en als hij zich vanachteren schoon wil maken, kan hij er amper bij en valt dan bijna om. 

    De fokker zei dat hij heel lief is, maar hij heeft me net gebeten. Hij kwam bij me en ik aaide hem. En zo ineens vanuit het niets kreeg ik een harde hap in mijn arm. Gelukkig niet doorgebeten, maar het word wel dik. Wat kan daar de reden van zijn? 

    Hij moet nog geholpen worden, dus zit hij met zijn vriendinnetje met gaas ertussen, zodat ze elkaar wel kunnen zien en ruiken, en met elkaar mee kunnen huppelen, maar nog niet bij elkaar. Maar hij moet eerst beter zijn voor hij gecastreerd kan worden. Mocht hij het bijten vaker doen: zou dat dan na castratie over zijn? Het was niet zo dat hij bromde, of boos was, maar gewoon ineens een harde beet. 

  17. Dank je wel voor je reactie, en voor de link.

    Het is wel een raszuivere nhd, hij heeft geen oormerk omdat hij niet meedeed aan tentoonstellingen. Hij is alleen iets groter dan meestal gewenst is. Maar hij komt wel van een goede fokker, en niet uit de dierenwinkel. 

    Ik heb al vaker geprobeerd om een foto te plaatsen, maar op de één of andere manier lukt het me niet..

    Maar als ik het plaatje zo bekijk vrees ik dat hij obesitas heeft. Ik weet dat nhd's wat ronder van vorm zijn, maar als ik hem aai is hij gewoon helemaal bol en rond. Ik voel geen enkel botje. Geen rugwervel en ook geen ribben. Hij is ook erg lui en niet actief meer. Waarschijnlijk door zijn overgewicht. 

    Hij kreeg bij de fokker wel normale biks (geperste korrels) maar wel veel te veel: een hondenvoerbak tot de rand aan toe gevuld. En daarnaast nog brood, en heel veel appels en wortels. Terwijl heel veel appels ook niet goed zijn. Hij is dus overgevoerd. 

    Helaas is hij nog steeds niet opgeknapt. Hij drinkt en plast wel, maar eet en poept niet. Straks maar weer een bezoekje aan de dierenarts. Ik maak me echt zorgen over hem. Ik heb een heel ongezond konijn overgenomen...

  18. Hallo allemaal,

     

    Ik heb een nhd konijn overgenomen van iemand, het konijn is bijna een jaar. Het is een iets groot uitgevallen nhd. Net iets te lang en niet zo compact gebouwd als een nhd hoort te zijn. Maar ook weer niet groot. Maar hij weegt 3,5 kilo en is veel te dik. Mijn andere konijn die net zo groot is, ziet er goed uit en weegt 1,5 kilo. Hoe kan ik het konijn het beste laten afvallen? En hoe zwaar zou hij ongeveer moeten wegen? Hij krijgt nu veel hooi, weinig biks (geperste korrels, geen gemengd voer) en heeft veel ruimte om rond te lopen. Maar hij is niet zo actief en ligt meer dan dat hij loopt. Hij dronk wel, en plaste wel, maar at en poepte niet. Toen meteen met hem naar de dierenarts gegaan, en nu blijkt dat hij verstopping heeft. Hij heeft uiteraard een vriendinnetje. Ik heb dus een ziek konijn overgenomen. Het konijn heeft twee injecties gehad, om zich weer lekkerder te gaan voelen, en te zorgen dat de darmen niet stil komen te liggen en dat hij weer gaat poepen. Later had hij weer wat hooi geknabbelt, dus hopelijk komt alles goed met hem. 

  19. Up

     

    Even een update: ik heb vandaag weer geprobeerd ze bij elkaar te zetten. Ze konden gewoon los lopen in een grote ruimte, maar het ging helaas niet goed. Eerst was het de donkere die zoemde en reed op de lichte (de donkere is ook het dominanste) maar nu deed de donkere eerst niks en huppelde rond om alles te verkennen. Nu ging de lichte zoemend achter de donkere aan jagen en op de donkere rijden. Eerst gebeurde er niks, maar na ongeveer tien minuten werd de donkere woest en begon raar te springen. Toen vlogen ze elkaar aan en begonnen hard te vechten, de haren vlogen in het rond. Ik heb ze snel uit elkaar gehaald. Behalve haren plukken hebben ze gelukkig niks. Ze zijn op het moment allebei trouwens erg gefrustreerd lijkt het. Gooien met alles wat ze tegen komen. Ook hun voorbakjes worden rond gesmeten. Maar wat nu? Een maand wachten en dan weer proberen? De castratie is aanstaande dinsdag vijf weken geleden. 

  20. Dank je wel voor je reactie. Dus ik moet ze gewoon samen laten? Kan ik er nog iets aan doen dat de ander niet zo bang word? Ze zijn nu vier weken geleden gecastreerd, of is het beter iets langer te wachten met koppelen? De ene maakt een zoemend geluid, ik heb geen idee wat dat betekend. Dat heb ik rammen wel eens horen doen, maar voedsters nog niet. Ze deed dat al voor haar castratie, en nu nog steeds. Ze doet het als ze het andere konijn ziet, of als ze mij ziet. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .