Ga naar inhoud

Seef

Members
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Seef

  1. Sammy is een luie ram, gefocust op eten. Amber is heel actief en super beweeglijk. Ik strooi hun biks 2x per dag uit in de ren omdat er anders voedselnijd uitbreekt. Maar nu zie ik Sammy wel dikker worden, Amber blijft mooi op gewicht. Amber rent naar hartelust door de kamer, Sammy vindt het al snel welletjes. Dus Sammy moet op dieet, maar hoe krijg ik dat voor elkaar met 2 konijnen ? Apart eten geven wordt ruzie op het moment dat ze dan weer samen komen. Sammy wordt nl. gefrustreerd als hij Amber iets ziet eten waar hij niet bij kan komen.

    Hoe zou ik dat op kunnen lossen ? Amber moet niet tekort komen.

  2. Ik heb een gecastreerde ram en een gesteriliseerde voedster. De ram heeft begin februari in de opvang gelogeerd om gekoppeld te worden aan de voedster. Toevallig hebben ze beiden dezelfde leeftijd, ze zijn van 5 augustus 2017, dus bijna 11 maanden. Sammy, de ram, is dominant over Amber. De afgelopen 2 weken is het onrustig tussen de twee. Regelmatig jaagt Sammy op Amber. Amber wast wel regelmatig Sammy's kop als hij zich aanbiedt. 

    Toppunt was vanmiddag: ik had ze samen in het reiskenneltje gedaan om hun nageltjes te laten knippen bij de Welkoop, die hebben een nagelknipservice. Al vaker gedaan, altijd goed gegaan. Nu begonnen ze ineens te vechten in het kenneltje. Ik heb ze gelijk weer terug in de ren gezet om ze ruimte te geven. Al snel was de rust weer gekeerd en is alles weer pais en vree.

    Ik snap niet zo goed waar deze onrust steeds vandaan komt. Pubertijd ???

    Amber is een druk konijn, heeft de ruimte nodig. Sammy is veel rustiger. Terwijl Amber door de kamer rent blijft hij vaak in de buurt van de ren een beetje zitten kijken.

    Iemand tips of ideeën ?

  3. Amber heeft SS meegekregen uit de opvang. Zelf geef ik biks van Welkoop, die gaf de fokster van Sammy en daar ben ik mee verder gegaan. Toen Amber hier kwam aten ze samen de Welkoop biks eruit en lieten de SS staan. 

    Het is niet zo dat ze helemaal geen biks eet, maar erg weinig. Ze komt zeker niet aan de hoeveelheid die in de opvang berekend was. 

     

    Verder doen ze het prima. Samen slapen, elkaar wassen. Sammy is een heel stabiel rammetje, daar heeft ze veel steun aan.

  4. Sinds een week vormt Sammy een koppeltje met Amber. Allebei zijn ze 6,5 maand oud.

    Sammy is een  grote en snelle eter, Amber is tot nu toe een kleine eter en ook een stuk langzamer.

    Als ik biks neer zet beginnen ze samen te eten, maar dan loopt Amber weg terwijl er nog meer dan genoeg in het bakje zit.

    Laat ik Sammy z'n gang gaan  dan zou hij alles opeten maar dan krijgt hij veel teveel.

    Amber komt uit de opvang, daar zijn ze vorige week allebei gewogen en aan de hand daarvan is berekend hoeveel biks ze zouden mogen 

    hebben: samen 2x per dag 30 gram. Beiden eten goed hooi en groente.

    Hoe lossen jullie dat op ?

  5. Sammy, een nhd rammetje, is bijna 4 maanden oud. Hij vond het altijd heerlijk om te knuffelen en kon een hele tijd rustig op schoot zitten en slapen, sinds een week kan ik hem nog wel oppakken maar dan is hij heel onrustig en wil weer weg. Ook zijn eetpatroon is veranderd, laat biks veel langer staan. Hij is wel levendig en een klein beetje in de rui.

    Zou hij al in de pubertijd kunnen zijn ?

  6. Gelukkig lijkt hij er weinig last van te hebben. Hij heeft vannacht wel heel weinig hooi gegeten. Hij maakte verder geen zieke indruk of dat hij buikpijn zou hebben. Heel klein beetje biks gegeven om te kijken of hij wel eetlust had, dat ging er goed in. Toch heb ik hem vandaag alleen aan t hooi gebouden, leek me beter voor de darmwerking. Gelukkig loopt t met een sisser af.....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .