Ga naar inhoud

Miffy1

Members
  • Items

    98
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Miffy1

  1. Als je het alleen hoort tijdens het drinken is het echt niets om je zorgen over te maken. Mijn vorige konijnen waren enorme slurpers, die hoorde je echt van een meter afstand piepen en knorren tijdens het drinken. Hoort voor mij een beetje bij*drinken uit een bakje, in het begin was ik bang dat ze te veel lucht mee naar binnen hapten maar ze hebben er nooit problemen door gekregen.

  2. Konijnen kunnen moeilijk recht voor zich kijken vanwege de stand van hun ogen, ze kunnen beter opzij kijken. Maar dan nog zou ik denken dat hij wel kan ruiken waar het eten zich ongeveer bevindt. Leg je het eten op een vlakke hand of hou je het vast met je vingers? Op een vlakke hand is makkelijker, het werkt dan eigenlijk hetzelfde als een bakje, hij kan met zijn snoet over je hand gaan net zo lang tot hij beet heeft. Hou gewoon even in de gaten of hij genoeg uit het bakje blijft eten en hij niet afvalt.

  3. Ik heb een tijdje geleden een foto van de ingrediënten van de Cuni Complete in mijn fotoalbum geplaatst.

    attachment.php?attachmentid=53623&d=1318622886

    Ik had een zakje gekocht bij de Tom & Co toen we een weekendje in België waren. Mijn konijnen vonden het echt heel lekker, ze hadden ook mooie grote lichte keutels toen ze die CC kregen. Daarvoor heb ik wel eens SS geprobeerd maar daar aten ze niet echt goed van. Het iets hogere eiwit percentage in de Cuni Complete vind ik niet zo erg want mijn nijnen zijn al op leeftijd en worden eerder te dun dan te dik.

  4. Formaat tennisbal lijkt me zeker geen vetbultje maar een abces. Mijn ram van 10 heeft ook een paar van die vetbultjes maar die zijn echt heel klein, hooguit een halve centimeter in doorsnede.

    Heb je al advies ingewonnen bij de dierenarts? Als ik het goed begrijp heeft hij nu nog 1 abces, je kunt het laten 'rijpen' zodat het op een gegeven moment vanzelf openbarst. Maar aangezien het nu al formaat tennisbal is zou ik er zeker voor kiezen om het abces z.s.m. door de dierenarts leeg te laten maken. De wond moet je dan een tijdje open houden zodat je kunt spoelen en zalven. Als hij zichtbaar pijn heeft zou ik zeker ook dagelijks pijnstiller geven, straks stopt hij met eten door de pijn en dan ben je nog verder van huis.

  5. Coccidiose zou wel kunnen, misschien heb je brokjes met een anti-coccidiosemiddel gekregen (Robenidine). Ik vraag me alleen af of er gradaties zijn in de ziekte, misschien afhankelijk van het aantal parasieten in de ontlasting? Ik heb twee volwassen konijnen gehad die het gekregen hebben na verblijf in een pension.

    Dat was echt heel erg, de diarree was zo dun als water. Toen heb ik dus geen brokjes met anti-cocc. middel gekregen maar een geneesmiddel (Toltralzuril). Kan zijn dat die van jou een minder zware besmetting heeft en dat de brokjes het wel kunnen verhelpen.

  6. Als een operatie niet mogelijk is, kun je het beste bij de DA vragen of hij de abcessen open snijdt. Je moet dan regelmatig spoelen om het abces schoon en open te houden. Als er zuurstof bij/in de wond kan komen bevordert dat de genezing omdat bacterieën minder kans hebben om te groeien. Ik weet niet precies wat S-mez is maar je kunt het beste behandelen met orale antibiotica of injecties duplocilline. Ik heb voor mijn konijn ook fucithalmic oogzalf gekregen (klinkt raar, maar wordt wel vaker voorgeschreven, of bijv. terra cortil) om na het spoelen in het abces te spuiten.

  7. Ik denk dat je een abces bedoelt, dat is in principe een holte gevuld met pus dus 'etterbol' dekt de lading ook wel. Soms kunnen abcessen operatief verwijderd worden, dan heb je de meeste kans dat het niet meer terugkomt. Dat kan alleen als het abces los in de huid zit en niet aan bot of (spier)weefsel vast zit. Dit zou je met je DA kunnen overleggen maar als deze niet konijnkundig is zou ik wellicht verder kijken voor een andere.

  8. Gratis verzendkosten is altijd leuk :) Ik heb ook eerst die zakjes van JR Farm geprobeerd bij Zooplus (weegbree, paardenbloem, brandnetel, veldkruiden en kruidentuin geloof ik). Zit best veel in die zakken, maar ik had een paar keer dat het een grote gedroogde klomp was en dat ik het allemaal uit elkaar moest gaan trekken. Van Mucki heb ik wel eens die 3 soorten bloemen gehad maar daarvan aten ze alleen de rozenblaadjes, de rest heb ik weg moeten gooien.

    Toen las ik hier op BB over dierenkruiden en heb daar besteld en ik vind de kwaliteit beter. Ik bestel meestal per 500 gram en ze doen het in een ruime plastic zak dus het wordt niet platgedrukt, een beetje breuk en gruis kan je toch niet voorkomen. Je kunt zelf leuke mixen maken zoals 500 gram weegbree met 100 gram korenbloemen of 500 gram paardenbloemblad met 100 gram paardenbloemen of zonnebloemblaadjes.

    Als je ook over de grens wil kopen kun je in Duitsland kijken bijv. Bibo Natur, verzendkosten voor 6-8 kilo zijn €8,50 dus dat is niet zo heel veel meer dan verzending binnen Nederland. Daar hebben ze bijvoorbeeld zowel de spitsweegbree als brede weegbree en allerlei soorten hooi.

  9. Misschien een hartaanval, 9 is niet piepjong meer dus zo iets zou kunnen. Heel veel sterkte met het verlies en hou het andere konijntje goed in de gaten. Ik heb het zelf ook meegemaakt dat mijn voedster heel plotseling is overleden en ik nog helemaal niet aan een ander konijn toe was. Uiteindelijk is er toch vrij snel een nieuwe dame uitgezocht in het asiel omdat mijn overgebleven ram echt wegkwijnde, denk aan niet eten en lusteloos in het hok rondhangen.

  10. Ik heb die veldkruiden ook gehad en ze waren er dol op, ik vond het zelf erg lekker ruiken. Ik heb gewoon elke keer een klein handje in de voerbak gedaan en het heeft geen problemen opgeleverd. Rode klaver heb ik trouwens ook van dierenkruiden.nl, ik geef natuurlijk geen megabak vol maar gewoon een klein beetje gemengd met bijv. weegbree een paardenbloem en hooi. Ik las eigenlijk laatst pas dat rode klaver op de 'foute' lijst staat maar ik heb er nooit problemen mee gehad. Mijn konijnen zijn al op leeftijd en hebben eerder problemen dat ze mager worden dan te dik dus die extra eiwitten kunnen ze best gebruiken.

  11. Via Bunnybunch ben ik ooit bij dierenkruiden.nl/caviakruiden.nl terechtgekomen en ben daar heel tevreden over. Er staat duidelijk bij de artikelen of ze gesneden zijn of niet. Ik geef de traditionele planten zoals paardenbloem, weegbree en brandnetel maar ook bijvoorbeeld berkenblad, rozenblaadjes, aardbei- en frambozenblad.

    In dit topic kun je meer vinden over veilige planten/kruiden

    http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?45117-Veilige-en-giftige-planten-groenten

  12. Ik heb vanaag effe niet op mijn konijn gelet het kan zijn dat ik hem morgen dood in zijn hok vindt :(

    :surprised::surprised::surprised:

    Je zal nog wel vrij jong zijn aangzien je van je ouders afhankelijk bent om naar de dierenarts te gaan, maar ik vind het echt heel erg om dit te lezen. Als je een huisdier hebt dan ben je daarvoor verantwoordelijk, zo'n beestje kan moeilijk zelf naar de dierenarts gaan als hij ziek is. Lekker voorbeeld geven je ouders ook......

  13. Ja dat vind ik ook het probleem met online bestellen dat je het niet zelf kunt bekijken, hooi blijft een natuurproduct dus het zal niet altijd van dezelfde kwaliteit zijn. Die Vilmie klinkt wel goed hoor, plukken van een halve meter :mdr: Ik heb zelf een 5kg pak van het Mühldorfer bio hooi en dat is ook goed, vrij grove lange stengels waar ze goed op kunnen knagen.

  14. Ik dacht al, hoe kun je dat formaat konijn nou 'dwerg' noemen :mdr: :mdr: Maar 3875 en 3660 gram is nog steeds geen dwerg hoor, dat is toch 3.8 en 3.6 kg? Of staat je weegschaal per ongeluk op lbs ipv kg?:$

  15. Ik heb dit ook meegemaakt met een van mijn vorige konijnen, het ziet er echt vreselijk uit maar het vreemde was dat ze al die tijd nog gewoon zelfstandig bleef eten. Dat was voor mij een reden om niet op te geven. Ik heb opgerolde handdoeken tegen de randen van de kooi gelegd zodat ze zich niet kon bezeren en een handdoek naast haar zodat ze een beetje stabiel lag. Ik weet niet hoe lang je antibiotica hebt gegeven maar het behandelen is echt een langdurig proces, volgens mij ben ik zeker 1 a 1,5 maand bezig geweest met baytril en panacur. Haar hoofdje is altijd een beetje scheef blijven staan, maar het is dus wel beter geworden dan hoe het in het begin was.

  16. Calendula (Calendulan heet het geloof ik officieel bij VSM) is een homeopathisch middel, je kunt het gewoon bij Etos, Kruidvat etc. halen. Is niet speciaal bedoeld voor dieren maar je kunt het wel gebruiken. Ik zou de zalf nemen want die is het vetste, je hebt ook nog creme, gel, en spray, die gebruik ik ook wel eens bij wondjes.

  17. Ik heb het idee dat dit bij buitenkonijnen ook sneller voorkomt omdat die vaker met vocht en harde ondergrond in aanraking komen. Persoonlijk heb ik ook het idee dat 'rare' dingen mij sneller opvallen omdat mijn nijnen binnen zitten en ik ze dus veel zie. Als ze buiten zitten en het koud is kan ik me voorstellen dat er dagen zijn dat je je konijnen niet heel lang ziet, dat gaf TakkieUtopiaKerst zelf eerder ook al aan.

    Ik heb er nu voor het eerst mee te maken bij een binnenkonijn maar dat is een rex van 9 en hij heeft artrose dus er is een duidelijke oorzaak waar je niet 1-2-3 iets aan kan doen. Ik kijk mijn konijnen ook meerdere keren per week na, gelukkig zijn ze gewend aan oppakken dus is het niet zo'n probleem.

  18. Heb je van die gewone vierkante stoeptegels? Die kunnen echt ruw zijn aan de bovenkant, zeker als je een beetje van die ouderwetse hebt. Ik weet niet of iemand weet wat ik bedoel maar bijv. in nieuwbouwwijken zie je vaak van die gladde, maar je hebt ook van die andere met een veel ruwer oppervlak.

    Ik weet niet of je nu nog pawwax moet gebruiken aangezien het al wondjes zijn, die pawwax sluit de wond af en dat is niet goed.

  19. Een kaal roze plekje zonder roodheid/korst is normaal. Toen ik net konijnen had was ik bang dat dat al foute boel was maar nu ik meerdere konijnen heb (gehad) kan ik zeggen dat ze allemaal wel een kaal plekje op de hakjes hadden. Jouw foto's met die korstjes op de hakjes daarentegen zien er toch wel uit als beginnende sore hocks. Ik sluit me aan bij de rest en zou zeker wat aan de bodembedekking doen om te voorkomen dat het uit de hand loopt.

  20. Ik vind niet dat het er heel alarmerend uitziet, misschien is de zalf wel in de oogjes gedaan en is er een lichte irritatie als reactie daarop. Ik kan me herinneren dat mijn rammetje ook een paar dagen een beetje plakkerige rode ogen had door die zalf. Schoon houden met gekookt afgekoeld water kan geen kwaad. Je zou eventueel ook homeopathische druppels kunnen halen met euphrasia er in maar het ziet er echt niet heel dramatisch uit zeker als je bedenkt dat hij gisteren gecastreerd is :bunny1:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .