Ga naar inhoud

angeliquev

Members
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door angeliquev

  1. 34 minuten geleden zei Rian:

    Hoezo heb jij het er daar moeilijk mee haha??? Je konijn heeft het moeilijk, maar jij... die link leg ik even niet. 

    Verder vraag ik me af of dat helemaal kaal plukken alleen ligt aan schijnzwangerschap. Een dier plukt zichzelf ook kaal uit verveling en frustratie. Dus.. gauw een gecastreerde ram erbij zetten, dat castreren van de voedster kan altijd nog, dat heeft niet zo'n haast. \

    Hoezo was het koppelen niet succesvol? Ben je bij een opvang geweest? Alle adviezen opgevolgd van neutrale ruimtes e.d.?

    Ja ik ben een rare qua dieren .. als ik dieren zo bezig zie zoals Nijntje nu .. vind het zo rot voor haar .. 

     

    Ze heeft heel veel spulletjes,ook veel gewisseld (balletjes van wilg en hard plastic,huisje,tunneltje,brug,wip wap,diverse graaf doeken etc .)  Ze heeft een eigenkamer van dik 20 vierkante meter met eigen bedje. 

     

    Nou lang verhaal .. maar toen ik ze kocht in de opvang at en dronk ze nauwelijks,bij mij thuis begon ze gigantisch te drinken en te eten. Ze werd onderdrukt door de anderen konijnen. Ik heb ze een aantal keer op koppelvakantie gedaan naar die opvang,om te kijken of ze klikt met een gecastreerde ram (laatste keer was begin april,toen kwam er een familiecrisis tussen) .. iedere keer hetzelfde liedje .. Nijntje vliegt die rammen aan tot bloedens toe .. dus die opvang haalt ze dan maar uit elkaar .. Ik snap het ook niet waarom ze dat doet .. tegen mij is ze gewoon normaal ... 

  2. Nijntje is schijnzwanger .. en maakt 2 aparte nesten. 1 nest is van hooi en is in haar rustige kamer .. de andere is vacht en maakt ze in de woonkamer .. Ze trekt vacht van haar buik,rug,zij,borst en poten .. Wat kan ik doen om haar te helpen .. en moet ik beide nesten laten liggen ? Nest in de woonkamer word lastig .. ik heb een huishoudelijke hulp .. dus ja .. dat word weg gehaald en zo blijft Nijntje haar eigen kaal plukken ..  Ze is 10 maanden en ja moet nog gesterilisseerd worden (wou ik in mei doen,maar door overlijden familie kwam het er niet van) en koppelen met een gecastreerde ram is tot op heden nog niet succesvol geworden .. Wat kan ik nog doen .. heb het er moeilijk mee 

  3. Tja .. tuin is te gevaarlijk .. Ik heb coniferen en daar kan ze makkelijk door .. en geen geld voor een schutting .. en heel de tijd in haar ren buiten zetten vind ik rot,ze loopt lekker los in huis en dat is ze gewend .. Word lastig .. 

  4. Nijntje is nu 6 maanden en haar nagels zijn duidelijk aan een knipbeurt toe .. maar helaas krijgen wij het zelfs met 3 man niet geknipt .. en ook niet als we haar in een doek wikkelen ... ondanks dat wij 3en rustig zijn raakt zij duidelijk in de stress .. Toch maar de dierenarts bellen voor hulp ? Ze is een binnenkonijn maar heeft wel veel hout waar ze aan graaft .. wat niet voldoende helpt .. 

  5. 13 uur geleden zei Lienappelsien:

    At ze in de opvang ook geen/slecht brokjes? Misschien dat ze daarom wat achter bleef ten opzichte van haar broertjes en zusjes?

     

    In principe gebruik je stro in de winter als bodembedekking. Stro is warmer dan hooi. Hooi is om op te eten, maar natuurlijk kan je wel eens een plukje hooi op de grond leggen als je dat leuk vindt. Jouw konijn zit binnen, toch? Dan heb je eigenlijk helemaal geen bodembedekking nodig (maar natuurlijk wel altijd hooi om te eten).

     

     

     

    Ja klopt,maar dat waren ook de eerste brokjes die ik gekocht had samen met Nijntje die dag,zij vond dat schijnbaar niet lekker en de opvang geeft denk ik niks anders haha

    De opvang gebruikte stro als voedsel voor de konijn EN bodembedekking. De opvang gebruikt een verwarmde schuur als huisvesting voor alle dieren (ook tamme ratjes in aparte bakken onder andere) Nijntje zit inderdaad binnen haha En ze krijgt elke dag weer een portie hooi,ze lust dat echt graag haha. Deze brokjes van Fit Ami eet ze nu wel behoorlijk wat van weg haha

  6. 1 uur geleden zei Mississippi:

    Haha, dat is natuurlijk een goed teken. Ik meen dat geen brokjes eten ook een beginnend teken kan zijn van haakjes op de kiezen. Maar ik ben niet degene met het meeste kennis hier op dat gebied (of überhaupt haha), dus hopelijk komt er nog even iemand kijken die er wat meer van weet. En ik weet verder niet wat fit-ami voor een brok is, maar misschien is het handig om wel even op de samenstelling te letten. Niet alles op de markt is even gezond voor konijnenbeesten, ook al wordt er anders beweerd door het merk zelf :-) 

     

    Ik zag in je voorsteltopic ook dat ze in de opvang wat achter bleef, misschien komt het daar ook wel door. Ik zou zeggen houd het in ieder geval even in de gaten, maar dat doe je volgens mij al :-) 

    Ja dat doe ik zeker,over 2 weekjes gaat ze naar de dierenarts,laat ik haar nakijken (ook gebit) en haar eerste entingen laten geven haha. Ze heeft in de opvang op stro gezeten,ze wist niet wat ze mee maakte toen ze in hooi kwam haha

  7. 1 uur geleden zei Mississippi:

    Ik weet niet of het uiteindelijk een probleem is... Maar het is wel reden tot verder onderzoek denk ik, want het kan op gezondheidsproblemen duiden. Misschien is ze ook een moeilijke eter, toen Mississippi van zijn babybrok over moest naar een volwassenbrok was dat ook een enorme zoektocht. Hij moest niks behalve zijn zachte babybrokjes haha. Uiteindelijk vond ie beaphar care+ wel lekker, heb je die al geprobeerd? Die ruiken ook eh... zeer kruidig :rits:;)

    Beaphar moest ze ook niet helaas .. maar nu heb ik brokjes van Fit-ami (gok van mijn vader) en die eet ze wel .. al is het niet veel .. maar ze eet het .. Ze is verder energiek als wat en kan haar amper houden haha

  8. Is het een probleem dat Nijntje geen brokjes wil eten ?!?!? Heb al diverse soorten en merken geprobeerd ze vertikt het .. ook niet stiekem .. ze eet liever andijvie en witlof en hooi haha

  9. 1 uur geleden zei Evee:

    Daar zit meestal iets van 250-300 ml in. Dat zou wel een normale hoeveelheid zijn als het een beetje een middelmaat konijntje is.

     

    Zij is een dwergkonijntje haha En ze is maar 8 a 9 weekjes

  10. 11 uur geleden zei Konijnenliefhebber1993:

    Wat is veel drinken?

    Hoe groot is het bakje waar ze uit drinkt?

    Mijn konijn (2.5KG) drinkt meer dan 750 ML per dag. Dat is heel erg veel. Dara heb ik urine-onderzoek laten doen en bloedonderzoek, maar daar kwam niks uit. Dus ze is gezond.

    Zo'n klein knaagdier porseleinen bakje .. die staan ook in de webshop van Bunnybunch

  11. Bassistestjes kwam niks uit (blij dat ik op 400 meter van een dierenarts zit EN dat ze even de tijd had !),paar urinestaaltjes zijn op kweek gezet,word nog terug gebeld ! Dierenarts denkt aan territorium toe eigenen dat plassen,aangezien ze de meeste plasjes op bed doe .. Dat vele drinken weet ze niet zeker maar kan normaal zijn ..

  12. Nijntje komt uit een opvang waar zij de laagste rang was,verstoten van de groep. Ze was graatmager. Nu drinkt ze op één dag heel haar waterbakje leeg en plast ze iedere 5 minuten (urine word wit bij opdrogen,dacht dat dat goed was) Hoe leer ik haar dat ze niet zo vaak moet drinken ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .