Ga naar inhoud

Monica1992

Members
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Monica1992

  1. Mijn konijn heeft hier ook last van gehad en had hierdoor een geiirriteerde huid (urinebrand). Haar heb ik toen regelmatig gewassen van onderen in een afwasteil, gewoon met lauw water. Dit hielp goed. Wel goed afdrogen daarna en alleen wassen waar het bodig is en proberen de rest zo droog mogelijk te houden.

  2. Naar mijn weten is het niet gevaarlijk voor katten en honden. Wat betreft de andere konijnen, het is overdraagbaar via de urine, maar een hoop konijnen zijn al drager van e cuniculi zonder dat zij hier ziek van zijn. Voor de zekerheid zou je ze een kuur van 2 weken kunnen geven. 

     

    Ik weet niet hoe het voorgeschreven is, maar kijk anders even hier: http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

    Hier staat hoe konijnen bij de wilhelmina kliniek behandeld worden voor e cuniculi, ook de dosering ed. Ik weet niet wat de symptomen zijn bij het konijn, maar dexamethason en vitamine B injecties kunnen ook helpen.

  3. Wat vervelend van zijn koppie zeg..ik weet niet zeker of het effect zal hebben in dit geval, maar mijn konijn met cuniculi heeft toen de diagnose gesteld werd dexamethason en vitamine B injecties gehad naast de fenbendrops. Misschien kan je dat nog overleggen met de da?

  4. Bedankt! Vooralsnog weinig vooruitgang helaas...Wel heb ik de uitslag van het weefselonderzoek en het was geen tumor! Ze vonden een opeenhoping van vetcellen en ontstekingscellen? Hoe ik het begreep is dat het een ontsteking geweest is waardoor de baarmoeder als het ware 'versteend' is. Dit is wel gunstig.

  5. Ik merk dat mijn konijnen regelmatig stro eten in plaats van hooi. Zo eten ze regelmatig uit de toiletjes, waar ik dus hennepvezel en wat stro in doe. Ze hebben wel altijd hooi dit hun beschikking in een ruifje en ook op het dienblad waar hun etensbakje en drinkbakje op staan. Het lijkt niet uit te maken wat voor hooi ik aanbied. Moet ik hier iets aan doen? Vind hooi in de toiletjes niet zo fris omdat ze dan beplaste hooi eten, maar nu doen ze dat dus ook met het stro.

  6. Onverwachtse wending bij Sijtje...omdat ze nog steeds overal kleine beetjes bleef plassen, ben ik afgelopen dinsdag nog een keer naar de dierenarts gegaan om te laten onderzoeken of er geen sprake meer is van een blaasontsteking. Ze had namelijk al twee kuren van hetzelfde antibioticum achter de rug hiervoor, maar daarna is er niet meer naar gekeken en ik wilde uitsluiten dat zij hier nog klachten van kon hebben. De fenbendrops krijgt ze nog trouwens. 

     

    Er is daar dus weer urine opgevangen en meteen nagekeken onder de microscoop. Nog steeds teveel bacteriën. Hij heeft ook nog even goed gevoeld bij de blaas en voelde iets hards. er is een rontgenfoto gemaakt en hier leek een redelijk grote blaassteen op te zien te zijn. Ik heb haar daar dus gelaten en woensdagochtend is ze geopereerd. Echter was er niets te vinden in de blaas, dus zijn ze verder gaan kijken en het bleek de baarmoeder te zijn. Sijtje is gesteriliseerd, maar de baarmoeder hebben ze toen laten zitten omdat deze geen afwijkingen vertoonde. Nu echter was de baarmoeder grotendeels hard weefsel (dierenarts denkt een carcinoom) en voor een deel vergroeid met de dunne darm. het harde weefsel hebben ze kunnen verwijderen, alleen het deel wat vergroeid is hebben ze laten zitten omdat dit niet weggehaald kon worden zonder een deel van de darm te verwijderen. Het weefsel is opgestuurd voor onderzoek.

     

    Sijtje kon ik woensdagmiddag, na de operatie 's morgens, alweer ophalen. Ze krijgt nu een week 2x dgs enrofloxoral voor de blaasontsteking, 2x dgs carprofen en nog steeds de fenbendrops 1x dgs. De dierenarts gaf aan dat de baarmoederproblematiek de plasklachten kan verklaren, dan zou dit nu binnen een paar dagen moeten verbeteren en heeft ze waarschijnlijk toch geen cuniculi (het lage loopje een tijd terug kan dan pijn geweest zijn). Vooralsnog is er helaas geen verbetering. Ze lijkt ook nog pijn te hebben, loopt hoog op de achterpoten. Vooralsnog ga ik dus ook nog even door met de fenbendrops voor de zekerheid.

  7. Wat het vervagen van de streepjes betreft gebruik ik een stukje tape of plakband als het erg snel gebeurt. Deze wikkel ik om het spuitje op het streepje van de dosering. Mocht het dan niet meer te lezen zijn heb je dat nog om de juiste hoeveelheid af te lezen, in ieder geval tot je een nieuwe spuit hebt.

  8. Bedankt voor de reactie! Ik heb inmiddels overlegd met nog een dierenarts en een vriendin van me die veel konijnen heeft en al vaker met e cuniculi te maken gehad heeft. Ik ben de fenbendrops toch weer gaan geven zondagavond, 1x dgs 20mg/kg. Als iemand hier ervaring mee heeft hoor ik het graag...Ik wil Sijtje natuurlijk niet benadelen door haar niet optimaal te behandelen.

  9. Omdat het toedienen van de medicijnen veel stress oplevert bij Sijtje, heeft de dierenarts mij toestemming gegeven om met de fenbendrops te stoppen na twee weken, ook omdat hij twijfelt aan de diagnose. Hij vermoedt dat ze een ernstige blaasontsteking had en de klachten daarvandaan kwamen. Ik ben dus afgelopen vrijdag gestopt. Echter ben ik erg huiverig en check ik nu steeds of het wel goed gaat. Ik merk geen verschil sinds vrijdag, maar ben er toch niet gerust op. Zouden jullie evengoed nog twee wekende halve dosering geven en heeft dat nog zin nu ze het dit weekend niet gehad heeft?

  10. Vraag me nog wat af..op advies van de dierenarts (en zodat het wat makkelijker pakken is voor de medicijnen) zit Sijtje nu binnen, maar ze was al ontzettend aan het verharen voor de winter. Is dit een probleem? Dat ze haar wintervacht heeft zometeen? Ik let wel op de temperatuur op zolder, zet regelmatig het raam een stuk open.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .