Ga naar inhoud

angeline85

Members
  • Items

    337
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door angeline85

  1. @Wammes, goed idee, ik zal dat eens na vragen bij de da.

    @pech konijn, ja dat is het gelukkig niet zo ziet het er gelukkig ook niet uit. Zijn ogen zijn gewoon goed, hij kan goed zien en zijn hoornvlies is niet beschadigd het is dus alleen die naar binnen gekrulde oogleden.

    @valentijntje, het is vrij moeilijk om een foto te maken maar ga het morgen even proberen met mijn man.

  2. Tja waar en hoe zal ik beginnen......

    Mijn Puk heeft al enige tijd last van ontstoken ogen, en met enige tijd bedoel ik nu ruim een jaartje, telkens na de da en zalf mee dan ging het een hele poos goed en dan begon het weer. Dus niet dat hij constant ontstoken ogen had. Denk zn 4x per jaar. Dus te veel!

    Ik dacht ik ga eens naar een andere dierenarts want steeds terug kerende onstoken ogen moet meer aan de hand zijn. Wederom een konijnkundige dierenarts gezocht. En die heeft mijn Pukje helemaal onderzocht. Pirma in goede gezondheid behalve zijn beide oogjes. Hij heeft een test uitgevoerd in zijn oog om te kijken of zijn hoornvlies beschadigd is, gelukkig is dit niet het geval. Uitslag van de da is, ernstige entropion. Oplossing opereren maar geen garantie dat het goed gaat, omdat het niet veel voorkomt de operatie erg ingewikkeld is, omdat ze of teveel weg halen of te weinig wat de boel nog vervelender kan maken. Lange narcose tijd. En het kost rond de 220 euro dit is incl narcose nachtje blijven, med en na controle. Tja en nu? De dierenarts zei dat ik er goed overna moest denken wat ik wilde. En dat kan ik niet echt....bedoel 220 euro is mega veel geld en zeker als je geen garantie krijgt. Maar zoals nu kan het ook niet, want volgens de da zou hij nu constant het gevoel hebben van zand in zijn ogen wat dus ook erg pijnlijk is. Ik heb meteen meerdere da gebeld om te kijken of het echt wel zo duur zou zijn maar dat is dus echt zo...

    Heeft iemand ervaring hiermee? Eigenlijk is alles wel welkom...

  3. 1144164463_5_UkZV.jpeg

    Toch gelukt.. Dit is de plek.

    Sommige stukjes is het ietsjes rood, maar niet onrustig.

    Ze kan er zelf niet bij misschien met haar achterpoten maar het grootste gedeelte van de dag ligt ze gewoon lekker te chillen.

  4. Ik zag vandaag dat mijn voedster een kale plek heeft op haar rug/schouder.

    Het gekke is dat het me nooit is opgevallen, ik aai haar altijd lekker en je ziet of voelt het dan niet. Het viel mij pas op toen Puk daar aan het likken was.

    Ik heb geprobeerd om er een foto van te maken maar dat lukt me niet. Ze lijkt er geen last van te hebben, ze eet en poept goed crost door de tuin heen. Het plekje ziet er ook niet ontstoken uit, gewoon rustig maar kaal. Heb het hok nog door zocht op misschien korsten ofiets, maar dan zou het me veeeeeeeel eerder opgevallen moeten zijn.

    Dus ik wil graag jullie mening weten, want ik denk dat het komt door de verharing? Zo dat kunnen? Herkennen jullie dit? Er lijken namelijk al weer nieuwe haartjes door te komen.

  5. Hier ook, de 2 hebben het erg zwaar arme schatten....Ze kunnen overal liggen in de tuin maar liggen het liefst tegen het huis aan. En de andere ja je gelooft het of niet die ligt tussen de deur en de muur. Dan bedoel ik een tuin deur die op een haakje zit daar ligt ze tussen. Lekker warm denk k maar zij vind het daar heerlijk.

    Ik probeer zoveel mogelijk de boel koel te maken maar ik weet niet meer hoe....DE cola fles doen ze niks mee, koude tegels ook niet, heb ook al een zandbak gemaakt, en nu maak ik steeds de tegels lekker nat en dan rennen ze eerst weg en dan komt er 1 altijd terug en die gaat dan lekker liggen. Verder een parasol bij het hok gezet voor extra bescherming...tja verder weet ik het ook niet..

  6. pfff moet ook maar weer even bellen. Maakt dus niet zoveel uit om naar een kk dieren arts te gaan. Het gaat alleen om de enting. De nagels slijten hier voldoende op de tegels. Ben benieuwd hoe Bep het doet, heb trouwens nooit over een entings boekje na gedacht...Beide hebben geen boekje maar dat ga ik meteen even vragen..

  7. Nou als ik wakker ben, krijgen ze hooi en als ik terug ben van werken krijgen ze weer hooi. Kan moeilijk een machine maken waar hooi afrolt zodra ze het hebben opgegeten ;). Ze komen hier echt niks te kort en krijgen genoeg hooi alleen dus niet onbeperkt omdat dat niet te doen is. Geloof alleen niet dat het een zak van 2.5 kilo is. dan van 5 kilo. 2 van 2,5 per week

  8. Ik heb mijn fh in sept/okt laten helpen. Ik had hem opgehaald en toen was hij nog suf, maar hij hij at vrij snel en zijn keutels kwamen ook al snel op gang. heb hem 3 dgn binnen gehad, toen verhuis na de schuur voor 1 dag en toen weer lekker naar buiten gedaan. dus totaal 4 dgn voordat hij weer naar buiten ging. Hij heeft een in totaal 2 weken op handdoeken gezeten, daarna weer op stro.

    Ik zou hem wel even binnen doen, zodat je hem goed in de gaten kan houden en hij ook niet veel beweegd wat ook niet goed is voor de wond. Na de operatie kunnen ze ook niet goed hun tempratuur zelf geregelen en worden ze snel koud. (is mij gezeged door de dierenarts)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .