Ga naar inhoud

Joelle1997

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Joelle1997

  1. Mijn konijnen krijgen maar heel weinig biks per dag. Lang geen 80 gram. De hele dag onbeperkt hooi, elke dag verse groenten en 1x in de week wat fruit. Ik heb ze alle 3 een partje mandarijn gegeven en 2 van mijn konijnen vonden het echt heerlijk! 

  2. Mijn nijntjes eten beide 1 hele witlof per dag en doen het er super op. Het verschilt per konijn, een veilige groente wil niet zeggen dat  jouw konijn dit goed verwerkt. Het ene konijn is gevoeliger dan het andere, de mijne kunnen alle veige groentes gelukkig goed hebben. Zels af en toe een maïskolf. 

     

    Gelukkig maar, want hun dagelijkse voeding bestaat onder andere uit minimaal  3 verschillende groentes die elke week variëren. 

  3. Ik heb altijd de goedkope biks van het tuincentrum gegeven. Zelf scheppen, 1,- per kilo. Tot dat mijn "lollige" dierenarts me een proefzakje mee gaf van het merk supreme science selective. Erg duur in verhouding met wat ik had,  maar ze wilde niks anders meer. Nu krijgen ze dus deze. Groen/blauwe zak, krijg de afbeelding niet geüpload 

  4. "Noodzakelijk" is een ander verhaal, wel kunnen ze dit goed gebruiken voor vitamines en het slijten van de tanden. Zo'n 20 gram biks zonder toevoegingen per dag en onbeperkt hooi is in principe voldoende. Je kunt bij dr dierenwinkel evt vitamine druppels kopen als je zeker wil zijn van voldoende vitamines. 

    Deze geef ik mijn konijntjes het hele jaar door, nadat de dierenarts die bij mijn vorige konijntje geadviseerd heeft. 

     

    Verder krijgen die van mij wel erg gevarieerd groente, fruit en zeer beperkt biks. Onbeperkt hooi krijgen ze van mij ook! 

  5. Hallo allemaal,

     

    sinds een dag of 3 eten mijn 2 konijnen "slecht" in verhouding tot normaal gesproken. 

     

    Ze zijn dol op verse groenten en fruit. Eten hun hoeveelheid biks per dag altijd er goed en snel op. Ook heb ik altijd onbeperkt hooi in de kooi liggen. 

     

    Maar sinds een paar fagen merk ik, tot mijn grote frustratie, dat mijn beifr nijntjes (ram en voedster) niet zo goed eten. Ze eten steeds een minimaal beetje wat vrijwek niet waar te nemen is. 

     

    Ze ogen verder niet ziek en zijn nog levendig genoeg. Wel liggen ze ook wat meer in de relax modus dan normaal gesproken en drinken ze wat minder als normaal, al zijn het sowieso geen goede drinkers. 

     

    Het vervelende is dat mijn voedster 2 maal daags 0,4 ml antibiotica krijgt gedurende 14 dagen. Dit is met een spuitje echter niet te doen dus ik moet het op de voeding doen. 

     

    Wat is jullie ervaring met verminderde eetlust? Zou dit iets te maken kunnen hebben met de tijd van het jaar? Begreep namelijk van mijn DA dat haar nijntjes in deze tijd van het jaar slechter drinken maar ze zei niks over slechter eten. 

     

     

  6. Hallo allemaal,

    onlangs heb ik gelezen dat konijnen geen hortensia en afrikaantjes mogen. Nu voer ik ze dit ook zeer zeker niet bewust. Wel heb ik meerdere hortensia in mijn tuin. Afrikaantjes stonden er nog in, we wonen er sinds kort. Deze gaan ook weg. 

     

    Mijn vraag is waarom ze dit nie mogen? Stel dat ze eens per ongeluk de hortensia te pakken krijgen weet ik hoe ik moet handelen. Is dit bijvoorbeeld giftig of dodelijk? Want dit zie ik niet terug op de sites waar ik het gelezen heb. En bij andere olanten staat er wel achter giftig of dodelijk. Bij sommige niets, zo ook niet bij de hortensia

  7. 19 minuten geleden zei Rian:

    Als ik het zo lees heeft het eerder te maken met haar voeding. Je geeft aan dat ze sla heeft gehad. Niet alle konijnendarmen worden daar heel vrolijk van. Ik zou haar voorlopig dus even op hooi en wat biks houden. Dat een konijn niet actief genoeg zou zijn om te drinken bij warm weer vind ik echt een menselijke uitspraak ;) Een konijn kan slecht tegen warmte en houdt zich daarom zo stil mogelijk. Pas als het afkoelt, worden ze actiever. Lekker laten. Vertrouw je dat niet, dan even rammelen met wat lekkers, ze reageren daar snel genoeg op en dan weet je genoeg. 

    Een dier weet precies wanneer het moet drinken en zal dat dus ook doen als het nodig is, tenzij ze echt heel ziek is, maar die indruk heb ik niet na het lezen van je verhaal.

    Het niezen kan misschien komen omdat het buiten wat droog is en wat stoffig. Of ze heeft een strootje in haar neusje, zoiets. Ik zou me daar geen zorgen over maken als je verder niks anders aan haar ziet. 

     

     

    Bedankt voor je reactie! Echt heb ik de ervaring met warm weer dat ze, ook wanneer het afkoelt, niet gaan drinken. Vandaag hebben ze namelijk weer de hele dag niet gedronken en geen sla gekregen. Een enkel blaadje sla krijgen ze bij mij altijd met warm weer. Gaat normaal gesproken ook altijd goed. Stoffig als oorzaak lijkt me niet omdat het al was toen het hier ook nog slechter weer was. Enigste wat ik me kan bedenken is inderdaad irritatie door iets. Ik hou het in de gaten. Verder is ze sowieso geen actief konijn, zowel savonds niet als overdag. Ook niet bij warm of koud weer. Is gewoon een vrij rustig dametje. Wat het wel lastig maakt om in te schatten of ze ziek is. Maar zolang ze eet, beweegt, en ze er verder goed uitziet neem ik aan dat ik me geen zorgen hoef te maken. Heb vandaag ook bewust niks extra's gegeven behalve biks. Ga nog even hooithee klaarmaken voor morgen. Dit drinkt ze graag en zou kunnen helpen bij plakpoep. 

  8. Hallo allemaal! 

    Mijn voedster, pip, heeft sinds 1,5 week erg veel last van niezen. Ik heb er verder niks mee gedaan omdat mijn ram dit een aantal maanden terug ook herft gehad en daarbij hielp antibiotica niet. Uiteindelijk vanzelf over gegaan. 

     

    Sinds gisteren heeft ze ook wat plakkerige poep. Omdat ze een teddy is blijft het gemakkelijker aan de vacht hangen. 

     

    Ze eet verder prima, drinkt goed en heeft geen snot. Het neusje is vochtig, maar geen vuil te zien. Ik gebruik timothy hooi en beukensnippers als bedekking. Verder zijn ze bijna altijd uit de kooi dus het kan niet aan de bodembedekking liggen. 

     

    Ze oogt dus verder ook niet ziek. Doet alles verder prima. Ze heeft eergister een paar kleine blaadjes sla gekregen omdat mijn konijntjes met warm weer niet actief genoeg zijn om te drinken maar ze wel hun vocht nodig hebben. Dit doe ik altijd dus denk niet datdit de oorzaak is. 

     

    Hebben jullie ervaring? Of moet ik mij zorgen maken? Vind dat een dierenarts toch al snel antibiotica toedient. Heb ik bij mijn ram tommie de vorige keer gegeven op hun advies en dit heeft niet geholpen vandaar dat ik niet meteen naar de dierenarts wil omdat ze nog wel gewoon eet en drinkt. 

     

    Denk zelf dat deze 2 verschijnselen geen combinatie van een bestaande ziekte zijn, ik denk zelf aan puur toeval dat ze 2 dingen nu heeft. Maar toch even navraag doen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .