Ga naar inhoud

Mr.Salsa

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mr.Salsa

  1. 2 uur geleden zei Evee:

    Misschien dat je een laagje (goedkoop)hooi over de strokorrels kan leggen, zodat ze er niet meer/minder van eten?

     

    Daar trappen ze helaas niet in!

     

    Van het weekend met de grote schoonmaak gaan er weer houtkorrels in.

  2. Hoi allemaal, van het weekend ben ik strokorrels gaan gebruiken als bodembedekking met los stro ipv Houtkorrels en stro.

     

    resultaat: het lijkt erop dat ze nu strokorrels eten en niet tot nauwelijks hun hooi (kruidenhooi). Dit ging normaal volledig op elke dag.

     

    kan dit kwaad? Anders haal ik weer snel een zak met Houtkorrels.

  3. Op 10/10/2017 at 10:57 zei Evee:

    En geef niet te veel in 1x. Het is de bedoeling dat ze er naast gewoon normaal hooi blijven eten. Overdrijf dus niet! Normaalgezien zou 5% van de dagelijkse voeding uit snacks mogen bestaan, wilgentakken vallen daar ook onder.

     

    Dat is een goeie om te weten, ik heb een wilgentak niet als snack gezien dus had 2 takken van 30/40cm (pinkdikte) gegeven. Ze hebben voornamelijk alleen de schors gegeten. Is dat al te veel? Betreft 2 NHD konijntjes.

  4. 20 uur geleden zei Okki:

    Dik of dun, met of zonder blad maakt niet uit. Dunnere takken eten ze op, dikkere takken knagen ze vooral kaal. 

     

    Alleen opletten dat het wel schoon is, geen vogelpoep erop bijvoorbeeld.

    Dank je wel... ga gelijk wat halen.

  5. Hoi allemaal,

     

    wij hebben hier nogal wat wilgenbomen. Gewone wilg, knotwilgen... daar wil ik dus takken van afhalen.

    Waar moet ik opletten? Doen jullie dit inclusief blad? Alleen dunne takje of gelijk een mooie stevige tak (doen ze langer mee?)?

     

    Gr, 

     

  6. Op 8/9/2017 at 09:28 zei Mr.Salsa:

    Ik heb nu stro over de korrels gedaan... even kijken hoe dat gaat. Anders idd wat hooi erbij.

     

    Ja hoor... stro heeft het opgelost. Stro lag maar net op het toiletje en hij ging erop.

     

    Heb ondertussen wel een alternatief voor het hoektoiletje gevonden, de onderbak van een kweekbak. Perfecte afmeting 36x26x6, daar kunnen ze mooi samen op als zijn maatje erook bij is. Ik moet alleen de watergaten op de bodem aftapen.

    elho-green-basics-kweektray-medium-living-black_l.jpg

  7. Zaterdag hebben wij ons eerste konijntje gekregen, een nederlands hangoor dwerg van 1,5 jaar. Nadat hij is geholpen komt er een vrouwtje van 2 jaar erbij. Hij heet Flash, het is wel een grappenmaker...

     

    Het was na dag 1 al meteen duidelijk wat z'n plas/poep hoekje was, dus heb ik daar het toiletje geplaatst. Bodembedekking in het nachthok was hetzelfde als het toiletje, zaagsel en stro. Maar hij keek er niet naar om en ging de andere hoek gebruiken. Dus heb ik na nog een dag het toiletje naar de andere hoek geplaatst met exact hetzelfde resultaat. Hij ging weer in de andere hoek poepen en plassen. Owja, en had ik al gezegd dat hij precies tussen de lade en de wand door plast? Hahaha, wat een kereltje joh!

     

    Dus na het forum te hebben uitgeplozen heb ik de aanpak anders gedaan... ik heb alle bodembedekking verwijderd. Vervolgens in het laatst gebruikte hoekje het toiletje gedaan met alleen korrels erin (die van op papierbasis voor kattenbakken), bij het toiletje heb ik een wandruif met hooi geplaatst. Resultaat, gaat ie poepen en plassen in de andere hoek gewoon op het plastic van de lade. Dus s'avonds het toiletje in die hoek geplaatst (de keutels in het toiletje gedaan) om vanochtend te zien dat hij weer het andere hoekje gebruikt.

     

    Zucht, dat gaat leuk worden... andere strategie: het toiletje weer naar het laatste hoekje geplaatst (keutels erin) maar nu met een laagje stro bovenop de korrels. En zowaar ging hij eraan snuffelen, een stukje stro eten en hij ging voor het eerst op het toiletje.

     

    Ben nu erg benieuwd of hij het toiletje gaat gebruiken... 

     

    Mochten jullie nog tips/tricks hebben hoor ik het graag.

     

    Story continues!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .