Ga naar inhoud

Marja17

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Marja17

  1. Hallo allemaal, 

     

    Ik heb een paar dagen geleden mijn lieve nijn (Huppel) van 10 jaar moeten laten inslapen omdat hij vergrote nieren had. Hij had ondertemperatuur en werd behoorlijk loom en at veel minder/dronk meer. Mijn dierenarts zei dat hij nog geen pijn had, maar dat hij zichzelf zou gaan vergiftigen en niet lang zou hebben (hij begon in shock te raken). Ik wilde hem absoluut niet laten lijden en ik wilde niet dat hij alleen zou sterven. Daarom besloot ik om hem in te laten slapen, hij heeft een prachtig leven gehad en het was goed zo. 

     

    Nu vroeg ik me af of dit wel vaker voor komt? Ik zie dat nierfalen/shock namelijk bijna nooit genoemd wordt als doodsoorzaak van een (oud) konijn, ik zie veel vaker bv myxomatose en kanker. Wat zijn jullie ervaringen? 

  2. Oké, ik zal het erover hebben! Alleen is het verdriet nu nog erg groot, en wachten we het liefst een paar weken.
    Huppel (mijn konijn) heeft inderdaad al vijf jaar alleen gezeten, we hadden wel een konijn destijds. Dit was een vrouwtje(van één jaar), en ze was erg gemeen tegen Huppel, vandaar dat hij alleen zat. Het vrouwtje is toen na twee jaar overleden, en zat Huppel een jaar alleen.
    Toen kwam de nieuwe, en ze zaten gescheiden voor twee jaar. 

  3. Bedankt voor de reacties!!
    Mijn konijn is een gecastreerd mannetje, en hij heeft dus eigenlijk vijf jaar al alleen gezeten. Wij hebben hem bij een fokker gekocht, dus hij heeft nooit in een opvang gezeten.

    Mijn ouders en zusje willen liever geen nieuw konijn, omdat er nu al drie overleden zijn binnen 8 jaar...

    Ik zie wel dat ie merkt dat de ander weg is, hij loopt nu soms echt te zoeken in de tuin.

  4. Hallo allemaal!

     

    Mijn zusje en ik hebben allebei een konijn, helaas is die van mijn zusje op vijfjarige leeftijd overleden aan maden gisteravond. Nu blijft mijn konijn dus over. Hij is zeven jaar en een ontzettend lief en rustig konijn. 

    Nu begin ik zorgen te krijgen voor 'm, want hij speelde buiten met de ander. Ze zaten wel in gescheiden hokken, en ze zaten ook wel vaak hun eigen ding te doen buiten (ze hebben de hele tuin ter beschikking en zaten soms ver uit elkaar). Ze zaten ook wel eens elkaar te verzorgen en kropen tegen elkaar aan.

     

    Mijn konijn heeft ongeveer de eerste tweeënhalve jaar van zijn leven alleen gezeten, omdat een ander konijn niet met hem om kon gaan. Verder heeft hij de laatste twee a drie jaar pas echt een "buitenmaatje" gehad.

    Ik maak me zorgen voor eenzaamheid, en ik wil hem niet weggeven omdat hij al zeven jaar bij ons is. Hij lijkt erg van onze aandacht te houden, maar ik vraag me af of hij zich erg alleen kan gaan voelen...

    Heeft er iemand advies voor mij of weet iemand de kenmerken van eenzaamheid?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .