Ga naar inhoud

EsmeeDGKstudent

Members
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EsmeeDGKstudent

  1. Ram heeft idd meestal een bredere kop, maar hoeft niet. Bij mijn konijnen is het precies omgekeerd; mannetje een smalle kop en vrouwtje een dikke brede ;) Mijn dierenarts verbaast zich er ook elke keer over met de entingen, haha.

     

    Hopelijk eet je konijn snel z'n blindedarmkeutels weer op! En ik hoop dat de twee maatjes zullen blijven, al is de kans idd heel klein helaas, dus goed in de gaten houden! Een vriendin van mij had ook twee jonge mannetjes in een heel groot verblijf (intussen meer dan 12 jaar geleden denj ik) en dat ging in het begin supergoed, maar toen ze gingen puberen werd het echt oorlog met vechten tot bloedens toe en ze heeft ze uiteindelijk uit elkaar moeten halen... In het begin lagen ze ook altijd tegen elkaar aan en elkaar likken enzo.

    • Verdrietig 1
  2. Ram heeft idd meestal een bredere kop, maar hoeft niet. Bij mijn konijnen is het precies omgekeerd; mannetje een smalle kop en vrouwtje een dikke brede ;) Mijn dierenarts verbaast zich er ook elke keer over met de entingen, haha.

     

    Hopelijk eet je konijn snel z'n blindedarmkeutels weer op!

    • Bedankt 1
  3. Bepaalde parasieten die diep zitten, kun je inderdaad niet zien zonder dat je een huidafkrabsel maakt. Het pipetje dat je waarschijnlijk hebt gehad, werkt ook niet tegen die parasieten die diep zitten. Heeft je dierenarts er ook niks over gezegd dat het misschien ook nog een schimmel zou kunnen zijn? Dat heeft een van mijn konijnrn een keer gehad en mijn hamster nu misschien ook (is op dit moment op kweek gezet). Er zijn iig nog veel meer (simpele) onderzoeksmogelijkheden dan alleen kijkrn met een lampje en vergrootglas ;)

    • Vind ik leuk 1
  4. Ik heb het ook gehad met mijn voedster die niet wilde eten na sterilisatie. We hebben haar een paar dagen binnen gehouden en gedwangvoerd en toen weer buiten bij haar vriendje gezet, om te kijken of ze dan wel zou eten. Haar vriendje zat naast haar te eten en toen ging zij ook weer eten en binnen een dag at ze weer helemaal normaal!

  5. Wat verschrikkelijk, heel erg veel sterkte.... :'(

     

    Als je het heel graag wilt weten of als het je misschien gerust zou kunnen stellen, zou je een autopsie kunnen laten doen. Misschien dat de dierenarts dan jouw vraag kan beantwoorden..

     

    Nogmaals heel veel sterkte; 't is echt verschrikkelijk om je vriendje te verliezen...

  6. De kans is groter dat je konijnen later sterven aan baarmoederkanker als je ze niet laat steriliseren, dan dat ze de sterilisatie niet overleven. Dus ja, ik vind het een verstandige keuze :)

     

    Ik zou van tevoren wat eten in huis halen dat ze heel lekker vinden, bvb wortellof of andijvie. Na een operatie willen veel konijnen namelijk niet eten, terwijl het natuurlijk heel belangrijk is dat ze dat wel doen. En al die lekkere dingen eten ze dan toch sneller dan gewoon hooi en brokjes ;)

     

    Het is ook belangrijk dat ze warm blijven, omdat ze na een narcose hun lichaamstemperatuur niet goed kunnen regelen. Maar dat is dus geen probleem lees ik :)

     

    Komt vast goed!

  7. Wat een dilemma! Normaal zou ik zeggen: ga voor de zekerheid langs; beter een keer te vaak dan te weinig, maar dat is voor jouw konijntje natuurlijk echt een drama... Ik zou je dierenarts bellen en vragen of je gewoon een foto kan sturen (als het lukt om een goede foto ervan te maken) en dan kan zij misschien/hopelijk beoordelen of het nodig is om langs te komen of niet. Hopelijk is het niet meer dan een dubbelgeklapte nagel! Succes!

  8. Ik zou me niet al te veel zorgen maken :) Ik denk dat hij nu minder aanhankelijk is naar jou toe, omdat hij nu een konijnenmaatje heeft waar hij aandacht van krijgt. Bovendien zit hij mega in de stress, wat ook zijn verandering van gedrag kan verklaren. Mijn konijnen liepen ook nog een week lang voor me weg toen ik ze weer had opgehaald uit de opvang na de vakantie, ze vertrouwden me niet meer ;) En dat was niet eens zoiets stressvols als wat jouw konijn heeft doorgemaakt. Daar kunnen ze lang van slag van blijven. Ik zou m gewoon even in de gaten houden en niet te veel zorgen maken :)

  9. Ik zou 'm bij je vader brengen. Hij kan hem goed in de gaten houden en waarschijnlijk meer aandacht geven dan in de opvang, waar ze ook voor alle andere dieren moeten zorgen. Hij zal het daarom waarschijnlijk ook eerder opmerken als z'n toestand evt. zou verslechteren dan de mensen van een opvang. En je kan je vader elk uur van de dag bellen hoe het gaat, wat bij een opvang niet echt gaat ;). Sterkte ermee en probeer toch een beetje van je vakantie te genieten!

  10. Ik heb dat vroeger met een van mijn konijnen ook gehad. Weekendje uit logeren en gelijk niet meer eten. We hebben hem toen een paar dagen moeten dwangvoeren en we hadden ook voor de zekerheid carprofen (ontstekingsremmer en pijnstiller) meegekregen, maar na een paar dagen ging ie steeds meer eten en uiteindelijk was ie weer de oude. :) Probeer hem zo veel mogelijk te stimuleren met eten wat ie echt supergeweldig lekker vindt; het is in zo'n geval belangrijker dat ie iets binnenkrijgt dan dat het eigenlijk niet zo heel gezond is. Paardenbloem, andijvie en wortellof is bij mijn konijnen & cavia's vaak het eerste wat ze eten als er iets aan de hand is.

    Het was bij mijn konijn zeer waarschijnlijk ook door  de stress; t zijn nogal verschrikkelijk stressgevoelige dieren :p

  11. Ik zou ze zeker niet bij elkaar zetten als je niet weet wat het is, want het zou besmettelijk kunnen zijn! En ik zou toch gaan voor een foto, dan krijg je wat zekerheid en kun je zsm met de juiste behandeling beginnen. 

  12. Is helemaal geen domme vraag hoor ;)

    Wanneer doet ze het precies? Als je net wat lekkers in je hand hebt gehad? Dan vindt ze dat misschien gewoon lekker en is ze wat ruw haha. Of als je net stopt met aaien ofzo? Dan is het misschien een teken van 'hee, ga eens door!' Dat deed het konijn van mn moeder altijd als hij aandacht wilde :p Verder zie ik bij mijn konijnen dat de een de ander een beetje afwisselend likt en dan weer wat knabbelt, dus misschien is het zoiets? 

  13. Wat sneu! En lastig ook, want je kan de oorzaak niet wegnemen. Heb je genoeg plekken waar hij ergens onder kan gaan zitten, bijvoorbeeld een bank of kast? Anders zou het nisschien kunnen helpen om een grote doos op z'n kop neer te zetten (met een kant eruit geknipt natuurlijk, zodat ie erin kan). Een van mijn konijnen is heel bang voor vuurwerk en dan geef ik hem wat lekkers, zodat hij wat afleiding heeft, en ik blijf ik een tijdje tegen hem praten. Uiteindelijk komt ie dan ook weer uit z'n nachthok tevoorschijn en gaat ie de ren weer in, maar dat is misschien ook omdat vuurwerk wat constanter is dan bouwgeluiden en het dus eerder went...

  14. Ik zou het proberen te filmen en dan naar de dierenarts gaan! Epilepsie is er in verschillende gradaties; het zou best kunnen dat dat het is. Een paar weken geleden heb ik bij de dierenarts ook een konijn gezien dat aanvallen had; begon met heel onrustig worden, daarna ook dat kauwen, toen alle spieren aanspannen en achterover vallen en vervolgens weer opnieuw. Het was geen echte epilepsie, want zodra je in het beginstadium de ogen afdekte kon je het onderdrukken en bij epilepsie gaat dat niet, maar hij heeft toch een anti-epilepsiemiddel gekregen en dat ging goed! :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .