Ga naar inhoud

Jewel&Mo

Members
  • Items

    42
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Jewel&Mo

  1. 34 minuten geleden zei Evee:

     

    De vechtpartijen worden veroorzaakt door territoriaal gedrag. Het is beter om te zorgen voor voldoende grote permanente leefruimte, dan om te wisselen. In dit artikel staat er ook uitleg over:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-koppelen/post/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen/

     

     

     

    Bedankt voor deze informatie Evee, dit wist ik echt niet. (Groentje hè?!) Ik liet ze struinen met de beste bedoelingen. Heb hele boomstammen in de tuin als speeltoestel. Blijkbaar is 24/7 in de ren van 3,5 m2 vierkant dan rustiger. Ik stond eigenlijk al op het punt om het nieuwste konijn om te ruilen bij de opvang. We gaan een nieuw verblijf maken maar ook dat wordt maar ongeveer 4m2. Ik vond het altijd zo lollig om ze door de tuin te zien sprinten en ze zien slepen en spelen met de takken en bomen. 

  2. Ik heb een soortgelijk probleem sinds we terug zijn van vakantie. Mijn koppel (die wel wat vaker wat een wat turbulente relatie hebben) liep voor mijn vakantie dagelijks los in de tuin. Tijdens mijn vakantie hebben de buren voor de konijnen gezorgd en zijn ze niet verder gekomen dan het hok en de ren. Toen we vrijdag terug kwamen meteen de ren open gezet. Maar het was jagen en vechten tot bloedens toe. In het hok samen geen probleem. De dagen erna precies hetzelfde. Ook gister vlogen de plukken weer in het rond en rolde ze samen als een bal door de tuin. In de ren allebei als twee boksers ieder in een eigen hoek liggen uitpuffen om vervolgens weer tegen elkaar aan te kruipen. Ik durf ze nu bijna niet meer los te gooien...iemand de gouden tip?

  3. 10 uur geleden zei Evee:

    Mocht je dochter er behoefte aan hebben, soms kan het helpen om ergens in de tuin of in huis een klein herdenkingshoekje in te richten voor het konijn. Dat kan een simpel iets zijn, zoals een beeldje, wat stenen, versieringen met takjes en veren. Jouw dochter kan dan eventueel helpen met het maken van de versieringen. Dat kan op het graf als hij in de tuin begraven is, maar het kan ook gewoon een plekje zijn om het konijn te herdenken als hij er niet begraven is. Ik heb vaak het idee dat zeker kinderen, maar ook veel volwassenen dat toch prettig vinden, dat het helpt om het allemaal een plekje te geven. Maar dat kan natuurlijk voor iedereen verschillend zijn. 

    Wat een goed idee. Ik ga eens met haar nadenken over een mooi plekje. ❤️

  4. 1 uur geleden zei Marjoleink:

    Je doet wat je denkt dat goed is. En achteraf denk je inderdaad weleens dat het beter anders had gekund. Maar maak jezelf geen verwijten, je hebt gedaan wat je kon voor Rex. Sterkte met het verlies.

    Dank je voor je woorden, Marjoleink.

  5. Vandaag is het toch tot een verdrietig afscheid gekomen. Hoewel Rex de afgelopen weken (net) genoeg at om in leven te blijven. Was verder alle fut eruit. Hij kon nog amper op zijn pootjes staan, waste zichzelf niet meer, bevuilde zichzelf... kon al een week niet buiten bij zijn zus en zou dit ook niet meer kunnen. 

    Naar de dierenarts gegaan en ook hij bevestigde dat het eigenlijk allang zijn tijd was. Dat had hij vorig jaar ook al gezegd. Hij heeft het ook goed aan mijn dochter uit kunnen leggen (8 jaar) die eigenlijk boos op mij was vanwege mijn besluit.

    Nu terugkijkend heb ik spijt. De lijdensweg had echt korter gemoeten. Rex was een dapper strijdertje. We zullen hem missen.

  6. Rex eet en drinkt steeds beter. Verder vind ik hem nog erg futloos. Zit ineendoken veel te dutten en rilt daarbij een beetje. Ik hoor nog wat knarsetanden als ze slaapt. Verder valt op dat ze haar rechter voorpoot  slecht gebruikt. Wat zal er toch met haar gebeurd zijn? Ze is vorige week aardig opgejaagd door Lulu en het duurde even voor we haar te pakken hadden. En ze sprong van de week ook zelf van de loungeset af toen mijn dochter haar erop had gezet. Toen is me niets opgevallen. Ik denk omdat Rex al bijna een jaar 90% van de tijd liggend doorbrengt. Hij huppelt ook al die tijd niet meer maar loopt met achterpoten om en om. Of sleept zichzelf. Volgens de dierenarts omdat hij extreem mager is, heeft dat ook afbreuk gedaan aan de bespiering. Ik ben blij dat hij wat eet. Ik hoop dat hij met rust en eten weer iets bijtrekt.

     

    nog heel even als reactie op Evee. Ik hang niet zomaar een prijskaartje aan zijn leven. De dierenarts heeft vorige zomer al geopperd er een einde aan te maken. Dit heb ik toen niet gedaan. Dit konijn heeft bij elkaar al zoveel gekost en hij zit hier nog steeds. Dat zegt dat ik bereid ben om tot het gaatje te gaan. Alleen het feit dat we honderden euro’s dierenarts kosten hebben gemaakt en nog geen stap verder zijn dat is de overweging om te stoppen hem dit aan te doen. Ik vraag me gewoon af of hij wel een konijnwaardig bestaan heeft. In zijn kooi in de schuur, apart van zijn zus, die nu veel te druk en onvoorzichtig met hem is. Ik weet het af en toe gewoon niet meer... sorry...

     

  7. Gister hadden we besloten dat we vandaag afscheid zouden nemen van onze Rex. Vandaag hebben we het toch maar weer uitgesteld. Waar doen we nou goed aan?

     

    We hebben Rex en Lulu komende augustus 2 jaar. In deze tijd hebben we met Rex al heel wat afgedokterd. Een oorzaak is nooit duidelijk geworden. Meerdere mest- en bloedonderzoeken, prikjes, kuurtjes. 3x 2 weken opgenomen. Bij de laatste opname is zijn gebit onder narcose bijgewerkt. De dierenarts denkt dat ik ( of de vorige eigenaar) ben voorgelogen over zijn leeftijd. We krijgen hem al een jaar niet terug op gewicht. Hij zou 2 kg mogen zijn hij schommelt tussen de 1,4 en 1,6. Hooi eten doet hij al maanden niet meer.

     

    Sinds de laatste opname. Heeft rex een eigen kooi in de schuur. Waar hij in de nacht en bij slecht weer in blijft. Overdag zoveel mogelijk bij Lulu in de ren en het hok. Dit wordt steeds lastiger omdat Lulu een ‘hormonster’ is deze tijd van het jaar en  hem steeds opjaagt en op hem aan het rijden is. Te vermoeiend voor onze kerel, dus steeds minder vaak samen.

     

    Afgelopen vrijdagavond stopte Rex ook met brok eten en drinken (hooi eet hij al twee maanden niet meer). Toen ik daarom zaterdag ging dwangvoeren zag ik dat beide voortanden hoog afgebroken waren en losbungelden. Een tand viel eruit met voeren de ander bungelt er nog bij. 

     

    Rex heeft alles bij elkaar best wat gekost. De rekeningen waren pittig, de opbrengst viel tegen. Daarom het besluit om vandaag afscheid te nemen. Kids ingelicht en er zelf vrede mee. Gisteravond de laatste keer wat eten gegeven met het spuitje. Om 2 uur in de nacht nog even gaan kijken, eigenlijk in de hoop dat hij zelf was overleden. Maar tot mijn verbazing was hij zich druk aan het wassen en kwam meteen toen hij me zag naar het deurtje, als of hij op zijn eten zat te wachten. Ik gaf hem een brokje en met een beetje hulp kreeg hij het achterin zijn mond en at het op. Zo lustte hij wel 10 SS brokjes en dronk daarna meteen zelf weer water, wat hij ook niet meer deed sinds vrijdag. Nog 20 SS brokjes in zijn bakje gelaten en vanmorgen had hij er zelf nog 17 op.

     

    Vanmorgen de dierenarts gebeld, de assistente eigenlijk. In overleg besloten het een paar dagen aan te kijken. Ik heb nu een losse ren in de tuin gezet half zon half schaduw met eten en drinken. Lulu racet rondjes om de ren. Rex loopt wat op en neer snuffelt aan zijn zus, luiert in de zon.

     

    Mijn dochter kan haar geluk niet op, ik krijg er ook een warm gevoel van dit tafereeltje in de tuin. Maar toch... ik twijfel. Ben ik toch weer tegen beter weten in, het onvermijdelijke aan het uitstellen? Is het eerlijk tegenover Rex en de kinderen (4 en 8)? Wat zouden jullie doen? 

     

    Sorry voor het lange verhaal.

  8. Ik verbaasde me er ook enigszins over Marjolein. Vooral dat hij zo stellig was dat hij geen 3,5 kon zijn en dus behandeling afraadde. Ik kan dat ook niet helemaal plaatsen. Voelde me zelfs een beetje ongehoorzaam dat ik toch heb gezegd te onderzoeken en behandelen.

     

    Ik voel er ook steeds meer voor om Lulu te laten helpen. Maar moet ik ze daarna echt opnieuw koppelen? Dan heb ik jullie hulp nodig. Ik ga morgen even langs de DA voor nieuw voer. Zal het meteen even overleggen. Hoeveel dagen moet ik daarna thuis zijn om op haar te letten? Gaan we dat maar even goed voorbereiden.

     

    Nu even apart laten eten. Maar Rex stopt halverwege (gaat dan over op hooi en gaat zitten luieren. Ik zal het restant voer uit de ren halen voordat Lulu zichzelf ongans eet.

     

    bedankt voor jullie meedenken en het feit dat jullie geen oordeel hebben over mijn onwetendheid. ;)

  9. Mijn ‘casus’ zou heeft zowel, met gedrag, gezondheid en huisvesting te maken. Ik hoop dat jullie als kenners en ervaringsdeskundigen met mij mee willen denken en kunnen adviseren. Jullie weten zo veel hier!

     

    Een aantal maanden geleden poste ik hier een keer dat Lulu (voedster) erg druk was en veel achter haar broer aan rende en aan het rijden was. Het leek na een tijd of Rex er echt last van had. Liet haar begaan met eten (behalve met groente daar doet hij nog steeds een moord voor) en positioneert zich op tactisch plaatsen waar zijn zus niet op hem kan rijden.

    Rex viel af en drie weken geleden ben ik bij de da geweest. Hij weegt nog maar 1,7 (nomaal 2 kg) en voelt veel te mager. De dierenarts gelooft niet in zijn leeftijd van 3,5 jaar maar vermoedt dat hij veel ouder is en adviseerde me er niet te veel aan te verspijkeren. Hij heeft AB gehad en ging mee naar huis. Het mestonderzoek was overigens negatief, goed dus.

    De week erna ging ik op vakantie en gingen de konijnen bij de dierenarts in pension. Ze hebbel mooie buitenverblijven daar, waar ze samen veel ruimte in hadden en deskundig toezicht.

    Na een paar dagen hebben ze Rex binnen bij de patiënten gezet. De reden was enerzijds dat ze Lulu een te drukke huisgenoot vonden voor een herstellend konijn en omdat ze wilde zien hoeveel Rex daadwerkelijk at. Hij heeft toen ook nog een spuitje gekregen om hem wat actiever (hongeriger?) te maken. Aan het eind van mijn vakantie kreeg ik het stel terug zoals ik ze weg heb gebracht. Rex 3 ons te licht (Lulu 3 ons te zwaar, logisch :)) met de opmerking dat Lulu idd en opvallend drukke en opdringerige tante is. Ik vroeg of ze een sterilisatie aan zouden raden. Het antwoord was voorlopig even wachten of Rex wel op zou knappen, want ze vonden het zonde van de kosten en het risico voor Lulu als Rex het niet zou overleven.

     

    De warme dagen was er gelukkig rust in de tent. Ook in de avonden niets aan de hand. Ze aten ongeveer evenveel en lagen ondanks de warmte dicht bij elkaar te luieren. Maar helaas. Ik zie de onrust weer en de terughoudendheid van Rex met eten en een langzamer tempo.

     

    Ik weet nu even niet meer wat wijsheid is. Ik wil mijn leuke koppel niet uit elkaar, maar Rex moet aansterken. Is het een idee om de twee alleen de nachten uit elkaar te houden? Of juist overdag? Ik wil dag Rex alle tijd heeft om te eten, te rusten en aan te sterken. En hou zou ik het verblijf technisch kunnen scheiden. Ik heb een groot hok met twee verdiepingen en een aangebouwde ren, daaraan zit nog een losse extra ren. Opties die ik heb bedacht zijn;

    *Rex de nachten opsluiten op de bovenverdieping van het vaste hok. Dan heeft hij weinig ruimte, maar hij lijkt nu ook weinig behoefte aan beweging te hebben. Lulu heeft dan veel ruimte alleen geen afgesloten binnenhok, maar ze kan droog zitten en dmv planken kan ik haar ook vrij van de wind houden. 

    *Rex de beschikking geven aan de twee verdiepingen en de aangebouwde ren en Lulu alleen de extra ren. Dan moet er voor Lulu wel een extra nachthok aan de ren gekoppeld worden.

     

    Los van bovenstaande huisvestingsvragen, maak ik me ook zorgen of er juist niet nog meer onrust in de tent ontstaat als ze een soort lat-relatie krijgen. Of dat ik ze uiteindelijk weer opnieuw moet gaan koppelen. Daar heb ik echt geen kaas van gegeten. Ik vraag me sowieso af of ik het wel goed doe met deze twee. Wat ik met Rex moet, hoe ik hem erboven op (en op gewicht) krijg en wat ik met het gedrag van Lulu aan moet. 

     

    Kortom ik weet het even echt niet meer waar ik goed aan doe, dus ik sta open voor al jullie goede adviezen.  

     

     

     

     

  10. Bedankt voor je reactie evee. Ik zal ze vandaag een een home make-over geven. Kijken wat dat doet.

     

    Als hij zo mat blijft, ga ik maandag even langs de dierenarts om zijn gebit te laten controleren. 

     

    Misschien is het ook meer omdat Lulu zo ontzettend druk is dat Rex maar 'sloom' lijkt. Meestal gaan ze ongeveer gelijk op. Zojuist ging Rex naar boven om te drinken en ze ging er meteen achteraan klom over hem heen ging zelf drinken. Bleef daarna met hem 'stoeien' tot hij het hok weer uit ging. Ik heb dus vooral het idee dat het in de relationele (lees hormonale) sfeer zit. Ruzie lijkt het ook niet wat ze zit hem wel steeds te likken en kruipt tegen hem aan in de ren.

     

  11. Zit al een paar dagen met een onderbuik gevoel. Waar Lulu (niet geholpen voedster) al weken ontzettend druk is, is gecastreerde ram Rex de afgelopen week wel heel weinig energiek.

     

    Rex hang wat rond in de ren, gaat zelden naar boven het nachthok in. In het nachthok krijgen ze in de avond brok, maar hij gaat er niet in. Normaal stormen ze samen naar binnen... Rex komt me wel tegemoet om de ren om te kijken of ik iets lekkers heb, maar als ik wat losse brokjes uit de hand geef eet Rex met weinig enthousiasme. 

    In de ochtend vallen ze met z'n twee wel aan op de groente. Ik zie Rex ook hooi eten in de ren. Maar ik maak me een beetje zorgen. Hij lijkt echt wat down.

     

    Opvallend is wel dat Lulu erg druk is. Ze jaagt momenteel veel op Rex en wil steeds op hem rijden. Ook als we met voer aan komen lopen.

     

    In maart vond de dierenarts het gebit van Rex prima. Er is altijd hooi en knaaghout in de ren. Nu ook een bakje water omdat Rex weinig in het konijnenhok gaat, waar de drinkfles hangt.

     

    Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn, of wat zou kunnen helpen?

  12. Zit al een paar dagen met een onderbuik gevoel. Waar Lulu (niet geholpen voedster) al weken ontzettend druk is, is gecastreerde ram Rex de afgelopen week wel heel weinig energiek.

     

    Rex hang wat rond in de ren, gaat zelden naar boven het nachthok in. In het nachthok krijgen ze in de avond brok, maar hij gaat er niet in. Normaal stormen ze samen naar binnen... Rex komt me wel tegemoet om de ren om te kijken of ik iets lekkers heb, maar als ik wat losse brokjes uit de hand geef eet Rex met weinig enthousiasme. 

    In de ochtend vallen ze met z'n twee wel aan op de groente. Ik zie Rex ook hooi eten in de ren. Maar ik maak me een beetje zorgen. Hij lijkt echt wat down.

     

    Opvallend is wel dat Lulu erg druk is. Ze jaagt momenteel veel op Rex en wil steeds op hem rijden. Ook als we met voer aan komen lopen.

     

    In maart vond de dierenarts het gebit van Rex prima. Er is altijd hooi en knaaghout in de ren. Nu ook een bakje water omdat Rex weinig in het konijnenhok gaat, waar de drinkfles hangt.

     

    Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn, of wat zou kunnen helpen?

  13. Vandaag ben ik voor de eerste keer sinds ze bij ons zijn een enting gaan halen bij de dierenarts. Dierenarts vond beide dieren er super goed aan. Bij rex had ik het idee dat de tweede prik erg pijn deed. Hij sprong plots op, terwijl hij helemaal niet reageerde op de eerste prik. Bij thuiskomst is hij in het nachthok gaan liggen en is er niet meer uit gekomen. Hij toont geen interesse in zijn zus, zijn voer en ook een snoepje wilde hij niet.

    Kan dit stress zijn, pijn, of meteen de reactie op de entvloeistof? 

    Maar het zit me eigenlijk helemaal niet lekker.... Iemand hier ervaring mee?

  14. Ik overweeg ook een snugglesafe te gaan halen voor er voorspelde kou. Ik wilde jullie net gaan vragen of ik er voor 2 konijnen dan ook twee nodig heb. Maar ik lees hier dat jonge konijnen het met een soortgenootje ook wel gaan redden. Nadeel is dat de nijnen hier altijd het stro weer uit hun nachthok naar beneden gooien. (Ik heb een tommy loft zonder tussenschotje als binnenverblijf aan de ren). Toch maar 1 of 2 snuggelsafe's? Of gewoon vol blijven proppen met stro en ze het zelf laten regelen?

  15. Mijn 2 rex widders lijken de laatste twee weken aanzienlijk hongeriger. De hoeveelheid ss en groenvoer heb ik gelijk gelaten. Het hooi is inmiddels verdubbeld. In de zomer aten ze samen 1 ruif (bijna) leeg ( per dag) . Inmiddels hangen er twee ruiven, 1 hooibal en krijgen ze vaak nog een wc rol met hooi. En het gaat gewoon ook bijna op!! Ze krijgen ook nog 2 hooistokjes per nijn per dag. Als ik in de buurt van het hok kom staan ze ook meteen op hun achterpoortjes tegen de ren. Hoort dit bij de tijd van het jaar? Of zal ik ze meer krachttoer gaan geven? (Ze krijgen nu samen 100 gram)

  16. Even een update. Vandaag lijkt Rex weer helemaal de oude. Is even actief als Lulu. En bedelt steeds om eten als hij me ziet. Heb er eindelijk weer een beetje vertrouwen in, maar voorlopig houd ik hem scherm in de gaten. Bedankt voor jullie meelezen en -leven.

    • Vind ik leuk 3
  17. Het gaat nog steeds niet top hoor. Hij is best actief vooral in de namiddag en avond. Overdag laat hij weinig activiteit zien en luiert hij veel. Hij eet wel brok maar na een brokje of 7/8 gaat hij over op het hooi. Lulu eet in de tijd dat hij kauwt op één brokje drie brokjes op. 

     

    Hij keutelt wel. Ook die poepjes die hij opeet (nooit geweten dat hij die zo rechtstreeks uit zijn kon opvreet, deze week heel veel geleerd door er zo bovenop te zitten). Ook heeft hij gepast. Deze nacht laat ik hem bij zijn zus. Ik vind het niet heel koud. Heb wel de ren afgesloten in de hoop dat zijn zus wat meer bij hem in het nachthok komt liggen en het warmer is. Ik heb het idee dat hij meer eet als ze bij elkaar zijn (beetje concurrentie ofzo?!) en Lulu is nu iedere keer zo druk als ik Rex weer naar buiten breng, dat hij meteen moe wordt van haar.

     

    Morgen gaan we de kiezen laten bekijken en anders maar eens vragen naar die ciseral waar jullie het over hebben.

     

    ik ben erg blij met jullie adviezen hoor! Echt top! Bedankt.

    meteen nog even twee vraagjes. Vanmorgen gewogen. Rex was 50 gram lichter dan afgelopen woensdag (dag 1 dat hij ziek was). Dat lijkt mij best meevallen als ik bedenk dat hij al een week vooral op hooi leeft ipv brok en groente. Vinden jullie dat ook binnen de perken?

    En wat zou ik eigenlijk minimaal standaard in huis moeten hebben voor de eerste hulp bij zere buiken?

  18. Vandaag nagevraagd wat hij heeft gehad. Woensdag een prik met penicilline en één vitamine. Donderdag een antibiotica die vijf dagen werkzaam was. 

     

    Vannacht had hij geen brok gegeten en niet/minimaal gedronken.

     

    overdag in het hok bij Lulu wel hooi gegeten en ook gedronken. Ik had de dierenarts gebeld die hem weer wilde opnemen om te observeren en morgen nog eens goed in het mondje te gaan kijken. (Dat hadden ze nog niet gedaan omdat hij vorige week te ziek was). 

     

    Eind van de middag at meneer ineens wel 10 brokken uit de hand. Ben dus even zonder nijn bij de dierenarts langsgereden of dat dan nog wel moest. 10 ss brokken vonden ze een mooi begin. Dus vannacht blijft hij lekker thuis (wel weer binnen in de kooi naast onze kamer). Eet hij nog meer dan blijft hij thuis en anders moet hij morgen terug.

     

    inmiddels heeft hij nog een half fibafirst stokje op. Ook weer wat vitamine. 

     

    Het valt me wel op dat hij veel dunne sprietjes tussen het stro zoekt om op te eten. Heb getwijfeld het stro weg te halen maar gun hem op dit moment eigenlijk gewoon alles wat hij wil.

  19. Ha allemaal.

     

    Rex is de nacht goed doorgekomen. 

    Overdag weer lekker buiten bij zus in het hok en de ren. Veel actiever dan gister. Al zie je duidelijk dat Rex echt meer momenten pakt om uit te rusten. Hij eet veel hooi, daar ben ik blij om (ook stro, daarvan weet ik niet zo goed wat ik moet denken. Na een paar brokjes ging hij weer verder aan het hooi. Dat ben ik niet van hem gewend. Ook het stukje wortel van vandaag is nog niet op. Het takje selderij wel.

     

    Ik heb hem net weer in de logeerkamer gezet in de kooi. Omdat ik niet weet of hij zich goed genoeg warm kan houden, nu hij beduidend minder eet dan normaal. Hij heeft 50 gram ss in zijn bakje. Morgen eens kijken wat hij ervan op heeft. 

     

    Ik ga morgen vragen welk middel hij heeft gehad. Het was iets dat 5 dagen zou moeten werken. Ik ga eens informeren. Is dat een middel dat jullie zelf toedienen? Ik heb niet gekregen om zelf te geven.

     

    Ook ga ik nog eens vragen goed in zijn mond te kijken. Ook omdat hij alleen het hooi pakt.

     

    Bedankt voor jullie meedenken en meeleven.

     

    groeten Monique

     

    p.s. Woon in Pijnacker mocht iemand daar een aanrader hebben wat dierenarts...graag.

     

     

  20. Hij voelt nu gewoon lekker warm in z'n nekje. Vanmiddag was hij koeler.

    Ik vind hem nu ook 'wakkerder'. Ik heb keutels gevonden in zijn kooi. En hij is steeds stro aan het knabbelen. Ook zie ik dat hij gedronken heeft. Jammer dat hij zijn brok en hooi niet pakt. 

    We zien het morgen. Als het weer inzakt ga ik weer naar de dierenarts. Desnoods bel ik een ander.

  21. even de zorgen van me af schrijven... proberen....

     

    Afgelopen woensdag ochtend was mijn Rammetje Rex (rex widder) lusteloos en had geen zin om te eten. Ik ben met hem naar de dierenarts geweest waar hij twee spuiten heeft gehad. Iets om zijn buik wat te ontspannen en een met vitamine die hem wat alerter zou moeten maken. Thuis in zijn hok merktet ik geen verandering. Dus twee uur later weer de dienares gebeld. Ik kreeg te horen dat ik het eigenlijk gewoon tijd moest geven maar dat ik als ik het echt niet vertrouwde hem mocht komen brengen. Woensdagavond kreeg ik toen ik belde te horen dat het beter leek en hij waarschijnlijk de dag erna naar huis kon. Donderdag heeft de dierenarts hem weer onderzocht en een middel/prik gegeven voor 5 dagen. Pas vrijdag vonden ze dat hij goed genoeg at om weer naar huis te gaan. Gisteravond begon hij direct met zijn zus met eten en was vrolijk en allert. Vanmorgen vond ik het weer zo mat. Tijdens het hok verschonen hebben ze even door de tuin en het huis gehuppeld. Daarna ging meneer slapen. Zijn zus had honger en at goed. Rex at niets wat ik aanbood. Ik heb weer de dierenarts gebeld en die vond het volkomen logisch dat hij erg moe was na een paar rondjes tuin en dus moest rusten. Als hij echt niets at moest ik weer bellen. Eind vd middag had hij en de helft van een stukje wortel gegeten (stukje boseend van 4 cm) ook een stukje van een soort hard hooistaafje wat ik van de dierenarts meekreeg. Dat vond ze genoeg voor de dag. Hij hoefde niet terug. Hij moch nog 1 stengel selderij en ik moest wat hooi en afteld aantal brokken. Ik heb hem en zijn zus uit elkaar gehouden (Rex in het nachthok, lulu in de onderverdieping en de ren). Ik heb geen keutels of plas gevonden in het nachthok. Later op de dag was ook de rest van de 4 cm wortel en het hooistaafje op. Nu ben ik ergens een kooi gaan ophalen en heb Rex in de logeerkamer gezet. ik vind hem rillerig dus wil hem warm hebben en bovendien wil ik precies weten wat hij eet, drinkt, poept en plast. Wel ongezellig voor zijn zus, maar het moet maar even. Net heeft hij in een tijdsbestek van 3 seconden de stengel selderij op daarna ging hi was fijne stukjes uit het stro knabbelen.  zijn hooi en brokken negeert hij.

     

    Het zit me zo 'niet lekker'. Ik had het idee dat de dierenarts me overbezorgd en ongeduldig vond. Ben ik dat dan ook echt? Of ben ik juist niet doortastend genoeg? Hoe snel zou hij op moeten knappen? Als mijn paard een pijnstiller heeft gehad huppelt ze in no-time weer door de paddock, mijn kat herstelt zich na een dierenarts bezoek meestal binnen een dag. Dit speelt al 4 dagen en ik heb nog steeds het gevoel dat we hem kunnen verliezen.... Ik hoop dat hij de nacht weer goed doorkomt en echt snel de oude is. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .