Ga naar inhoud

Sammatroosje

Members
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sammatroosje

  1. Wilg, berk, hazelaar, hout van fruitbomen. Eik ben ik niet zeker van, de bladeren mogen ze alleszins niet, dus het hout? Bomen als vogelkers en zo, mogen ze niet, daarvan zijn de bessen giftig, dus het hout zou ik ook niet geven.

    Ahem, ik weet er niet zoveel van, maar ook de vogelkers (Prunus Serotina) ook wel bospest genoemd omdat 'ie overal de kop op steekt waar vogels poepen die zijn bessen hebben gegeten, valt onder de kersachtigen (Prunussen) en is dus technisch gezien ook een fruitboom, en zeker een kers. (de vruchten zijn overigens niet giftig, alleen mensen vinden ze over het algemeen niet lekker)

    Is dus een beetje verwarrend.

    Hier eten de wilde konijnen er overigens gretig van (jong opschot)

  2. Ergens wordt beweerd dat 80% van alle konijntjes drager is van EC. (Ik heb hierover mijn twijfels, maar wie ben ik?)

    Nou heb ik nogal wat konijntjes, en één ervan heeft een paar maanden geleden ook EC gehad. Hij is daarvan genezen, mede door advies van dit forum, maar nou vraag ik me af of je de EC ook preventief kunt behandelen.

    Wat ik eigenlijk bedoel is: Als je al je konijntjes één keer per jaar (tegelijk) behandelt met Panacur, voorkom je dan ook een uitbraak bij de dieren die drager zijn, en hun nakomelingen, doordat deze dieren dan geen drager meer zijn omdat je ook de sluimerende EC vernietigt?

    Het is sowieso een goed idee om 1x per jaar al je dieren te ontwormen, als je dat dan met Panacur doet sla je dan dus 2 vliegen in één klap........

    Weet iemand of dit zo (kan) werken/werkt???

  3. Tja, Zaza, ik weet dat CZ zijn voor en tegenstanders heeft. Ik weet ook waarom.

    Ik ben dus duidelijk een voorstander, mits verstandig gebruikt. Ik moet zeggen dat ik nog geen nadelen van CZ heb kunnen constateren, maar ben hier wel heel alert op, hoor. Overigens gebruik ik alleen CZ van minimaal 40ppm, anders is de werking te verwaarlozen. (Hoger dan 50ppm is niet mogelijk.)

    Ook een kk da kan niet alles. Hij/zij is ook maar een mens. En na €700,-- aan da rekeningen ga je toch verder kijken dan je neus lang is, en met resultaat. Ik houd trouwens wel ruggespraak met mijn da, kan 'ie van leren, vindt hij. (hij is hard op weg kk te worden, doet daar ook zijn best voor.) En astricycline en Sivotine kenden ze niet eens.

    Het probleem bij ons zat hem voornamelijk in de hoeveelheid dieren. Wij hebben er inmiddels 45 die allemaal in één ruimte waren ondergebracht. (wel aparte hokken)

    De dieren die genezen waren werden vaak weer opnieuw aangestoken enzovoort.

    Inmiddels werken wij met drie aparte ruimtes. Eén met de genezen dieren, één met de zieke dieren en één met de dieren waarvan wij denken dat die genezen zijn, maar waaraan wij nog twijfelen. Da's een heel geschuif, maar we beginnen er nu eindelijk, na een half jaar vat op te krijgen.

    En inderdaad, Cynthia, Snot is niet het einde, al kun je er na een half jaar wel hopeloos van worden, geloof me. Gewoon doorzetten, luisteren naar je da, gebruik maken van dit forum, en luister naar je eigen hart en intuïtie, die hebben het samen ook niet vaak mis.

  4. Wij hebben, helaas, ruime ervaring met snot.

    Van onze konijntjes, in totaal 42, hebben ongeveer 20 inmiddels een chronische vorm van snot ontwikkeld. De andere helft is vrij.

    De besmetting is dit voorjaar begonnen na een dubieuze aanschaf bij een bevriende fokker. Inmiddels hebben wij vier sterfgevallen, waarvan 2 door een anyfilactische shock a.g.v. te felle medicamenten.

    Wij zijn gestart met baytril en hebben dit trouw elke avond ( in het drinkwater) gegeven. Wel twee maanden lang. De snot kwam en ging, maar keerde ook weer terug.

    Van de dierenarts kregen we een middel dat we moesten spuiten, Cobactan, dit raad ik iedereen af, het helpt wel, maar het risico is anyfilactische shock, en je kunt aan je dieren zien dat ze er veel pijn van hebben. Overigens is er niet een echt door genezen, alleen verbeterd.

    Toen maar weer aan de baytril.

    Na een tijdje herinnerden we ons de raad van een (andere) bevriende fokker om Astricycline te gebruiken. dit hebben wij gedaan, en zowaar het hielp eigenlijk best goed. Alleen .... 30 gram kost ongeveer € 8--. ( toen wisten we nog niet dat Sivotine 2x zo geconcentreerd is en maar € 9-- per 100gr). Dit kun je overigens niet mengen met Baytril. Dan gaat het vlokken. Allemaal geprobeerd....

    Na twee maanden kwamen we achter die Sivotine.....heeft wat gekost, maar ja, onze dieren zijn ons leven.

    De Sivotine hielp wel, maar niet afdoende. Sommige werden beter, andere weer niet, en ze staken elkaar vaak weer opnieuw aan.

    Ik heb het hele internet afgestruind naar een middel wat kon werken, en achterstevoren nog eens.

    Op een gegeven moment vond ik iets over Colloïdaal Zilver. CZ (afgekort) werkt antibacterieel, anticeptisch en systemisch (dat betekent zoiets als in zijn geheel). Het is een vergeten medicijn, maar werd vroeger vóór de antibiotica als zodanig gebruikt. En niet zonder resultaat.

    Wij gebruiken inmiddels ongeveer 12 dagen een mengsel van: 2 maatschepjes Sivotine en 40cc CZ (40ppm) op één liter water. Van dit mengsel krijgt elk konijn (gemiddeld 1,1 kg per dier, het zijn dwergjes) ongeveer 100ml per dag. (Let wel, de CZ is minimaal 40 ppm, anders kun je net zo goed water gebruiken).

    Wij zien duidelijk resultaat, al na twee dagen begon de snotterige afscheiding uit de neus te verminderen, inmiddels is die kleurloos, en zo dun als water, de benauwdheid verdwijnt, geen hernieuwde besmettingen, en een algehele verbetering van de conditie. Inmiddels zijn er van de besmette dieren al een heel aantal die nauwelijks meer verschijnselen vertonen.

    Wij zetten deze behandeling zo voort en houden jullie op de hoogte.

    Sorry voor de lengte van mijn reactie, maar het is zo wel duidelijk, denk ik.

  5. Klopt, is Panacur, we zijn ook zo blij dat 'ie het weer zo goed doet. Heb wat overhaast geschreven, maar we waren er gelukkig op tijd bij en hebben heel snel gereageerd, zei de D.A. dat is waarschijnlijk de reden van dit snelle herstel.

    Dus zo snel mogelijk reageren, en bij Panacur geldt; baat het niet? schaden doet het ook niet. Dus als je sterk E.C. vermoedt, zo snel mogelijk met medicatie starten.

    Succes allemaal.

  6. Ons huiskonijn Rebel, een dwergrex-dalmatiner van een jaar oud, is zondag 19 aug. tussen 19.00u en 20.00u ziek geworden. De symptomen waren: evenwichtsproblemen (als gevolg van) het naar voor en terugdraaien van de ogen. Als hij uit zijn huisje kwam tolde hij rond als een bromtol.

    De week hieraan voorafgaand viel ons al op dat hij wat shagrijnig was, en veel tijd in zijn huisje doorbracht.

    rond 23.00u zijn wij gestart met Enrofloxoral. Wij hadden al het vermoeden dat het om E.C. ging, mede door wat wij lazen op dit forum.

    Maandag om 9.00 was de d.a. open en werd ons vermoeden bevestigd. Hij heeft nog wel de oren gescheckt op oorontsteking, dit was niet het geval.

    Wij zijn direct gestart met Panadol, hebben de Enrofloxoral doorgezet en hebben dit aangevuld met Protexin professional, een vitamineboost-preparaat tegen de nadelige gevolgen van de Enrofloxoral.

    Na 2 dagen waren de verbeteringen al duidelijk merkbaar, dit heeft heel de week doorgezet.

    Vandaag, maandag 17 aug, een ruime week na de uitbraak is Rebeltje alweer genezen verklaard. We zien ook geen symptomen meer, hij is weer vrolijk en levenslustig.

    Natuurlijk zijn wij bedacht op een eventuele terugkeer van E.C., maar we zijn voorlopig heel dankbaar dat we zo snel konden reageren door de doorgegeven kennis in dit forum, dat heeft de d.a. ons ook nog eens gezegd. BB en alle mensen op dit forum, BEDANKT!!!

  7. Wij hebben sinds zondagavond (9 aug) ook een geval van E.C.

    Onze diagnose kwam tot stand uit de diverse artikelen geschreven door leden van dit forum, m.b.t. E.C. (waarvoor onze innige dank). Wij hadden ook nog geen ervaring met E.C.

    De dierenarts heeft de diagnose overigens heel stellig bevestigd na controleconsult.

    Wij werken nu met Panacur, Enrofloxoral en Protexin (prof. vitaminepreparaat) en hebben al direct een heel positief resultaat. De symptomen zijn zo goed als weg, (rollende ogen en een konijn wat zich al tollend door zijn verblijf beweegt) al blijft hij nog wat onvast op zijn pootjes. Hij kan zichzelf inmiddels al weer wat oprichten om te wassen.

    De d.a. gaf aan dat een snelle diagnose en zo snel mogelijk medicijnen toedienen cruciaal is, gelukkig hadden wij een ruime huisapotheek voor onze konijntjes, en hebben een half uur na de diagnose al in kunnen grijpen. Pas de volgende dag zijn wij ermee naar de D.A. kunnen gaan, maar de Enrofloxoral deed toen al zijn werk. Ik hoop dat dat de reden is van dit snelle resultaat en dat onze Rebel geen terugval krijgt.

    Heb je er trouwens rekening mee gehouden dat ook mensen en mogelijk honden besmet kunnen raken?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .