Ga naar inhoud

bino&dido

Members
  • Items

    1.205
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door bino&dido

  1. Het is inderdaad een leuk idee om een beetje kruiden door het hooi te mengen. Dan kan je het best echt kruiden nemen en niet in pellet vorm (zakt naar beneden). Met 500 gram kruiden kan je echt wel even vooruit, zeker als je eerst even wil proberen.


  2. Ik denk dat ze ook gewoon gras kan eten. Let er alleen wel even op dat vers gras meer invloed heeft op de darmen. Laat het konijn daarom maar weinig eten op het begin en bouw dit langzaam op.


     


    Wil het konijn ook geen hooi eten als je dit geeft ipv groente. Even wat minder andere dingen en wat meer hooi, misschien als het konijn wat meer honger heeft dat hij wel hooi gaat eten. Het is duidelijk dat het konijn gewent was aan gewoon biks eten.


  3. Hallo Marloup,


     


    Helaas hebben wij ook een konijn gehad met een fikse wond. Ook hier de wond steeds openmaken en het pus eruit halen. Helaas hebben wij het gevecht verloren. Ons konijn is 3x geopereerd en als ik terugkijk had ik dat niet moeten doen.


     


    Wat ik nu aanraad aan anderen, blijf niet te lang doorgaan. Pus bij konijnen is zeker niet hetzelfde als bij mensen of honden. Het pus is dik en niet weg te spoelen. Hierdoor is het gevecht tegen pus echt heel moeilijk. Zodra de pus zich een baan door het lichaam weet te verkrijgen is het een afgelopen zaak.


     


    Ik weet niet hoe je nu pijnstilling geeft, maar heb bij mijn konijn gemerkt dat injecties echt het best werken. Je dierenarts kan je dit leren en is totaal niet moeilijk. Hierdoor kreeg mijn konijn nog even een opleving.


     


    Wens je veel sterkte, hoop natuurlijk dat je konijn de strijd gaat winnen!


  4. Ik zou wel even het voer mixen met je nieuwe voer. Supreme Science Selective daar stappen konijnen heel snel op over omdat de meeste dit lekker vinden. Wil je overstappen naar Hope Farms Super Trio zou ik dit eerst even mixen. Of een klein beetje nat druppelen. Het ruikt dan meer en dan gaan de konijnen het wel eten.


     


    Succes!


  5. Ik zou ook eerst even kijken of de konijnen iets mankeren, of misschien eten ze minder hooi. Als je kan uitsluiten dat de konijnen ziek zijn is dat wel een fijn idee denk ik.


     


    Supreme en ook Beaphar hebben speciaal konijnenvoer voor oudere konijnen. De Supreme Science Selective Mature en de Beaphar senior. Dit voer zorgt er ook voor dat de eetlust gestimuleerd word.


  6. Mijn ervaring is dat het ene konijn het helemaal geweldig vind, zo kan het andere konijn er niet naar om kijken. De Fibafirst stengels zijn niet het lekkerste voer, maar daar zijn ze ook niet voor gemaakt. Mijn ervaring is wel dat de konijnen die last hadden van plakpoep hier minder last van hadden toen ze fibafirst aten. Het aantal vezels is gewoon veel meer dan in ander voer.


  7. Op zich is het niet erg als een konijn geen groente eet. Wat de dierenarts ook al aangaf is dat in de SS in principe alle voedingsstoffen zitten die hij nodig heeft. 


     


    Wat ik zou proberen is om hem 's morgens hooi te geven en dan wat later zijn SS. Ook om het hooi eens in een balletje te doen of hem kruidenhooi te geven (kleine hoeveelheid). De hoeveelheid SS die je geeft heeft ook grote invloed op het eten of niet eten van hooi. 


     


    Zelf vind ik het belangrijker dat een konijn hooi eet dan groente.


  8. Ik ben mee geweest naar de dierenarts maar niet mee de kamer in. Mijn vriend heeft dit voor mij gedaan. Vond ik toch wel prettig, zodat ik niet ook nog de herinnering heb van hoe hij er dood uitziet.

    Het is gewoon dat ik zo graag nog een oplossing wilde hebben, maar deze kwam nu eenmaal niet. Of iig niet snel genoeg voor Bino, iedere aanval die hij nu kreeg was teveel. Hij heeft een goed leven gehad met zijn soortgenoten en lekker kunnen rennen in zijn hok van 16m2. Iig veel beter dan de meeste konijnen.

    Het valt wel zwaar, ongeveer 3 maanden geleden is Loki overleden en nu Bino ook. Gelukkig heb ik Dido en Misty nog wel, hoop dat de rest van het jaar beter gaat. Ben ook blij dat Misty en Dido het wel goed met elkaar kunnen vinden, hou ik ze voorlopig gewoon samen.

    @ sharon: het is ontzettend moeilijk om zo'n beslissing te nemen, sterkte!

  9. De laatste dagen loopt hij nog wel af en toe een rondje. Het is natuurlijk ook erg warm op het moment, maar merk wel dat hij minder actief word. Ook probeer ik hem iedere dag even in de ren buiten te laten.

    De medicijnen geven is niet echt een strijd, hij vind het wel prima. De novadox vond hij echt lekker.

    Zijn maatjes binnen houden is geen optie, ze hebben buiten een ren van 16 vierkante meter. Zijn maatjes zijn een hollander en een franse hangoor van 5 kilo.

  10. Ik vind het zo moeilijk om te beslissen wat ik nog konijnwaardig vind. Gewoon omdat je niet weet of dit tijdelijk gaat zijn of nog zoveel dagen of zelfs weken gaat duren. Die aanvallen zijn echt verschrikkelijk om te zien, dan doet hij zichzelf ook pijn. Ook weet ik niet of hij ooit nog terug kan naar zijn vriendjes of dat hij te vatbaar is om buiten te leven.

  11. @ Femmeke: Ik hou zeker wel van mijn dieren. Daarom vind ik de beslissing ook zo moeilijk.

    Bino moet heel veel ziektes overwinnen omdat hij chronisch snot heeft. Hij is erg vatbaar voor alles wat langskomt en ook de snot zelf is niet prettig aangezien hij het vaak benauwd heeft.

    Ik zeg ook gewoon eerlijk, bij een gezond konijn zou ik verder gaan dan bij een konijn dat eigenlijk al ziek is. Maar ik denk niet dat ik daarom geen dieren mag hebben.

    Ondertussen ben ik al meer dan een maand bezig en ligt mijn lieve konijn er zo bij (als hij geen aanval heeft):

    attachment.php?attachmentid=69852&d=1374586500

  12. Toen ik voor de 2de keer bij de dierenarts kwam wou hij hem al laten inslapen. Echter kon ik dit toen niet, Bino was nog aan het rond huppelen en at nog prima.

    Echter ben ik nu meer aan het twijfelen, idd na een maand. Zelfs als hij dit nog gaat overleven, blijft het een konijn met snot die volgende week weer middenoorontsteking kan hebben.

  13. Wat heb jij gedaan aan het middenoorontsteking dan? Ik had novadox, dit heb ik 10 dagen gegeven.

    Op dit moment heeft hij heel de tijd zijn hoofd scheef en krijgt dus aanvallen waarbij zijn pupillen hard en heen en weer bewegen. Ik had ook gedacht het hok meer op te vullen maar het is hier al 28 graden binnen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .