Ga naar inhoud

Sjimmie

Members
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sjimmie

  1. Hallo,

     

    We zijn al weken aan het sukkelen met de vacht en jeuk van ons konijn. Hij heeft hardnekkige schurftmijt. We hebben al met stronghold behandeld maar dit hielp niet voldoende. We zijn nu gestart met ivermectine injecties. Hij heeft afgelopen maandag de eerste gehad, hij heeft iets minder jeuk maar het is zeker nog niet weg.

     

    Wat zijn jullie ervaringen met ivermectine? Hoe snel werkt het? 

     

    Of andere tips om de schurftmijt te bestrijden?

  2. 3 minuten geleden zei Koosje:

    Zie je op de huid zelf iets aparts?

    Korstjes e.d.?

    De jeuk moet toch ergens vandaan komen lijkt mij.

    Nee geen korstjes hij krabt zich ook niet kapot. Enkel als ik wat haren 'uittrek' wat schilfers. Deze zijn onder microscoop bekeken en hier was niks in te zien.

  3. 23 minuten geleden zei HildeR:

    Ik heb wel een keer een konijn gehad die allergisch was voor zonnebloempitjes, dus ja het bestaat wel, maar komt niet heel vaak voor blijkbaar.

     

    Is hij toevallig aan het verharen? Daar krijgen sommige konijnen ook nog wel eens jeuk van.

    Hij is inderdaad aan het verharen maar hij heeft echt jeuk jeuk. Hij is eigenlijk non-stop wel iets aan het bijten, wassen en krabben als hij niet slaapt. Lijkt mij erg extreem voor de rui... Wat denk jij? 

  4. Hallo,

     

    Heeft iemand van jullie al een keer een konijn met een bepaalde allergie meegemaakt? Voedsel allergie of iets uit de omgeving?

     

    Ons konijn heeft sinds enkele weken (we hebben hem nu 6 weken) last van onverklaarbare jeuk. Bij zijn vorige eigenaren had hij dit niet. Mijt, luizen en wormen uitgesloten. We denken nu aan een allergie. Hij krijgt hier ander voer (SS) en meer groente, fruit en kruiden. Zelfde bodembedekking en hooi.

     

    Iemand hier ervaring mee?

  5. Hallo,

     

    Een kleine maand geleden had onze Nederlandse Hangoor dwerg een kleine kale plek op zijn rug. Even een paar dagen aangekeken en toen hij ook zijn oren begon te krabben actie ondernomen en naar de dierenarts gegaan. Een plukje vacht onder de microscoop bekeken en hij bleek inderdaad mijt te hebben. Vervolgens behandeld met Stronghold. De kale plek op zijn huid begon mooi te genezen, maar de schilfers bleven. Zijn oren bleef hij echter krabben. Dus een week later weer naar de dierenarts. Weer een aantal

    plukjes haar bekeken onder de microscoop, geen mijt meer te zien. We hebben shampoo meegekregen, anti-bacterieel en tegen schimmel. Aantal keren gewassen en terug naar de dierenarts. Hij krabt nog steeds af en toe zijn oren. Er is echter niks te zien in zijn oren, geen ontsteking, niet veel oorsmeer, geen korstjes. 

     

    Wat zouden jullie nu doen? De plek op zijn rug is weg door de stronghold en het wassen evenals de schilfers te laatste dagen. Echter blijft hij om de 10 minuten even zijn oor krabben. Iemand tips?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .