Ga naar inhoud

DemiZ

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DemiZ

  1. 3 uur geleden zei MichelleloveElmo:

    Ik denk dat het dan zaak is om eest te weten om wat voor gruis en blaas stenen het gaat. De een ontstaat in zure urine, de andere en basische urine, en dan heb je ook nog gruis wat bacterie gerelateerd kan zijn. Uiteraard heeft voeding er ook een rol in, maar niet alleen. Dus het lijkt mij zaak om uit te sluiten of er naar gruis ook sprake is van een ontsteking, wat de ph waarde is van de urine en wat voor gruis er te zien is en of er verschil is tussen het gruis van de vorige keer en de steen deze keer. Dus of de steen uit dezelfde kristallen bestaat als het gruis.

    Dus

     

    PH waarde beide keren

    Is er ook sprake van een blaas ontsteking

    Wat voor soort gruis is het

    Uit wat voor soort kristallen bestaat de steen

    Hoihoi, hartstikke bedankt voor je informatie! Helaas is het zand van vorige keer niet meer te achterhalen. Er was toen wel sprake van een blaasontsteking. Wel weet ik dat de steentjes deze keer de variant calcium-oxalaat is. Er is deze keer geen sprake van een blaasontsteking. De pH waarde van de urine zou ik moeten laten onderzoeken, als jij zegt dat het zinvol is. Vandaag gaf de dierenarts ook aan dat fosfor een rol kan spelen. Daar ga ik me vanavond eens verder in verdiepen.

     

    Ik vind het nu nog steeds lastig om te bepalen wat hij mag eten en hoeveel. Ik ben kruiden aan het uitzoeken, maar het verbaast me hoeveel calcium, oxaalzuur, Vitamine C dit kan bevatten. Met de dierenarts afgesproken contact te houden en over een paar weken een foto maken ter controle.

     

    groetjes demi

     

  2. Hoihoi,

     

    Dit topic heb ik gemaakt, vanwege de problemen bij mijn konijn Maisey (blaaszand/blaasstenen) . Dit verhaal kun je lezen in 'gezondheid'

     

    Graag wil ik hier de vraag stellen over calcium en Oxaalzuur. 

    Voor mijn konijn wordt een 'calciumarm' dieet voorgesteld. Echter, op het internet, vind ik tegenstrijdige berichten. Het zou met name het Oxaalzuur zijn wat ik moet gaan beperken (en Vitamine C). Juist door de calcium te verminderen, zou er meer Oxaalzuur overblijven dat de kans op blaassteen vergroot.

     

    Ik zie door de bomen het bos niet meer en vroeg me af of iemand dit bekend klinkt. 

     

    groetjes demi

     

  3. 3 uur geleden zei MetaFleurOlivier:

    Hoi Demi!

     

    Het 'Timothy' dieet ken ik niet. Fleur krijgt nog steeds Timothy hooi, spa blauw en urinary tract health formula. Zodra ik kruiden of wat dan ook bij voeg gaat het mis. Het is overigens wel een tijdje goed gegaan toen gaf ik witlof bij en komkommer bij. Wat ontzettend naar Demi! Ik had zo gehoopt voor je dat het goed ging!! Wilhelminapark is echt de top en ik zou idd daar snel contact mee op nemen. Ook heb ik contact gehad met de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. Daar worden alle artsen opgeleid en zitten docenten. Jouw casus wordt dan in het team besproken en zij bellen jou dan terug. 

    Wij hebben besloten de divertikel aan de blaas van Fleur te laten opereren. Waarom? Nu heeft ze bij het minste of geringste blaasontsteking. Los van het feit dat mijn hart breekt al zij pijn heeft, zie ik wel redelijk snel als ze niet lekker is. Maar echt een week op vakantie ofzo durf ik niet want de oppassers zullen de signalen niet zo snel oppikken. Fleur stopt dan ook met eten enzo. De operatie zal uitgevoerd worden door Wilhelminapark. Fleur is nu nog jong en 'gezond' , als het chronisch ontstoken is zijn we verder van huis en is een operatie veel moeilijker. Ik zou echt contract opnemen met wilhelminapark, je verhaal doen en advies vragen aan de dierenartsen. Als ik je nog ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag. Heel veel beterschap Maisey en succes! Ik hoop heel erg dat het goed gaat! Groetjes Meta 

    Dankjewel voor al je informatie! Ik hoop dat ook met jou konijn alles goed mag gaan. Ik ga zeker contact opnemen met ze, ik wil alles proberen om dit op te lossen. Ik lees ook mensen die ervaring hebben met het geven van Chinese kruiden. Maar ik weet niet of dat echt kan helpen. Ook ben ik vanavond aan het lezen gegaan over oxaalzuur. Blijkbaar moet ik niet alleen op de calciumwaarde letten, maar vormt dit, als ik het goed begrepen heb, ook een probleem. Nogmaals bedankt, alvast beterschap met jouw nijntje! :) 

  4. Op 6-6-2017 at 18:42 zei MetaFleurOlivier:

    Een gezond konijn absoluut Rian! Heb je helemaal gelijk in. Alleen in het geval van Fleur met haar blaasafwijking niet. Je zou kunnen zeggen dat ze niet helemaal gezond is in die zin. Voor fleur is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk calcium binnen krijgt omdat deze in de uitstulping blijft zitten als restje. Het is een soort zakje waar het in blijft zeg maar. Dat gaat ontsteken dat leidt tot blaasontsteking. Toevallig drie weken geleden geprobeerd beide konijnen op ss te krijgen omdat Olivier dat moet hebben voor zijn darmen (verstoord na antibiotica). Het verschil tussen de urinary tract en ss is 0,1%. Twee weken later had Fleur blaasontsteking. En het klopt dat ik ook ver, misschien wel te ver ga voor ze. Kan er niks aan doen! Het zijn mijn kindjes! 

    Voor Fleur werkt de Timothy hooi, de urinary tract en het spa blauw heel goed. 

    Overigens is het mij geadviseerd door   zowel Wilhelminapark en de Uni kliniek.

    Misschien is het een idee :)

    Hey, gaat alles nog steeds goed met Fleur? Ik vroeg me af of jij van het Wilheminapark het Timothy-dieet hebt gekregen? Daar sprak mijn dierenarts namelijk over en ging het daar navragen.

     

    groetjes demi

  5. Hoihoi,

     

    Ik weet dat het nu al een paar maanden geleden is, maar ik wilde nog vertellen hoe het uiteindelijk is afgelopen.

     

    Uit de biopt die de dierenarts had afgenomen was de uitslag gelukkig dat er niks aan de hand was met zijn blaas. 

     

    Na een maand was hij al helemaal weer de oude Maisey. Hij at goed en zijn ontlasting zag er ook weer top uit. Maar ondertussen voerden we hem nog steeds hooi, gedroogde kruiden en wortel. Ook hadden wij zijn biks (supreme science selective) aangepast naar 30 gram per dag. (Maisey weegt trouwens 2.5 kilo)

     

    Nu, 4 maanden later, merkten we dat zijn kontje weer nat werd. Duimend dat het hooguit een blaasontsteking zou zijn, voelde de dierenarts helaas weer een verharding in de blaas. Een echo bevestigde dit. Aangezien het de vorige keer enkel om zand ging, besloten we met een katheter te kijken of we wat konden spoelen. Maisey is een makkelijk konijn die veel toelaat. Helaas bleek het deze keer niet om zand, maar om steentjes te gaan. Er kwamen wat steentjes uit, maar de dierenarts voelde weerstand in de blaas en had het vermoeden dat een wat grotere steen de weg blokkeerde. Er werd besloten om hem de volgende ochtend opnieuw te opereren.

     

    De operatie afgelopen vrijdag is goed verlopen, maar tot onze grote schrik (en die van de dierenarts) zat er maar liefst een brok steen/zand in van 1,5 bij 3 cm met een dikte van 1 cm. Maisey knapt gelukkig wel een stuk sneller op dan de vorige keer. Jullie begrijpen dat ik erg geschrokken ben van de snelheid van het terugkomen van het probleem. Ik begrijp ook niet goed hoe het eerst zand en nu steentjes kan zijn. De dierenarts heeft aangegeven dat de volgende keer operatie geen optie meer zal zijn (in verband met de snijmogelijkheden op de blaas) ongeacht of je dat dan ook nog wel zou willen. 

     

    Afgelopen dagen weer heel veel hier en elders op internet gelezen over hoe we nu nog meer zijn voeding kunnen aanpassen. De dierenarts heeft een gespecialiseerde dierenkliniek (Wilheminapark) benaderd om te vragen naar alle mogelijkheden voor het aanpassen van zijn voeding.

     

    Inmiddels ben ik zo ver:

    • Enkel timothy hooi 
    • Biks nog verder teruggebracht naar 10 gram per dag
    • Spa blauw in plaats van kraanwater (ons water heeft namelijk een 'gemiddelde' hardheid)
    • Onderzoeken of meer magnesium zou kunnen helpen
    • Alle kruiden en groenten aan het opzoeken voor werking, gehalte calcium, etc.

    Ik lees hier (helaas) van veel mensen die ook ervaring hebben met konijnen met blaaszand/steentjes. Alle aanvullende hulp is uiteraard meer dan welkom! Ik duim enorm hard dat het gaat lukken om hem op een werkend 'calciumarm' dieet te zetten. 

     

    Misschien kan ik hier later nog een topic over starten bij 'voeding'. Ik ben in ieder geval erg blij met alle informatie die ik hier heb gevonden. 

     

    Groetjes, Demi

     

  6. Hey, 

     

    Ik heb een lief konijn, Maisey, mijn gecastreerd rammetje. 

    Afgelopen donderdagmiddag ben ik erg geschrokken. Ik dacht in eerst instantie aan een blaasontsteking, maar al gauw bleek het iets anders te zijn. Na het maken van een röntgenfoto bij de dierenarts, kwamen we erachter dat Maisey blaassteen/blaasgruis had en de volgende dag geopereerd moest worden.

     

    Jullie begrijpen dat ik erg in spanning heb gezeten, maar de eerste stap na herstel is goed gegaan. Na de operatie vertelde de dierenarts alleen wel dat zijn blaas er wat afwijkend uitzag. Hij heeft een biopt afgenomen en wordt nu onderzocht. Hij vertelde dat de blaas een wat afwijkende vorm heeft en een iets andere kleur. Nu is mijn vraag of iemand hier wel eens over heeft gehoord en een idee heeft wat het kan zijn. De uitslag van de biopt moet ik nog krijgen, maar ik maak me wel wat zorgen.

     

    Maisey knapt steeds weer een beetje op. Hij heeft wel antibiotica en pijnstiller en we moeten hem soms nog een beetje bijvoeren. Ik hoop dat hij snel weer de oude Maisey is.

     

    Groetjes Demi

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .