Spring naar bijdragen

Veli

Members
 • Aantal bijdragen

  28
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Veli

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. De eerste had duidelijk een opgezette buik en dus gasvorming (toch?). Met de tweede ben ik niet naar een DA geweest dus dat durf ik niet zeker te zeggen. Ze krijgen qua groenvoer van mij 2-3x per week wat komkommer/wortel/bloemkool.. net wat ik in huis heb. Ze komen dagelijks buiten waar ze voornamelijk gras(soorten) eten. De planten die ze niet mogen komen ze ook niet aan. Qua water drinken ze erg wisselend maar niet heel veel. Ik gok gemiddeld rond de 100-150ml met z'n tweetjes uit een drinkfles. Alleen afgelopen week toevallig ook een bakje gehad staan omdat de fles kapot was gevallen. Op het moment lijken ze niet heel erg te verharen dus twijfel of dat de oorzaak zal zijn... Ik ben nu bewust wat minder biks gaan geven zodat ze meer hooi zullen eten, eens kijken wat dat doet. Vanochtend lag er namelijk ook wat zachtere ontlasting in het hok.
 2. Helaas moet ik weer verder met vragen.. Konijn 1 is er gelukkig weer helemaal bovenop gekomen! 😁 Maar... sinds vanavond lijkt het andere konijn de problemen te hebben. Gelukkig herken ik het nu eerder en heb ik alle middelen in huis. Maar wat ik me nu af vraag, heeft iemand misschien een idee waar dit door zou kunnen komen? Er is eigenlijk qua voeding/huishouding/ed. niets anders dan normaal geweest. Ze eten allebei niet veel hooi, maar daar lijken ze voorheen (2 jaar) ook geen problemen mee gehad te hebben. Ik vind het erg typisch dat ze het nu allebei binnen zo'n korte tijd hebben. Het zijn twee broertjes maar toch... iemand ideeën waar dit aan zou kunnen liggen?
 3. Evengoed bedankt voor je reactie Evee, dat stelt me wel gerust! Qua temperatuur heb ik het niet opgemeten, maar op gevoel voelde de oortjes van beide konijnen gisteravond ongeveer hetzelfde. Voor de zekerheid heb ik ze vannacht toch maar binnen in een koele kamer gezet. de DA heeft me inderdaad aanbevolen te dwangvoeren om de 1-2 uur. Ik merkte dat dit inderdaad steeds meer stress gaf bij mijn konijn. Vanaf het moment dat ik hem in ieder geval iets heb zien eten ben ik de periodes ertussen groter gaan maken. Ik heb ze vanochtend weer terug gezet in hun eigen hok buiten en niets meer gegeven om hem even een tijd met rust te laten. Dus ook geen medicatie in de vorm van pijnstiller of darmbevordering. Hopelijk dat hij dan weer wat meer gaat eten! Gisteren heeft hij 2x pijnstilling gehad en 3x die voor de darmen. Helaas vandaag zelf aan het werk maar gelukkig iemand gevonden die tussen de middag even gaat checken hoe het gaat en actie kan ondernemen als het dan toch nog niet goed gaat. Nog even duimen dus!
 4. Hallo, Vanochtend bij de DA geweest voor een van mijn konijnen ivm verstopping/gasvorming. Hiervoor pijnstiller, spul voor de darmen en dwangvoer gekregen. Het leek in de loop van de dag steeds wat beter te gaan en heb hem in ieder geval even kort iets zien eten. Voerbak is echter nog nauwelijks leeg. Nu vanavond lijkt hij toch weer wat suffer (hoewel niet zo erg als vanochtend). Mijn redelijke spoedvraag is nu dus hoe ik hiermee de nacht in moet. Ze zitten normaal altijd buiten. Is het beter om ze beide op een koele plek binnen te zetten? En vannacht toch even om de paar uur checken en nog dwangvoeren? Of het even rust en tijd geven over de nacht? Iemand die hiermee ervaring heeft??
 5. Ze kunnen het hok in doordat deze op pootjes staat en de muizen er onderdoor te kruipen, waardoor ze vervolgens in de ren uitkomen en via de ren weer het hok in kunnen. Het hok 's nachts dichtmaken zou kunnen, maar weet niet of mijn konijnen het hok dan heel gaan laten als ik ze opsluit en ze niet de ren in kunnen. 😅 Ik ga deze week toch eens kijken of ik er inderdaad tijdelijk iets omheen kan maken, want inmiddels hebben we toch maar vallen gezet en het is nu niet bepaald een vrolijk aanblik om elke ochtend twee dode muizen te vinden 😐
 6. Mijn konijnen zijn er gewoon aan gewend er rustig de hele dag over te kunnen doen. Qua hoeveelheid wat je overal terug leest per kg lichaamsgewicht halen ze de dagelijkse aanbevelingen nog niet eens dus lijkt me sterk dat ik ze teveel geef. Maar dat terzijde, aangezien dat niet de vraag van mijn topic was. 😉 Nu ik eens goed heb gezocht lijken er ook wat muizenkeutels in en rondom de voerbak te liggen dus denk dat het inderdaad een muizenprobleem is! Goed om te weten dat er meer dit probleem hebben. Nou ja dan maar wat in de gaten houden en maar denken dat ik zo een goede daad verricht en wat beestjes de winter door help
 7. Veli

  het mysterie van de biks

  Hallo, Sinds een week of twee merk ik wat vreemds in het hok van mijn twee konijnen... Op de bovenverdieping waar hun voerbak staat vond ik laatst met het schoonmaken van het hok opeens in en hoekje een bergje uit elkaar gevallen biks. Eerst dacht ik nog van nouja zal wel iets eenmaligs en toevallig zijn. Maar laatst viel het me weer op dat er een hele berg lag op dezelfde plek. Nu ben ik er eens wat meer op gaan letten en het lijkt dat dit steeds alleen 's nachts gebeurd. Weet iemand toevallig wat dit zou kunnen zijn waarom mijn konijnen dit doen? En zijn het wel mijn konijnen of zouden het ook muizen kunnen zijn? (die heb ik ook ooit een in de voerbak aangetroffen, ze staan buiten). De afgelopen maanden lijken ze wel ook wat meer te eten dan voorheen, maar dit is pas iets van de laatste twee weken.. Wie kan mij helpen met dit vreemde mysterie?!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .