Spring naar bijdragen

Veli

Members
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Veli

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Veli

  Lichtelijke spoed tijdens dwangvoeren

  Evengoed bedankt voor je reactie Evee, dat stelt me wel gerust! Qua temperatuur heb ik het niet opgemeten, maar op gevoel voelde de oortjes van beide konijnen gisteravond ongeveer hetzelfde. Voor de zekerheid heb ik ze vannacht toch maar binnen in een koele kamer gezet. de DA heeft me inderdaad aanbevolen te dwangvoeren om de 1-2 uur. Ik merkte dat dit inderdaad steeds meer stress gaf bij mijn konijn. Vanaf het moment dat ik hem in ieder geval iets heb zien eten ben ik de periodes ertussen groter gaan maken. Ik heb ze vanochtend weer terug gezet in hun eigen hok buiten en niets meer gegeven om hem even een tijd met rust te laten. Dus ook geen medicatie in de vorm van pijnstiller of darmbevordering. Hopelijk dat hij dan weer wat meer gaat eten! Gisteren heeft hij 2x pijnstilling gehad en 3x die voor de darmen. Helaas vandaag zelf aan het werk maar gelukkig iemand gevonden die tussen de middag even gaat checken hoe het gaat en actie kan ondernemen als het dan toch nog niet goed gaat. Nog even duimen dus!
 2. Veli

  Lichtelijke spoed tijdens dwangvoeren

  Hallo, Vanochtend bij de DA geweest voor een van mijn konijnen ivm verstopping/gasvorming. Hiervoor pijnstiller, spul voor de darmen en dwangvoer gekregen. Het leek in de loop van de dag steeds wat beter te gaan en heb hem in ieder geval even kort iets zien eten. Voerbak is echter nog nauwelijks leeg. Nu vanavond lijkt hij toch weer wat suffer (hoewel niet zo erg als vanochtend). Mijn redelijke spoedvraag is nu dus hoe ik hiermee de nacht in moet. Ze zitten normaal altijd buiten. Is het beter om ze beide op een koele plek binnen te zetten? En vannacht toch even om de paar uur checken en nog dwangvoeren? Of het even rust en tijd geven over de nacht? Iemand die hiermee ervaring heeft??
 3. Veli

  het mysterie van de biks

  Ze kunnen het hok in doordat deze op pootjes staat en de muizen er onderdoor te kruipen, waardoor ze vervolgens in de ren uitkomen en via de ren weer het hok in kunnen. Het hok 's nachts dichtmaken zou kunnen, maar weet niet of mijn konijnen het hok dan heel gaan laten als ik ze opsluit en ze niet de ren in kunnen. 😅 Ik ga deze week toch eens kijken of ik er inderdaad tijdelijk iets omheen kan maken, want inmiddels hebben we toch maar vallen gezet en het is nu niet bepaald een vrolijk aanblik om elke ochtend twee dode muizen te vinden 😐
 4. Veli

  het mysterie van de biks

  Mijn konijnen zijn er gewoon aan gewend er rustig de hele dag over te kunnen doen. Qua hoeveelheid wat je overal terug leest per kg lichaamsgewicht halen ze de dagelijkse aanbevelingen nog niet eens dus lijkt me sterk dat ik ze teveel geef. Maar dat terzijde, aangezien dat niet de vraag van mijn topic was. 😉 Nu ik eens goed heb gezocht lijken er ook wat muizenkeutels in en rondom de voerbak te liggen dus denk dat het inderdaad een muizenprobleem is! Goed om te weten dat er meer dit probleem hebben. Nou ja dan maar wat in de gaten houden en maar denken dat ik zo een goede daad verricht en wat beestjes de winter door help
 5. Veli

  het mysterie van de biks

  Hallo, Sinds een week of twee merk ik wat vreemds in het hok van mijn twee konijnen... Op de bovenverdieping waar hun voerbak staat vond ik laatst met het schoonmaken van het hok opeens in en hoekje een bergje uit elkaar gevallen biks. Eerst dacht ik nog van nouja zal wel iets eenmaligs en toevallig zijn. Maar laatst viel het me weer op dat er een hele berg lag op dezelfde plek. Nu ben ik er eens wat meer op gaan letten en het lijkt dat dit steeds alleen 's nachts gebeurd. Weet iemand toevallig wat dit zou kunnen zijn waarom mijn konijnen dit doen? En zijn het wel mijn konijnen of zouden het ook muizen kunnen zijn? (die heb ik ook ooit een in de voerbak aangetroffen, ze staan buiten). De afgelopen maanden lijken ze wel ook wat meer te eten dan voorheen, maar dit is pas iets van de laatste twee weken.. Wie kan mij helpen met dit vreemde mysterie?!
 6. Het valt me al enkele dagen op dat mijn konijn Lou echt plukken haar verlies van zijn achterwerk. Nu heeft hij altijd al wat meer geruid dan mijn andere konijn, maar nu valt het me echt op dat het dikke plukken zijn alleen vanaf zijn kont. In eerste instantie maakte ik me hier niet zo druk om, maar nu viel mij vandaag ook op dat er wat meer plakkerige ontlasting in het hok lag en een controle van beide bleek dat Lou ook wat ontlasting rond zijn anus geplakt had zitten en deze ook wat uitstak naar buiten (de andere had dit namelijk helemaal niet). Hij zag er verder niet rood of ontstoken uit. Qua voeding oid is eigenlijk niets veranderd, misschien dat ze nu wel wat meer in de tuin zitten dan enkele maanden terug toen het slechter weer was. Maar Murphy lijkt nergens last van te hebben. Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en wat ik er het beste mee kan doen? Misschien eens enkele dagen in hun ren houden zodat ze alleen biks/hooi kunnen eten?
 7. Veli

  Veilige en giftige planten/groenten.

  Ik heb rode bietjes in mijn moestuintafel staan, maar mag ik de konijnen wel de bladeren van de rode biet geven?
 8. Veli

  Kosten vaccineren

  Oeh dan ben ik gelukkig goedkoop uit volgens mij. €51 voor twee konijnen beide inentingen voor een jaar. Wel op een vast konijnenspreekuur bij de dierenarts.
 9. Geen idee of het door het voorjaar komt maar die van mij hebben allebei juist een luie dag gehad... Van de week eerst Murphy die niet vooruit te branden was (verder wel gewoon alert) terwijl hij normaal erg actief is. Dacht eerst dat ie ziek was maar na het even aangekeken te hebben en verder niks vreemds te zien leek hij de dag erna weer de oude. En vandaag lijkt Lou het te hebben....
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .