Ga naar inhoud

johannaPrins

Members
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door johannaPrins

  1. Mijn dame mag graag graven en inrichten. Het nieuwste project is een grote kuil onder hun schuil/ afdakje. Deze is zo neer gezet dat ze er er droog en uit wind kunnen zitten  en ik er droog hooi onder kan leggen.  Nu vraag ik miij af of mijn konijn verschillende soort graaf projecten heeft. Zo is  ze ook al meerdere tunnels begonnen maar dan graaft ze niet verder dan z,n 30-40 cm. Ik heb het idee dat ze onder het afdakje een soort ruimte/kamer maakt. Ze er een denk ik ander doel mee heeft dan de tunnels. Ze is ook nog niet klaar schuift nu alles wat haar in de weg zit naar buiten inclusief hooi. Ik wil er stro onder leggen zodat ze niet direct op de kale modder zitten.

    Maar het lijkt mij ook weer niet handig als ze nog niet klaar mee is.

  2. Hoi Lianneke, mijn eigen konijnen zitten buiten. Waar ik struiken tegen knagen bescherm. Maar zie ze i.d de hele dag bezig met; zoeken naar eetbare zaken, het inrichten van het hok, in mindere mate graven en een konijn mag graag dingen inspecteren en spullen verplaatsen. Ik denk het bij jouw konijnen ook natuurlijk gedrag is. Ben zelf ook een groentje met konijnen en zou niet weten hoe je een konijn iets af leert. Ben zelf al blij wanneer ik iets leer heb hoe je en konijn tevreden/ blij kan maken. (is bijna hetzelfde als iets afleren?) Dus misschien kun je meer inspelen op hun natuurlijk gedrag en uitzoeken waarmee je ze blij kan maken? Er staan hier op het forum heel veel berichten over o.a speeltjes die je ze kunt aanbieden. 

    ps; knip zelf geregeld flinke wilgentakken (soms wel van mijn lengte) voor mijn konijnen en die hebben ze binnen enkele uren compleet kaal geknaagd. 

  3. Er staan hier leuke ideeën voor hooi ruiven tussen! Voor mijn grote buitenkonijnen ben ik ook nog steeds zoekende voor mooie ruif ideeën. Best lastig omdat het hooi buiten vaak nat/ vochtig wordt. Mijn beste ideeën tot nu toe; grote metalen lampenkap omspannen met kippengaas zodat het hooi erin blijft en deze ophangen, en uit de kringloop retro metalen krantenrekje / tafeltje. Deze gebruik ik ook als opstapje om de ren in en uit te komen. Heb ik aan beide kanten van het hek een staan. Het volgende plan is om een bierkrat om te bouwen tot hooi ruif. Wil hem zo maken (verzwaren) dat ze er ook op kunnen gaan zitten. 

     

  4. Konijn heeft toch echt gezwommen. Ze zitten nu alweer een paar dagen in hun afgesloten ren. Omdat er weer een laagje ijs op de sloot ligt. Maar ze hadden vanochtend visite van het zo nu en dan loslopende (ontsnapte) buurkonijn. Die zich dus ook een stuk op het ijs waagde. Want op het moment dat ik aan kwam lopen hoorde ik een hoop gespetter en kwam ze net de kant weer op gekrabbeld. Door het ijs gezakt. Ze begon direct haar vacht te poetsen. Heb een poging gedaan om haar met een handdoek droog te wrijven, ze is vrij tam. Wat niet lukte want ze laat zich ook niet vastpakken. Ik jaagde haar hierdoor alleen maar op dus gelaten. Heb een pak stro onder het lege kippenhokje gelegd, zodat ze droog kon schuilen (weet dat ze daar vaker onder zit.) Omdat ik toch naar mijn werk moest. Heb ik mijn vriend gevraagd haar in de gaten te houden ze niet onderkoeld o.i.d raakt. Heb haar bij thuiskomst bekeken er was niks aan haar te zien/te merken Als ik het niet had zien gebeuren had ik het niet geweten. Wel heeft ze blijkbaar een strofeestje gehouden.

  5. Heb ondertussen het probleem gevonden. Het zit in het gedeelte waar het hek open en dicht kan. Daar zat ruimte waar mijn konijn zich w.s onder en tussendoor heeft gewurmd. Ik heb 2 grote konijnen. Waarvan ik dacht dat de ene alle mogelijke doorgangen al had uitgeprobeerd. Het wordt nu dus tijd voor hek versie no. 8. Het liefst zou ik ze los door de hele tuin (1000 vierkante meter) laten lopen. Maar dat is nu nog niet veilig genoeg. Er zijn nog steeds giftige planten (bloembollen) en er zijn nog 3 plekken waar ze uit de tuin uit zouden kunnen. Zomers ben ik zelf veel buiten en als ik thuis ben dan laat ik ze wel los. Vond ik eerst ook heel spannend, maar het blijkt dat ze graag in gezelschap zijn. En dus met mijn kippen "mee scharrelen". De groep is makkelijk te vinden en in de gaten te houden.

  6. Aan klimmen had ik nog niet gedacht. Vanwege het koude weer en water vond ik een zwempartij wel heel bijzonder. Maar het leek me de enige mogelijkheid. Hij was wel flink nat toen ik hem weer vond.  Maar het regende toen ook flink. We zijn nu bij hekversie nummer 7 aan beland daar kunnen ze echt niet door heen. Het stukje grond is z'n 30 vierkante meter dus overdekken met gaas is niet een optie. Wel heb ik er een afsluitbare ren gebouwd waar ik ze s' nachts in op sluit. Ben inderdaad bang voor roofdieren.

  7. Afgelopen week is mijn konijn waarschijnlijk uitgebroken door te zwemmen. In de omheining zijn geen plekken waar hij doorheen had gekund. De ren staat in een stukje grasveld wat is omheind door een kant een hek met begroeiing en voor de rest met sloot 1,5 m breed. Denk dat zwemmen zijn bedoeling niet was. Eerder had hij uitgevonden dat hij over ijs kan lopen. Hierop heb ik ze in de ren 8m heb opgesloten totdat het ijs weg was. Want ik was bang dat ze zouden ontsnappen of dat ze door het ijs zouden zakken. Nu vraag ik mij af of hij dit weer zou kunnen proberen? Mijn konijn was niet onder de indruk van zijn avontuur. 

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .