Ga naar inhoud

Gerrie

Members
  • Items

    179
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Gerrie

  1. Heel fijn voor hem! En inderdaad wel een bizar groot verschil hé.... 

    Ik typ wel dat het van de een op de andere dag was... Niet heeeeeelemaal zo achteraf gezien. 

    Mijn vriend en ik zeiden al tegen elkaar dat we het idee hadden dat hij wat meer stabiel werd, en lichtjes zijn kop ook wat rechter stond. 

    Alleen dat het ineens helemaal recht stond was wel vrij plotseling. 

    Zo blij dat ik hem destijds niet heb laten gaan. In de opvang heette hij Lucky.... Nou hij doet zijn oude naam echt eer aan 🍀😊

    • Vind ik leuk 1
  2. Het blijft mij toch een beetje bezig houden haha. Het is zo bizar dat je gewend bent dat je 2 jaar een konijn hebt met een scheve kop en daarna van de een op de andere dag weer recht.... 

    Het is juist positief hoor! Maar toch haha... 

     

    Hier eventueel nog een voor en na foto. De na foto is niet scherp en met ander licht maar je ziet heel duidelijk het verschil. 

    IMG-20191118-WA0000.jpg

    IMG-20200711-WA0033.jpg

  3. 1 uur geleden zei Renske34:

    Wat bijzonder! En zat hij nog aan medicatie nu of helemaal niet? 

     

    Nee al heel lang niet meer. Hij is op een bepaald punt voldoende 'hersteld'. Zijn kop leek ons blijvende schade zoals je wel vaker ziet.. Dus toen in overleg met de DA gestopt met medicatie en him bleef het super goed doen. 

    Ik merk wel dat hij nog steeds de neiging heeft om een kant op te hangen maar het staat zoveel rechter dan eerst... Heel bizar! 

  4. Hoi hoi, 

     

    Ik heb toch nu iets geks meegemaakt. 

    Ongeveer 2 jaar loopt mijn konijn Luuk al rond met een scheve kop ivm de EC die hij heeft gehad en waarbij dit een overblijfsel was. Tenminste dat dacht ik altijd. Paar jaar geleden dit ook allemaal gedeeld op dit forum, hij had er verder geen last van en met een aantal aanpassingen in het verblijf kon hij er prima mee leven. 

    Stond vanochtend zijn kop toch ineens recht!! En niet per ongeluk even toevallig. 

    Zo bizar vond ik het! Heeft iemand anders dit ook een keer meegemaakt? 

     

    Hij staat nog niet altijd volledig recht maar zijn oren staan weer het meest van de tijd in helicopter stand ipv beide aan een kant. Hij moet er zelf ook nog even aan wennen volgens mij 😂

  5. Wat fijn dat hij er zichzelf steeds doorheen blijft vechten! 

    Wat was het punt waarop je besloot dat hij terug naar buiten kon? Ik heb hier ook een rammetje binnen zitten met EC. Wat goed eet, drinkt en keutels maar nog met een scheve kop. Ik wacht elke keer tot zijn kop wat rechter wordt maar zie op jouw foto dat binkie zijn kop ook nog best scheef staat. 

     

  6. Ik heb ook een konijntje met EC. Ik vond de beslissing bij de da al heel erg moeilijk (inslapen of behandelen) en vind mezelf helemaal in jouw verhaal. 

    Luuk heeft dexamethason injecties gehad + fenbendrops. Ik zag hem elke dag een klein beetje vooruit gaan. En nog steeds. Vandaar dat ik niet op wil geven. Nog niet. Ik heb wel bij de da gevraagd om vitamine b injecties omdat deze ondersteunend zouden kunnen werken. Deze heeft hij gisteren gehad. 

    Ik geef het in die zin dus allemaal wel tijd. Ik lees veel verhalen dat het wel weken kan duren namelijk. 

    En hij eet heel enthousiast en is vrij levendig (met momenten meer dan anders hoor) dus vandaar mijn keuze..

  7. Bedankt allemaal voor jullie reacties en tips! 

     

    Ik heb inderdaad de stukjes witlof net gemaakt en morgen leng ik de medicatie denk ik aan met water. Dat slurpt hij namelijk zo uit de spuit. Ik had er vanavond een bakje bij gezet ook. Ik dacht nou wat heeft hij veel gedronken maar volgens mij had hij het omgestoten haha. 

     

    En toen ik net naar boven ging zag ik een heleboel keutels! En begroef hij zichzelf ongeveer in de hooiberg die er lag. Om te eten uiteraard. Jeej! Snugglesafe erbij en hij red zich deze nacht wel denk ik. 

  8. Hij slaapt erg veel. Maar groenvoer gaat er goed in en de medicatie ook. Ook knabbelt hij zo nu en dan aan de pluk hooi die er ligt. 

    Ik twijfel of ik nog critical care erbij moet geven. De DA zei dat ik hem ipv critical care zoveel mogelijk hard voer (groen, hooi, brok) moest laten gaan eten en daar ben ik het helemaal mee eens. Maar doe ik hem nu niet te kort? 

     

    Verder maak ik mij ook een klein beetje zorgen om zijn vocht gehalte.. 

  9. Bedankt! 

     

     

    Volgende issue: gisteren en eergisteren heb ik josje nog kunnen foppen met de fenbendrops door ze op een witlofje te smeren en in een papje van banaan ge maken. Vandaag heeft ze me door en lukt het niet meer... Ik heb ook geprobeerd op brokjes dat spul te smeren maar da  krijg ik een kont. 

    Het ligt echt aan het spul want een normaal witlofvlaadje gaat er goed in. 

     

    Iemand tips? 

  10. Zoals ik in de slowchat al zei heeft Luuk EC. 

    Hij heeft in totaal 2 dagen bij de dierenarts op de 'ic' gelegen. 

    Toen ik hem bracht was de EC best erg, en was het vooruitzicht toen echt nog heel slecht (voor zover je dat kunt voorspellen uiteraard). Ik heb gekozen voor behandelen want je kiest niet zomaar voor een dier. En wat ben ik blij want vergeleken met dinsdag is hij al een stuk meer zichzelf. Nog wel een ontzettend scheve kop en hij kan geen evenwicht houden maar hij is vol levenslust en wil volop eten (critical care en groenvoer gaan er goed in). Verder is hij nog wel moe lijkt het. 

     

    De situatie nu: 

    - hij zit binnen. Nu nog in een reismand want ik had nog niks anders. Morgen kan ik een honden bench lenen dus dan kan hij daar mooi in. Dan heeft hij iets meer ruimte als ik niet thuis ben. 

    - maandag heb ik een bel afspraak met de da om te bekijken hoe het weekend is gegaan. 

    - hij krijgt nu novadox en fenbendrops

    - josje (hokgenoot) wordt ook meebehandeld met fenbendrops

     

    Heeft iemand nog verdere tips of dingen waar ik rekening mee kan houden? 

     

    Dank! 

  11. Bij mij staat een grote waterbak in de ren (hier in de webshop gehaald). Ik had eerst een konijn dat alleen een flesje had (ik wist niet beter) en nadat ik Josje uit de opvang heb gehaald er een bak bij gezet omdat zij in de opvang hieruit dronk. Vanaf toen werd de fles genegeerd en heb ik deze ook maar helemaal weg gehaald. 

  12. Ik kan absoluut niet in je portemonnee kijken natuurlijk en dat wil ik ook niet doen. Maar een heel simpel rennetje van panelen is al in veel winkels te koop voor niet al te veel geld (dat is natuurlijk relatief). Dat zou je misschien een tussen oplossing bieden tot je wel de middelen hebt om een vaste ren te maken. Eventueel kun je er een net bijkopen die je er over heen kan doen in de nacht zodat ze er niet uit kunnen springen. 

     

    Daarnaast een vriendelijke doch kritische noot: konijnen kosten meer geld dan je vaak denkt. Al is het maar de basisbehoefte : 2 konijnen, goede voeding en een ruim verblijf. Ik snap dat de kosten onverwacht waren maar wat nu als je konijn(en) ineens ziek werd? Dan moet je ook naar de da en dat kost ook geld. 

    Ik denk dat het knagen echt ligt aan de behoefte van je konijn om permanent de ruimte te hebben om zich uit te kunnen leven. Dat gaat helaas wel geld kosten denk ik. 

    Misschien een idee om een apart potje te maken waarin je onverwachte kosten  voor je konijnen uit kunt betalen? 

  13. Hallo allemaal!

     

    Niet helemaaal zeker of dit topic onder gedrag of gezondheid hoort maar;

     

    Ik heb te maken met een schijnzwangere voedster. Josje laat alles zien; lekker knorren en sinds gisteren heeft ze ook een nestje gemaakt in het 'nachthok'. 

    Nu is dit mijn eerste voedster uit se opvang en ik herkende alle tekenen wel van wat ik hier heb gelezen dus dat was erg fijn maar verder heb ik nog niet zo veel ervaring met voedster en hun schijnzwangerschappen. 

     

    Ik wilde haar in september laten steriliseren. Waarom in september? Dan heb ik vakantie en kan ik haar dus beter monitoren na zo'n zware operatie en zitten we niet meer midden in het warme hoogseizoen. 

    Nu is alleen mijn vraag of het ik het toch niet naar voren moet schuiven omdat ze zo schijnzwanger is? En als ik het niet naar voren schuif, is er dan iets wat ik moet doen ondertussen? Wel of niet het nestje uit elkaar halen oid? 

     

    Ik hoor graag van jullie!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .