Ga naar inhoud

saxofooon

Members
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door saxofooon

  1. Op 7-11-2018 at 09:02 zei dexenbobbi:

    Ik zet mijn konijntjes tijdens het biks eten altijd apart omdat de een sneller eet dan de ander, duurt geen uren dus moet makkelijk in te passen zijn in je dag denk ik. Biks is voornamelijk de dikmaker als ik het goed heb.

    Ja klopt 😛 

  2. Hoi allemaal,

     

    Ik heb even een vraagje. Ik heb 2 konijntjes alleen 1 is een beetje te dik dus die wil ik graag wat af laten vallen maar de ander is een moeilijke eter. Ze zitten bij elkaar en delen hun voer dus. Als mijn konijntje die moeilijk eet dus amper iets eet dan eet de ander alles op. Die eet net zoveel als dat er ligt. Alleen als ik het eten afpak en de moeilijke eter heeft amper wat gehad en wil later wat eten dan kan dat dus niet. Ze apart eten geven is ook lastig omdat ze dan de hele dag apart moeten zitten. Heeft iemand een oplossing hiervoor of iemand met hetzelfde probleem?

     

    groeten,

     

    Emma Vos 

  3. 18 uur geleden zei Evee:

    Echt jonge konijntjes hebben wel eens de hik, maar als ze ouder worden zie je het eigenlijk nooit meer. Ze lijken er een soortje overheen te groeien dan. Maar 1,5 is niet meer echt heel jong, dat is gewoon volwassen, ik neem aan dat je het over 1,5 jaar hebt. 

     

    Ik heb al heel wat konijnen gehad, maar maar één konijn die regelmatig de hik had. Die is vrij jong (3 jaar) overleden omdat zijn hart er mee stopte. Ik wil je niet bang maken, ik weet echt niet of het met elkaar te maken had. Ik hoop voor jou niet dat het met elkaar te maken heeft, omdat hartproblemen over het algemeen ook niet echt te behandelen zijn bij konijnen, maar als het echt vaak is kun je het altijd even aangeven bij de dierenarts. Een extra controle kan in zo een geval nooit kwaad. 

     

    Ik weet niet wat de ervaringen van andere forumleden zijn. Misschien zijn er wel mensen met hikkende konijnen die gewoon normaal gezond oud zijn geworden? 

    Ja ik bedoelde inderdaad 1,5 jaar. Bedankt voor je reactie. Als het langer zo blijft ga ik inderdaad even met hem heen. 

  4. Hoi allemaal!

     

    ik heb even een vraagje. Pip mijn konijntje van 1,5 heeft de laatste dagen wat vaak de hik. Het is een paar keer en dan is het ook weer over. Hij is voor de rest helemaal gezond. Hij is alleen in de rui. Kan het hier iets mee te maken hebben? En is het erg dat hij misschien 1 keer per dag de hik heeft? Zijn neus is droog, oogjes tranen niet, eet goed, drinkt goed, is vrolijk, niks aan de hand dus verder. 

  5. 4 minuten geleden zei Evee:

    Lastig. Wij kennen het konijntje niet. Dit soort keuzes zijn ontzettend persoonlijk.

     

    Jij kent het konijntje het beste en ik zou ook zeker het karakter van het konijntje mee laten spelen in de beslissing. Denk jij dat hij een leven met 1 oog goed aan kan, dat hij zich daar goed aan zal aanpassen? Overleg ook goed met de dierenarts over de risico's van de operatie, en vraag ook zijn mening over hoe groot de kans is dat het konijntje er goed doorheen komt. Een konijn kan met één oog leven. En als het goed is, is het nu een flinke operatie, en een lastig herstel, maar is het daarna voorbij, en een 1 jarig konijn heeft nog een leven voor zich :) Je kan na het herstel op zoek gaan naar rustig lief maatje,  daar hebben konijnen ontzettend veel steun aan, zeker als ze een beperking hebben.  Als het konijntje nu wel gewoon fit, energiek en op het oog na gezond is, en jij denkt dat hij het prima aan kan, denk ik dat ik het wel zou doen.

     

    Tja, het kost 300 euro, maar dat is bij konijnen die iets mankeren wel al snel, het is het prijskaartje dat bij konijnen houden hoort. Het is je wettelijke plicht medische zorg te betalen voor elk dier dat je aanschaft. Soms heb je geluk en blijft het bij castratie en inentingen een leven lang, maar soms heb je een "pechkonijn", en dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen.  Voor mij speelt het prijskaartje dus niet snel een rol.

     

    Maar als jij denkt dat het genoeg is geweest, dat het konijntje te zwak is, als de dierenarts de slagingskans erg laag in schat, of dat het karakter van het konijn zo is dat het verlies van een oog een enorme handicap vormt, dan heb ik er zeker ook alle begrip voor als je besluit het konijntje in te laten slapen.  Kwaliteit van leven is ook belangrijk, je kan een konijn niet uitleggen wat er aan de hand is. Het moet wel konijnwaardig blijven. Vanaf een forum is dat voor ons lastig te beoordelen.

    Bedankt voor je reactie. Ik denk wel dat hij prima met 1 oogje kan leven. Hij ziet er nu ook al niks mee en was gisteravond nog gewoon binkies aan het doen. Hij is ook super vrolijk. Ik ga zo nog een andere dierenarts bellen waar we al vaker geweest zijn (ook als baby) want die kennen hem ook goed. Hij heeft gelukkig al een leuke vriendin die ook mee was zonet. Ik ben een student en weet dat het duur kan zijn om konijnen te hebben maar ik kan op dit moment geen €300 betalen en dan zou dit van mijn ouders moeten komen die best wat willen betalen als een konijntje ziek is maar ik ben bang dat ze €300 te ver vinden gaan. Ik laat nog even weten wat de andere dierenarts heeft gezegd! :) 

  6. Hoi,

     

    ik kom net bij de DA vandaan met mijn konijntje Pip. Pip is 1 jaar oud en loopt sind 2 maanden te klungelen met zijn oogje. Hij had er een rode vlek in en later werd dit wit. Zijn naar de dierenarts geweest. De nodige oogdruppels en antibiotica gehad. Verschillende soorten. Toen dit niet hielp ook tegen EC behandeld. Ook dit hielp niet. Zijn oog is erger geworden en ben er mee naar een andere DA gegaan. Deze vertelde mij dat zijn lens verkleeft zit aan de rest en hierdoor er vocht ophoopt (glaucoom). Zijn oog is niet meer te redden. Alleen nu het probleem. Pip is sinds baby al erg zwak geweest. Moest hem de eerste weken dwangvoeren omdat hij niks at. Hij is dus altijd al een beetje een zwak beestje geweest. Ook dit in zijn oog komt waarschijnlijk daardoor. Omdat hij nog maar 1 is is hij veel te jong voor staar en veel andere oorzaken zijn al uitgesloten. We weten dus niet waar dit van komt. Een operatie om zijn oog te verwijderen kost €300 en de DA zei dat je er dan nog niet bent. Het kan zijn dat hij niet wil eten daarna door de pijn. Hij is op dit moment erg vrolijk en lijkt nergens last van te hebben (hij is wel afgevallen). Dit blijft natuurlijk niet zo als we niks doen. Nu is de keus dus hem een operatie aandoen waarvan de kan erg groot is dat hij het niet gaat overleven omdat hij zo zwak is of hem laten inslapen. Ik vind dit erg lastig. Heb vaker voor de keus gestaan maar dat was met een konijntje die erg ziek was en zich niet oke voelde. Dat is bij Pip totaal niet het geval nu. Wat zouden jullie doen/adviseren? 

     

     

  7. 1 uur geleden zei Christaaa:

    Puck is niet agressief en ook niet te groot. Het is gewoon een normaal konijn dat normaal konijnengedrag vetoont. Eerder moest ze in een hokje zitten en dan is het niet gek dat ze gaan jagen en onrustig worden. 

    Ik denk niet dat jullie samen gelukkig gaan worden. Puck laten steriliseren zal waarschijnlijk niks aan het knagen veranderen. Nogmaals: dit is normaal konijnengedrag en dit kun je haar niet kwalijk nemen. Ik denk dat een ander plekje zoeken met ruimte etc buiten beter voor haar zal zijn. Je kunt dan een nieuwe vriendin zoeken voor je ram. Dit zou ik wel bij een opvang don, aangezien je meer zult moeten weten van het karakter. Als je een willekeurig konijn uit de winkel of van de fokker haalt, heb je waarschijnlijk over een paar maanden hetzelfde probleem. 

    Ik bedoelde met te groot ook niet dat zij te groot is maar misschien wel te groot voor de ruimte die ze hier heeft. En ze is wel degelijk agressief want ze bijt en gromt als je haar eten geeft, naar Pip toe en soms als je haar oppakt (alleen als het nodig is). En ik had gelezen dat dat wel beter kan worden als ze gesterriliseerd wordt. Ik neem haar ook niks kwalijk. Ik wil alleen het beste voor haar en vraag mij af of dat dit is. Bedankt voor de reactie. 

  8. Hallo,

     

    Ik heb 2 konijnen. Een ex-ram genaamd Pip (2,3kg) en een voedster genaamd Puck (3 kg). Puck is ietwat groter uitgevallen dan ik in eerste instantie had kunnen voorzien. Ik woonde voorheen nog thuis bij mijn ouders waar de konijnen samen in een hok woonden en zo nu en dan in de ren binnen of buiten konden spelen. De laatste tijd werd Puck nogal boos omdat ze denk ik last van haar hormonen kreeg. Dan gingen ze ruzie maken in het hok, achterelkaar aan vliegen tot al het stro eruit lag enz. Maar ik ben sinds een tijdje verhuisd en woon nu op kamers. Het zijn mijn konijnen en heb ze daarom ook meegenomen. Kamer zo ingericht dat het bunnyproof is en ze 24/7 los kunnen lopen. Alleen nu het volgende probleem. Ik was van plan Puck te laten steriliseren omdat ik hoop dat ze dan wat minder agressief is en last van haar hormonen heeft. Ze lopen hier al een aantal weken 24/7 los. Vinden het prachten. Heb alleen onder de bank gaas gespannen want dat is de enige plek waar kabels liggen. Maar Puck heeft desondanks toch besloten om eerst aan de bank te gaan eten. Dit had ik kunnen voorkomen want ik weet dat ze in stof bijt dus doe ik tegenwoordig de bank omhoog (slaapbank) als ik er niet ben. Alleen nu is ze vannacht op de een of andere manier onder de bank gekomen en heeft ze dus al mijn kabels kapot gegeten en niet zo’n beetje ook. Ze kan dus niet meer loslopen zonder toezicht. En Pip zit gewoon lekker in zijn bakje in de hoek en zal geen moment erover nadenken om iets te slopen. Maar nu is dus mijn vraag. Denken jullie dat Puck een te groot konijn is om zo binnen te houden? Dat ze te veel energie heeft en dat ik misschien er beter voor kan kiezen om haar ergens heen te brengen waar ze wel buiten kan spelen of wonen want die mogelijkheid heb ik gewoon niet. Het is alsof Pip een echt binnenkonijntje is en hij is ook gek op mensen en Puck is totaal het tegenovergestelde, wat niet erg is natuurlijk maar dan is het misschien niet goed voor haar om haar hier te houden. En zou een sterilisatie nog iets doen? Het is nogal veel geld voor een student. Terug naar mijn ouders kan ze ook niet.

    • Vind ik leuk 1
  9. 4 uur geleden zei Snoezie:

    Sowieso voor biks gaan zou ik zeggen! :) 

     

    54 minuten geleden zei Ikka:

    Een hangoor dwerg (waar de tabel over gaat) wordt wel zwaarder dan een kleurdwerg oid. Dus ligt er aan wat voor dwerg konijn je hebt of  je wat aan deze tabel hebt.
    Ik zou denk ik toch even met hem langs de da gaan aangezien hij afvalt, dit is bij een konijntje in de groei niet de bedoeling. Deze kan dan ook gelijk zien of het gewicht passend is bij de leeftijd en het soort konijntje dat je hebt of dat hij toch jonger is dan ze tegen je hebben gezegd.

     


     

    Ik heb de DA gebeld. Moet biks gaan geven en dan kijken hoe het een week gaat. Ik heb selective biks gehaald. Was het beste volgens de dierenwinkel. 

  10. 1 uur geleden zei Snoezie:

    Krijgt hij biks of gemengd voer?

    De gemiddelde gewichten van een Nederlandse hangoordwerg
    Let op; dit kan dus per ras verschillen, de meeste rassen zijn zwaarder en moeten dus boven deze gewichten zitten!  Alleen een kleurdwerg kan minder wegen.  Het volwassen gewicht van een Nederlandse hangoordwerg ligt tussen de 1400 en 1700 gram.
    1 week   90 gram
    2 week 160 gram
    3 week 250 gram
    4 week 325 gram
    5 week 400gram
    6 week 500 gram
    7 week 575 gram
    8 week 650 gram
    9 week 725 gram
    10 week 800 gram
    11 week 850 gram
    12 week 925 gram
    13 week 1000 gram
    14 week 1050 gram

    Bron: https://www.bunnybunch.nl/informatie/Nestje-konijnen-verslag-foto/
    -
    Dit is van NHD's, maar nijnen in het tuincentrum zijn vaak niet raszuiver.
    Zelf vind ik dat hij toch weinig weegt, ben je wel zeker dat hij al 9 weken is?

    Helemaal zeker dat hij 9 weken is ben ik niet. Ik heb hem vanochtend weer gewogen en nu weegt hij 329 gram. Ik snap er niks van. Hij eet goed. Hij krijgt gemengd voer maar misschien moet ik maar even biks gaan halen. Hij heeft nog een stukje wortel en wat sla gehad. En onbeperkt hooi natuurlijk. Anders maar even langs de DA. 

  11. Hallo Allemaal,

     

    Mijn dwergje van 9 weken woog het volgende:

    16 dec : 357 gram

    17 dec : 357 gram

    18 dec ochtend :339 gram

    18 dec avond: 340 gram

    19 dec ochtend: 340 gram

    19 dec avond: 344 gram

     

    Ik vind het gat tussen de 357 gram en 339 gram nogal groot. Hoe kan dit? Hoe veel hoort hij te wegen? Hij heeft onbeperkt hooi. Krijgt dwergkonijnenvoer en eet niet alles er van op. En een heel klein beetje andijvie en wortel. Poept goed. Geen plakpoep. Drinkt goed. Plast goed. En js vrolijk en huppeld heel wat af. Ligt het daaraan? Dat hij veel rond huppeld? 

     

    Weegschaal heb ik getest die werkt goed. 

     

    Groetjes,

     

    Emma

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .